همشهری آنلاین: این دریاچه دو و نیم هکتاری «میانشِه» نامگذاری شد، اما خیلیها به دلیل همسایگیاش با روستای چورت، آن را به این نام هم مینامند. اگر در ماههای گرم راهی این دریاچه شوید، با پایین رفتن آب دریاچه برخی درختان باقیمانده را خواهید دید که پیش از تشکیل دریاچه در این منطقه وجود داشتند. دریاچه میانشه در شکاف درهای با شیب زیاد بهوجود آمده و دورتا دورش را پوشش جنگلی متنوعی گرفته است و هر زمانی که به آنجا قدم بگذارید، از زیباییاش لذت خواهید برد. اما توصیه ما برای سفر به این منطقه، فصل پاییز است که درختان اطراف دریاچه هرکدام به رنگی درمیآید و چشمانداز بینظیری خلق میکنند؛ چشماندازی که زیباییاش با انعکاس در آب دریاچه، چندبرابر میشود.
آسیب نزنید
حتما تجهیزاتی مثل آب آشامیدنی، خوراک مناسب، زیرانداز و وسایل خواب همراه داشته باشید. زنجیرچرخ و چادر ضدآب همراه داشته باشید؛ در صورت بارش باران به آنها نیاز پیدا میکنید. هیچ زبالهای را در مسیر و یا کنار دریاچه رها نکنید؛ چون علاوه بر آلودگی محیط، به چرخه طبیعی حیات هم آسیب وارد میکنید.
در جاده کیاسر
تهران: اگر از تهران عازم هستید، وارد یکی از جادههای هراز یا فیروزکوه شوید تا پس از گذر از قائمشهر به ساری برسید. سپس وارد جاده کیاسر شده و حدود ۴۵ کیلومتر برانید تا در سمت چپ، خروجی روستای چورت را ببینید. از آنجا ۱۵ کیلومتر جاده آسفالته تا روستای چورت و سپس ۱۰ کیلومتر جاده خاکی تا دریاچه چورت پیش رو دارید. یک راه دیگر برای مسافران جاده فیروزکوه، استفاده از جاده پلسفید به «فریم» یا همان محمدشهر و بعد هم رسیدن به سهراهی «تاکام» در میانۀ راه ساری به کیاسر است. از تاکام تا خروجی روستای چورت تقریبا ۲۰ کیلومتر راه دارید. مسیر فریم، کوهستانیتر و طولانیتر و در فصل پاییز جذابتر است.
سمنان: مسافران استان سمنان هم میتوانند از دامغان و چشمهعلی و یا از سمنان و شهمیرزاد، به سمت سهراهی فولادمحله و جاده کیاسر آمده و حدود ۲۰ کیلومتر بعد از کیاسر، وارد خروجی روستای چورت در سمت راستشان شوند. مسافران ساری هم باید وارد جاده کیاسر شوند و در سهراهی وناجم به سمت چپ بپیچند.
دو و نیم هکتار زیبایی
از روستای چورت به سمت دریاچه، مسیر خاکی ۱۰ کیلومتری وجود دارد که یک کیلومتر اولش سربالایی نسبتا تندی دارد و بعد هموار میشود. بعد از ۱۰ کیلومتر به سرازیری تندی میرسید و بهتر است همانجا خودرو را پارک کنید و حدود ۶۰۰ متر پیاده بروید تا به دریاچه برسید. با این کار، هم مانع آلودگی اطراف دریاچه میشوید و هم درصورت بارش باران در مسیر برگشت به مشکلی برخورد نمیکنید.
پیادهروی، پرندهنگری، عکاسی، جنگلنوردی و گردش در میان پوشش گیاهی اطراف دریاچه جزو کارهایی است که میتوانید در اطراف دریاچه انجام دهید.
ماهیگیری در دریاچه فقط در ماههای خاص و با مجوز از اداره حفاظت محیطزیست ممکن است.
شنا کردن در دریاچه هم ممنوع است و هم خطرناک، ضمن آنکه دمای هوا هم اجازه شنا را در این فصل به شما نمیدهد.
در نزدیکی دریاچه چند سرویس بهداشتی هم وجود دارد، اما امکانات دیگری در اطراف آن وجود ندارد.
مهمانی در روستا
اگر نتوانستید به خاطر دمای هوای اطراف دریاچه آنجا چادر بزنید، میتوانید در روستای چورت اتاق کرایه کنید. هتل جنگلی «سالاردره» در کیلومتر ۱۲ جاده ساری به کیاسر و مهمانسرای «هفتخال» بین کیاسر و خروجی چورت هم برای اقامت شما مناسب هستند.
نظر شما