همشهری آنلاین: صندوقچه ذهن هر کداممان پر است ازلذتبینظیر بودن پای دیگ غذاهای نذری؛ همانها کهبرای عرض ارادت بهساحت معصومین (ع) برپا میشوند وچشیدن ازآنها بهدلیل عشق سرشاری کهبا مخلفاتشان عجین شده است، توصیه میشود. این شیوه مرسوم، بهویژه درایامخاص، همچنان طرفداران خاص خوش رادارد. اما دراین بین هستند کسانی کهبنا بهنیازهای روز، نیتهای متفاوتی رابرای نذرهایشان انتخاب می کنند و نذرشان محدود به مناسبت یا ایامی خاص نمی کنند. مثالش نذر فرهنگی است؛ اصطلاحی که در سالهای اخیر رواج یافته و به معنای نوعی نذر است که در آن صرف وقت و قوای فکری افراد مورد توجه است.
حتما بارها این اصطلاح را شنیده اید و نذرهایی مثل نذر کتاب، نذر نوشت افزار، نذر خون و... را هم دیده اید. حالا می خواهیم از یک نذر متفاوت برایتان بگوییم؛ نذر یک نابینابرای هموار کردن مسیر تعلیم و فرهنگ و ارتقای سواد جامعه نابینایان. ماجرا این است که حسن عبدلی کتابدار برتر کتابخانههای عمومی کشور که در رشته پرتاب نیزه نیز ۱۳ حکم قهرمانی دارد، این روزها مشغول تحریر کتابهای تحصیلی به خط بریل و تلاش برای چاپ بیشتر و ارسال این کتابها به نقاط مختلف ایران است تا هیچ دانشآموز نابینا یا کم بینایی در حسرت تحصیل نماند.
بیشتر بخوانید:
حسن عبدلی که خود جزو جامعه نابینایان است، با کمک همکارانش در یکی از کتابخانههای شهر قم، کتابهای درسی، قصه، شاهنامه، سعدی، حافظ، فردوسی و سایر کتابهای علمی و آموزشی را براینابینایان به خط بریل تحریر میکنند و آن را به نقاط مختلف کشور ارسال میکنند تا حس شیرین خواندن را به همه نابینایانبچشانند. یکی از جاهایی که عبدلی و همکارانش کتاب های درسی تبدیل شده به خط بریل را برای دانش آموزانش ارسال می کنند، روستای چهار برج در استان خراسان شمالی است، روستایی که بیش از ۷۰ درصد مردم آن نابینا هستند و متاسفانه کمتر به آنان توجه میشود.
عبدلی می گوید: «شاید تنها دلیلی که باعث نشده است هیچ وقت از وضعیت جسمانیام خسته شوم طنین و آواز خنده کودکانی است که هر بار بالمس کتاب هایشان در گوشهایم به یادگار میگذارند.»
نظر شما