همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: مطالعات دانشگاه استنفورد نشان میدهد اگر برای انجام تکالیف خود نیاز بع تمرکز دارید، موسیقی به شما کمک میکند تمرکز بیشتری داشته باشید. بنابراین موسیقی میتواند به شما در مطالعه و تمرکز کمک کند.
پتانسیل موسیقی
دکتر ماشا گودکین، استاد دپارتمان علوم خانواده در دانشگاه ملی میگوید موسیقی همزمان مغز چپ و راست مغز را فعال میکند و فعال شدن هر دو نیمکره میتواند یادگیری را به حداکثر برساند و حافظه را بهبود بخشد. همچنین تأثیر عمیقی بر خلق و خو، فشار خون و ضربان قلب دارد. او میگوید موسیقی این پتانسیل را دارد که فرد را از حالت امواج مغزی بتا به حالت آلفا و سپس حالت امواج مغزی تتا، بسته به نوع موسیقی ببرد.
انتخاب نوع موسیقی برای تمرکز و مطالعه
برای اینکه بهترین موسیقی را برای تمرکز و مطالعه داشته باشید، میتوانید آهنگهایی را انتخاب کنید که شما را بیدار نگه دارند، اما آنقدر هم تند نباشند که باعث شوندحواستان پرت شود. بنابراین میتوانید فهرستی از بهترین موسیقیهای آرام بخشی که هنگام مطالعه به شما تمرکز میدهند تهیه کنید تا هنگام مطالعه تمرکز و آرامش بیشتری داشته باشید.
افسردگی
اگر احساس ناراحتی میکنید میتوانید برای بهبود خلق و خوی خود یا تسکین احساس افسردگی به موسیقی گوش دهید یا حتی با آن ورزش کنید. این فعالیتها میتوانند استرس را کاهش دهند و ارتباطات اجتماعی را بهبود ببخشند. در واقع موسیقی به بسیاری افراد کمک میکند تا با غم و اندوه، افسردگی و حتی علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) کنار بیاید.
همچنین میتواند هنگامی که فلاش بک اتفاقات تلخ، ما را آزار میدهند کمک کننده و تسکین بخش باشد و به عنوان یک فرار عمل کند؛ به گونهای که هیچ جایگزین آرام بخش دیگری نمیتوان برای آن پیدا کرد.
ارتباط موسیقی با سلامت روان
موسیقی میتواند راهی بسیار مناسب برای مراقبت از سلامت روان باشد و استرس شما را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده است موسیقی میتواند تأثیر افسردگی و اضطراب را کاهش دهد. مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد نیز حاکی از آن است که دانشجویان کالج که به مدت دو ماه هر روز به موسیقی کلاسیک گوش میدادند در مقایسه با دانشجویان دیگر توانستند سطح اضطراب خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
گوش دادن به موسیقی باعث بهبود حال شما میشود
مطالعه دیگری نیز در سال ۲۰۱۶ ارتباط بین موسیقی و اضطراب را با مطالعه بر افرادی که ترس از ارتفاع دارند مورد بررسی قرار داد. همه شرکتکنندگان در یک شبیهسازی واقعیت مجازی سوار بر ۹ طبقه در آسانسور قرار گرفتند. یک گروه در طول آزمایش به موسیقی گوش میدادند و گروه دیگر گوش نمیدادند. محققان دریافتند افرادی که موسیقی گوش میدهند سریعتر از استرس ناشی از تجربه ارتفاع بهبود مییابند. همچنین بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که گوش دادن به موسیقی میتواند باعث کاهش هورمونهای استرس در بدن شود و فشار خون و ضربان قلب شما را که هنگام استرس بالا میروند نیز کاهش دهد.
موسیقی بیکلام
بتانی کوک، روان شناس و موسیقیدرمانگر در شیکاگو نیز عقیده دارد موسیقی میتواند به طور موقت شما را به فضای دیگری منتقل کند و به شما احساس رهایی بخشد تا بتوانید برای مدتی از شر نگرانیهایتان رها شوید و به خود استراحت کوتاهی بدهید؛ درست مانند زمانی که یک کتاب خوب میخوانید.
کوک به مراجعان خود که حال بدی را سپری میکنند توصیه میکند به قطعه موسیقی کلاسیک گوش دهند. او میگوید گوش دادن به موسیقیبی کلام به شنوندگان اجازه میدهد تا بهتر با احساسات خود مواجه شوند.
موسیقی غمگین
بعضی تحقیقات نشان دادهاند که حتی گوش دادن به موسیقی غمگین هم میتواند احساسات خوشایندی را در شما ایجاد کندکه ممکن است دردی را که احساس میکنید کاهش دهد یا به شما این امکان را میدهد که با خیال راحتتری احساس غمگینی داشته باشید و با آن کنار بیایید؛ در حالی که ما اغلب سعی میکنیم از آنها اجتناب کنیم و نمیخواهیم آنها را بپذیریم.
ارتباط موسیقی با چگونگی بیان احساسات
اگر کلماتی برای توضیح احساسات خود ندارید گاهی متن یک آهنگ میتواند راه خوبی برای بیان احساسات به شما بدهد. کوک میگوید، اشعار و ترانهها به شما اجازه میدهند تا موقعیت خود را از دیدگاه دیگران بهتر درک کنید. او زمانی که با کودکان و نوجوانان در محیطهای گروه درمانی کار میکند از چیزی به نام تحلیل اشعار استفاده میکند.
موسیقی ظرفیت و ارتباطات مغز شما را تقویت میکند
کوک میگوید موسیقی میتواند ارتباط بین مغز چپ و راست شما را بهبود بخشد. او همه را در هر سنی تشویق میکند که نواختن موسیقی را امتحان کنند؛ نه برای تبدیل شدن به یک نوازنده با عملکرد بالا، بلکه برای اینکه بتوانند به سلامت مغز خود و رشد آن کمک کنند.
منبع: jedfoundation
نظر شما