به گزارش روابط عمومی شرکت بورس؛ موضوع این نشست، بحث و تبادل نظر و بررسی آرای نمایندگان بورسهای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در مورد ارائه راهکار مناسبی برای توسعه همکاری میان کشورهای عضو است.
سازمان کنفرانس اسلامی (OIC)
سازمان کنفرانس اسلامی طبق ماده 102 منشور سازمان ملل در تاریخ اول فوریه 1974 به ثبت رسید. سازمان کنفرانس اسلامی دارای 56 عضو میباشد که از لحاظ جغرافیایی به سه گروه آسیایی و آفریقایی و عرب تقسیم میشوند. اجلاس کشورهای اسلامی متشکل از رؤسای کشورها و سران دولتهاست که هر سه سال یکبار در پایتخت یکی از کشورهای عضو سازمان برگزار میشود.
اندیشه همکاری میان بورس های کشورهای عضو
در سال 1974 ایده ارتقاء فعالیتهای سرمایه گذاری و اقتصادی بین کشورهای عضو مطرح در سال 2005 با تشکیل اولین نشست میان بورسهای کشورهای عضو برای اولین بار مساله همکاری بین بورسها عنوان شد.
دومین نشست بورسهای عضو OIC در سال 2008 در استانبول برگزار و در این نشست بود که پیشنهاد ارائه راهکار مناسبی برای همکاری کشورهای عضو (ایجاد بورس مشترک) مطرح شد.
بورس تهران با توجه به پتانسیلهای بازار سرمایه فرصت را غنیمت شمرد و با تشکیل کمیته کاری مساله امکان سنجی راهاندازی بورس بین المللی اسلامی را مورد ارزیابی قرار داد. این کارگروه که در بورس تهران ایجاد شده بعد از یک دوره 6 ماهه مطالعه اولیه، گزارش خود را با حضور اعضای کارگروه بورسهای مالزی، داکا، دوبی، استانبول، لاهور، مسقط و تهران ارائه داد و راهکارهای در زمینه توسعه همکاری بورسها به کمیته کاری که در حال برگزاری است ارائه کرد. کمیته کاری در جلسه امروز خود با بررسی پیشنهادات کارگروه و دریافت نظرات اعضای کمیته نسبت به تعیین راهکار نهایی اقدام خواهد کرد.
سخنرانی آغازین توسط حسین ارکان رییس بورس استانبول که ریاست این اجلاس رانیز به عهده دارد ایراد می گردد. سپس مدیر عامل محترم شرکت بورس اوراق بهادار تهران طی سخنانی به میهمانان خوشامد میگوید.
برنامه نشست کمیته کاری
سخنران اصلی عبد العزیز الحینای نماینده بانک توسعه اسلامی است و در ادامه ابولفضل شهر آبادی مدیر بورس بینالمللی کیش، به ارایه گزارش عملکرد کار گروه تخصصی مطالعات امکان سنجی تاسیس بورس اسلامی میپردازد.
گزارش عملکرد کارگروه تخصصی شاخصها، صندوقهای معامله در بورس و گواهیهای سپرده توسط نماینده بورس استانبول، گزارش عملکرد کارگروه تخصصی خدمات پس از معامله اوراق توسط تاکاس بانک و گزارش عملکرد کارگروه تخصصی توسعه آموزش سهامداران برای بازارهای سرمایه اسلامی توسط بورس مالزی ارایه میشود.
اجلاس کار خود را با بحث و تبادل نظر در خصوص تجارب و مطالعات انجام شده درباره ابزار قابل معامله در بازار سرمایه اسلامی و جلسه پرسش و پاسخ حضار ادامه میدهد و در نهایت با سخنرانی اختتامیه توسط ریاست اجلاس پایان مییابد.