به گزارش همشهری آنلاین، کارشناسان حوزه سلامت اجتماعی معتقدند که افراد باید به دو ستون «خودمراقبتی» و «مهربانی» توجه کنند، هردو ستون در کنار یکدیگر، بستری برای پایهریزی در حوزه سلامت اجتماعی هستند و تضعیف یا تخریب این دو میتواند تأثیر منفی بگذارد و تقویت آن میتواند جایگاه سلامت را در زندگی مردم مستحکم کند؛ از همین روی، برای داشتن زندگی سالم روی خودمراقبتی تأکید میشود.
صاحبنظران زیادی نسبت بهخودمراقبتی اظهارنظر کردهاند و در این زمینه تعاریف مختلفی وجود دارد، اما بهطور کلی خودمراقبتی برای حفظ سلامت، بهتر شدن حال و کسب انگیزه و انرژی برای کار است؛ بهعبارتی دیگر، خودمراقبتی اعمالی برای برخورداری از سلامت جسمی-روانی و تامین نیازهای اجتماعی و روانی و پیشگیری از مشکلات و بهبود ناخوشیهاست.
در بسیاری از مواقع در نتیجه کار و تحمل استرس زیاد افراد دچار فرسودگی و بازدهی پایین و بیتوجهی نسبت به سلامت خود میشوند. به همین دلیل برای اینکه کیفیت زندگی را بالا ببریم و بهتر زیستن در زندگی اجتماعیمان تحقق پیدا کند نیازمندیادگیری مهارتهایی هستیم که این مهارتها هم در شرایط عادی و هم در شرایط بحرانی میتواند کمککننده باشد.
بیشتر بخوانید:
مسئولان سازمان بهزیستی بهعنوان سازمان تخصصی حمایتی، در مواجهه با افراد آسیبدیده و در معرض آسیب به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری از گزارشات و آسیبهایی که ممکن است افراد با آن مواجه شوند ناشی از این است که در زمان مناسب آموزشهای لازم را دریافت نکردهاند، از همین رو این سازمان بسیاری از برنامههای خود را با هدف آگاهسازی و اطلاعرسانی و غربالگری به موقع متمرکز کرده است. بهزیستی در راستای ارتقای آگاهی و آموزش خودمراقبتی، خدمات مختلفی از طریق سامانه۱۴۸۰ صدای مشاور، ۰۹۶۲۸ خط ملی اعتیاد و ۱۲۳ اورژانس اجتماعی ارائه میکند.
مردم میتوانند از طریق خط تلفنی۱۴۸۰ از خدمات رایگان مشاوره در زمینههای ازدواج و خانواده، کودک و نوجوان، مشکلات بین فردی، اختلالات روانی، مشاوره تحصیلی و تربیتی، مشاوره شغلی، مشاوره سالمند و غیره استفاده کنند که زمان فعالیت این مراکز از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب است.
نظر شما