به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، این فرضیه جدید که «تنگنای طول عمر» نام دارد، میگوید پیری انسان احتمالا ناشی از میلیونها سال تسلط دایناسورها بر کره زمین بوده است.
بر اساس این نظریه، نه تنها انسانها بلکه دیگر پستانداران نیز با مشکل مشابهی روبرو بودند و به همین دلیل بطور مثال سریعتر از بسیاری از خزندگان پیر میشوند. در برخی از خزندگان و دوزیستان، هیچ نشانه قابل توجهی از پیری بیولوژیکی دیده نمیشود در حالیکه همه پستانداران از جمله انسان با گذشت سالها علائم واضحی از پیری را نشان میدهند.
این فرضیه معتقد است که بین حضور دایناسورها در زمین و فرآیندهای پیری پستانداران امروزی ارتباطی وجود دارد و بر همین اساس میگوید که در دوران مزوزوئیک در حدود ۶۶ تا ۲۵۰ میلیون سال پیش، پستاندارانی که در سیاره ما زندگی میکردند با فشارمداومی برای تولید مثل سریع آنهم در زمان «حکومت دایناسورها» مواجه بودند و این دوره نیز برای مدتی بیش از ۱۰۰ میلیون سال طول کشیده است. این فشار مداوم و طولانیمدت، در نهایت باعث از دست دادن یا غیرفعال شدن ژنهای مرتبط با زندگی طولانی در پستانداران اولیه شده است.
بیشتر بخوانید:
پروفسور ژآو پدرو ماگالهائس میگوید: «آنچه مطرح شده در حال حاضر فقط یک فرضیه است، با این وجود زوایای جالبی برای تحقیق دارد؛ از جمله اینکه مشاهده موارد بیشتر ابتلا به سرطان در پستانداران در مقایسه با سایر گونهها نیز احتمالا به دلیل فرآیند پیری سریع در این موجودات است.»
نظر شما