به گزارش خبرگزاری فرانسه یک هیات پزشکی در پاریس پنجشنبه 14 مه (24 اردیبهشت) اعلام کرد تغییرات اقلیمی کره زمین با تشدید خطر بیماری، سوءتغذیه و بیخانمانی ناشی از سیلابها، خشکسالی و بالا آمدن سطح آب دریاها ممکن است سلامت انسانها را به شدت به خطر بیندازد.
این گزارش که در طول یک سال بوسیله جورنال پزشکی لنست و کارشناسانی از انستیتو بهداشت جهانی در یونیورسیتی کالج لندن تهیه شده است: "حتی محافظهکارانهترین تخمینها عمیقا نگرانکننده و مطالبهکننده اقدام عملیاند."
این گزارش میافزاید: "تغییرات آب و هوایی بزرگترین تهدید جهانی در قرن بیست و یکماند."
این کمیسیون بیشتر دادههایش را از "گزارش چهارم ارزیابی" به دست آورده است که در سال 2007 بوسیله کارشناسان برنده جایزه نوبل سازمان ملل در "هیات بیندولتی تغییرات آب و هوایی" (IPCC) منتشر شد.
تغییریافتن الگوهای آب و هوایی ممکن است زیستگاههای پشههای منتقلکننده بیماری را گسترش بخشد، و باعث شیو ع مالاریا و تب دنگ در مناطق سابقا با آب و هوای سرد، شود، در حالیکه سیلابها در کشورهای فقیر کانونی برای وبا و سایر بیماریهای منتقلشونده ایجاد میکنند.
اثرات غیرمستقیم این تغییرات بر سلامت انسانها شامل سوءتغذیه در نتیجه برداشت بد محصولات کشاورزی؛ آسیب و مرگ ناشی از توفانها؛ و آسیبپذیری ناشی از مهاجرت- از شهرهای دلتایی زیر آب فروروفته یا ناآرامیهای مدنی- است.
این گزارش میگوید:"تخمینها نشان میدهد که افزایشهای کوچک در خطر بیماریهای وابسته به آب و هوا، مانند اسهال و سوءتغذیه ممکن است باعث افزایشهای بسیار زیاد در بار کلی بیماریها شود."
کشورهای فقیر که کمترین تقصیر را در گرمایش جهانی دارند بیشترین آسیبها را خواهد دید، و به قول این نویسندگان "مایه خجالت تاریخی برای نسل ما خواهد بود اگر کاری برای پرداختن به این مسئله نکنند."