به گزارش همشهری آنلاین، بیش از ۱۰۰ تن از کارکنان وزارت امنیت داخلی ایالات متحده موسوم به دیاچاس (DHS) نامهای سرگشاده به «الخاندرو مایورکاس» ارسال کرده و در آن، مدیریت این وزیر دولت بایدن در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه را محکوم کردند.
در این نامه که به طور انحصاری در اختیار شبکه خبری الجزیره قرار گرفته، نسبت به ناکامی «آشکار و قابل لمس» این وزارتخانه در حمایت از فلسطینیها و عدم «سوگواری» برای بیش از ۱۸۰۰۰ فلسطینی کشتهشده در غزه از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر، ابراز ناامیدی شده است.
در این نامه مورخ ۲۲ نوامبر آمده است: «بحران انسانی شدید در غزه و شرایط در کرانه باختری، شرایطی هستند که این وزارتخانه عموما به طرق مختلف به آن پاسخ خواهد داد. با این حال، رهبری دیاچاس ظاهرا چشم خود را بر بمباران کمپهای پناهندگان، بیمارستانها، آمبولانسها و غیرنظامیان بسته است.»
امضاکنندگان این نامه شامل ۱۳۹ کارمند از دیاچاس و آژانسهای تحت مدیریت آن مانند گمرک و حفاظت از مرزها (CBP)، آژانس مدیریت اضطراری فدرال (FEMA)، اداره مهاجرت و گمرک (ICE) و خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) هستند.
برخی از امضاکنندگان از ترس واکنش منفی، خواستند ناشناس بمانند. این نامه از وزارت امنیت داخلی ایالات متحده خواست تا «بازنمایی منصفانه و متعادلی از وضعیت ارائه دهد و اجازه بیان محترمانه نظرات، بدون ترس از عواقب حرفهای را بدهد.»
این وزارتخانه آمریکا به درخواست الجزیره برای واکنش پاسخی نداد.
این نامه تازهترین نشانه از نارضایتیها از دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکاست که به دلیل موضع دولتش در قبال جنگ غزه با انتقادات داخلی و خارجی فراوانی مواجه شده است.
ماه گذشته بیش از ۵۰۰ مقام از ۴۰ سازمان دولتی آمریکا با صدور نامهای ناشناس از بایدن خواستند تا خواستار آتشبس فوری در غزه شود. نامه دیگری که توسط ۱۰۰۰ کارمند آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده موسوم به یواساید(USAID) امضا شده، درخواست مشابهی را بیان میکند.
اما بایدن تمایلی به انتقاد از تهاجم نظامی مستمر رژیم صهیونیستی به غزه ندارد و در عوض قول حمایت «محکم و تزلزلناپذیر» به این متحد دیرینه آمریکا را داده است.
وزیر امنیت داخلی آمریکا که متولد کوباست، در پیامی داخلی به کارکنانش در دوم نوامبر موضع بایدن را تکرار کرد. او حملات حماس را محکوم کرد، اما هیچ اشارهای به بحران انسانی در غزه نکرد. اما دو تن از کارکنان وزارت امنیت داخلی که به شرط ناشناس ماندن با الجزیره صحبت کردند، احساس میکنند که این وزیر باید برای رسیدگی به آمار فزاینده تلفات در غزه، جایی که غیرنظامیان در محاصره رژیم صهیونیستی هستند، بیش از اینها پیش برود.
کارشناسان سازمان ملل پیش از این درباره خطر جدی نسلکشی در غزه تحت محاصره هشدار دادهاند. وضعیت این منطقه بحرانی است، ذخایر موادغذایی نایاب است و بمباران رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد. نامه سرگشاده کارکنان آمریکا از وزارت امنیت داخلی آمریکا میخواهد تا اقداماتی را در غزه «متناسب با واکنشهای گذشته به تراژدیهای بشردوستانه» انجام دهد، از جمله از طریق ایجاد یک برنامه بشردوستانه برای فلسطینیان در غزه، شامل آزادی مشروط از خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا. این برنامه به آنها اجازه میدهد تا به طور موقت «براساس دلایل فوری بشردوستانه یا منافع عمومی مهم» وارد ایالات متحده شوند.
این نامه همچنین وزارت امنیت داخلی آمریکا را تحت فشار قرار داده تا ساکنان سرزمینهای فلسطینی را واجد شرایط «وضعیت حفاظتشده موقت» یا تیپیاس (TPS) تعیین کند. این امر به فلسطینیهایی که الان در ایالات متحده هستند، اجازه میدهد در این کشور بمانند و واجد شرایط کار باشند. چنین برنامههایی برای سایر درگیریها، از جمله برای اوکراینیهایی که با حمله روسیه مواجه شدند، اجرا شده است.
اما اعطای وضعیت حفاظتشده موقت یا تیپیاس بعید به نظر میرسد و به گفته یکی از کارکنان وزارت امنیت داخلی آمریکا، موانع بسیاری وجود دارد، از جمله اینکه ایالات متحده، فلسطین را به عنوان یک کشور خارجی به رسمیت نمیشناسد و همین مساله واجد شرایط بودن آن برای تیپیاس را زیر سوال میبرد.
این درخواستها در شرایطی مطرح میشود که به گفته وزارت بهداشت غزه، حملات هوایی و زمینی رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر تاکنون، بیش از ۱۸۶۰۰ فلسطینی را به شهادت رسانده است. نزدیک به ۱.۹ میلیون نفر در نوار غزه از خانههای خود رانده شدهاند و بحران انسانی ناشی از حملات صهیونیستها خشم بینالمللی را برانگیخته است.
نظر شما