یک شرکت دانش‌بنیان دستگاه اسکنری تولید کرده است که با استفاده از هوش مصنوعی انواع کارهای تحقیقاتی و تشخیصی را در بالاترین سطح کیفیت انجام می‌دهد. هدف از تولید این اسکنر، بومی‌سازی تجهیزات پزشکی مدرن در داخل و بی‌نیازی واردات دستگاه‌های مشابه از خارج از کشور است.

اسکنر آزمایشگاهی

شرکت سازنده این اسکنر به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان، تاکنون با ساخت نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی در حوزه‌های مکاترونیک، حمل‌ونقل هوشمند و مهندسی پزشکی موفق شده است تا حد زیادی به بومی‌سازی ابزارهای هوشمند کمک کند.

پزشکی برپایه هوش مصنوعی

هوشمندسازی تجهیزات پزشکی داخلی با قیمتی متناسب همپا با علم روز دنیا، ایده ورود شرکت نگرش رایانه پویا به حوزه مهندسی پزشکی و ساخت تجهیزات مدرن برای تشخیص و تحقیق بود. نخبگان فعال در این شرکت طی ۴سال تلاش موفق به ساخت ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی شدند. آخرین تولید این شرکت دستگاه اسکنر لام است که با استفاده از هوش مصنوعی منحصربه فرد، می‌تواند در امور تحقیقاتی، تشخیصی و همچنین رفع نیاز به حضور یک میکروسکوپ آنالوگ در آزمایشگاه، بهترین خروجی را ارائه دهد.

اسکنر لام چه می‌کند؟

اسکنر لام میکروسکوپی یا اسلاید اسکنر، سیستمی است که می‌تواند لام‌های شیشه‌ای میکروسکوپی را در ورودی دریافت و با انجام تصویربرداری میکروسکوپی دیجیتال از آنها، لام‌های مجازی تولید کند. لام مجازی نیز یک تصویر بزرگ دیجیتال است که از به‌هم چسباندن تصاویر کوچک‌تر به‌صورت موزاییکی تشکیل می‌شود. یک اسکنر لام باید بتواند به‌صورت خودکار انواع نمونه لام‌های میکروسکوپی ازجمله پاتولوژی، بیولوژی، هماتولوژی، سیتولوژی، پاراسیتولوژی، تاکسیکولوژی، میکروارائه‌های بافتی، گیاهشناسی و غیره را انجام بدهد.

این دستگاه همچنین می‌تواند به‌راحتی جایگزین میکروسکوپ‌های مرسوم آنالوگ در آزمایشگاه‌ها شود و نقش یک میکروسکوپ موتوردار مجهز شده به دوربین را نیز ایفا کند. این اسکنر هوشمند می‌تواند در کمترین زمان ممکن یعنی ۱۰ثانیه از لام‌های شیشه‌ای تصویربرداری دیجیتال انجام دهد و لام‌های مجازی تولید ‌کند. در واقع لام مجازی یک تصویر بزرگ دیجیتال است که از به‌هم چسباندن تصاویر تمام‌فوکوس کوچک‌تر تشکیل می‌شود. اسکنر لام با استفاده از AI و پردازش تصویر، تصاویر کوچک تهیه‌شده از سطح لام را به یکدیگر متصل می‌کند و یک تصویر دیجیتال با رزولوشن ۱۵ تا ۱۰۰ مگاپیکسل از سطح نمونه ارائه می‌کند.

مهم‌ترین مزایا

چند مزیت مهم درباره اسکنر لام وجود دارد که به‌اصطلاح باعث شده است کاربر دوست شود و برای متخصصان حوزه‌های تشخیص و درمان و تحقیقات یک ابزار همه جانبه باشد. جاگذاری آسان ۵نمونه در خشاب لام و اسکن خودکار همه نمونه‌ها تنها با چند کلیک، تعیین خودکار و دقیق ناحیه موردنظر برای اسکن در رزولوشن‌های بالاتر با استفاده از روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، امکان تغییر و تعیین ناحیه اسکن به‌صورت دستی، تشخیص خودکار نواحی خالی در لام به هنگام اسکن برای افزایش سرعت و دقت، نرخ ۹۸درصد موفقیت در انجام نخستین اسکن، کاهش نیاز به اسکن دوباره نمونه و جلوگیری از اتلاف وقت و عملکرد بدون صدا از مهم‌ترین مزایای این دستگاه است.

بیشتر بخوانید:

کاربری تحقیقی و تشخیصی

در مراکز آزمایشگاهی که ابتدا تشخیص و بررسی و سپس آرشیو کردن نمونه‌ها کار حساس و پراهمیتی است، وجود اسکنر لام می‌تواند به ساده‌تر شدن این روند کمک کند. ساده‌سازی مراحل اسکن، بررسی، تشخیص، گزارش‌گیری و آرشیو کردن نمونه‌های میکروسکوپی در کنار کیفیت بالای تصاویر، اجازه می‌دهد تا مراکز آزمایشگاهی تمام روند پاتولوژی را به‌صورت دیجیتال انجام دهند، تا علاوه بر بالا بردن سطح کیفیت، همیشه تشخیص‌های قابل استناد در خروجی داشته باشند. در مراکز تحقیقاتی نیز تصاویر و اسکن‌های به‌دست آمده از اسکنر به‌دلیل کیفیت و دقت بالا، گزینه مناسبی برای بررسی نمونه‌های مختلف ازجمله موارد سرطانی است.

کد خبر 816423

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha