رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران می‌گوید: حتی اگر فرضاً تعرفه‌ها ۴۵ درصد افزایش یابد، نمی‌تواند شکاف‌ها را پر کند. چون سطح تورم از پارسال تا امسال ۴۰ درصد بوده اما ویزیت پزشکان سال گذشته ۲۰ درصد اضافه شد. سال قبلش هم همین‌طور.

نحوه نظارت به كار مراكز پزشكي

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: افزایش یا عدم افزایش ویزیت پزشکان که در جامعه پزشکی با نام «تعرفه‌ پزشکی» معروف است، یکی از موضوعاتی است که هر سال بحث‌ها پیرامون آن داغ می‌شود تا سال بعد.

روز گذشته معاون درمان وزارت بهداشت از پیشنهاد افزایش ۴۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی در ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: تعرفه‌های پزشکی با هزینه‌های جاری هم‌خوانی ندارد و اگر اصلاح نشود، می‌تواند معضل ایجاد کند. او گفت: سال قبل ۴۰ درصد افزایش تعرفه در نظر گرفته شده بود که فقط ۲۵ درصد آن در سازمان برنامه و بودجه و درنهایت توسط هیئت وزیران تصویب شد. بنابراین با توجه به تورم امسال و آن ۱۵ درصد حذف‌شده‌ی سال قبل به نظر می‌رسد افزایش تعرفه‌ی اعلامی در سال ۱۴۰۳ نباید کمتر از ۴۰ درصد تعرفه سال قبل (۱۴۰۲) باشد.

اما پزشکان، وعده افزایش مناسب و استاندارد تعرفه‌های پزشکی را وعده‌ای توخالی می‌دانند که هر سال به گوش می‌رسد و هرگز محقق نشده است. چراکه یک سر آن به مردم مربوط می‌شود که عده زیادی از آنها توانایی پرداخت ندارند و یک سر آن به بیمه‌ها که به تعهد و خوش‌حسابی معروف نیستند. پزشکان معتقدند تعرفه‌های پزشکی ناچیز است و با این مبالغ از عهده مخارج خود برنمی‌آیند و اگر اصلاح نشود، آسیب‌های متعددی در پی دارد. آنها می‌گویند یکی از دلایل گرایش پزشکان به مشاغل غیر پزشکی در کشور، همین عدم هم‌خوانی تعرفه‌ها با تورم است. مردم هم می‌گویند با وجود حق بیمه‌ای که ماهانه به سازمان‌های بیمه‌گر می‌پردازند، اما ویزیت پزشکان معمولا شامل حق بیمه نمی‌شود و معمولا مجبورند آن را از جیب خود بپردازند و به همین دلیل تعرفه‌ها برای آنها سنگین است.

هر سال از افزایش تعرفه‌ها خبر می‌دهند

نارضایتی پزشکان از میزان تعرفه‌های پزشکی موجب گرایش بسیاری از پزشکان به حرفه‌های دیگر شده است. حرفه‌هایی که به اعتقاد پزشکان، درس خواندن و دود چراغ خوردن نمی‌خواهد. یوسف کاظمی، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی امروز در گفتگو با رسانه‌ها با ناچیز خواندن تعرفه‌های پزشکی گفت: هزینه کاشت ناخن ۴۵۰ هزار تومان و دستمزد جراح پروتز زانو ۴۰۰ هزار تومان است! یعنی دستمزد یک ناخن‌کار از دستمزد یک جراح زانو بیشتر است. او گفت: تعرفه‌گذاری، یعنی اعمال قیمت تمام‌شده‌ی خدمات که با سوءمدیریت عمدی، قیمت واقعی خدمات را در تعرفه‌ها اعمال نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید؛

درآمد ناخنکار از جراح زانو بیشتر است | سوءمدیریت عمدی در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی

دکتر ایرج خسرونیا، فوق تخصص گوارش و کبد و رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران هم در گفتگویی با همشهری‌آنلاین درباره پیشنهاد افزایش ۴۵ درصدی تعرفه پزشکان در سال ۱۴۰۳ می‌گوید: اولا از این حرف‌ها زیاد زده می‌شود. هر سال از افزایش تعرفه‌ها خبر می‌دهند و درنهایت هم اتفاقی نمی‌افتد. دوم این که افزایش یا عدم افزایش تعرفه‌ها دست سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت است و آنها هم توجهی به درخواست وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در این خصوص ندارند و درخواست وزارت بهداشت برای افزایش تعرفه‌ها همیشه روی کاغذ یا در حد حرف می‌ماند. سوم این که حتی اگر تعرفه‌ها ۴۵ درصد هم افزایش پیدا کند، نمی‌تواند شکاف موجود در حقوق پزشکان را پر کند.

خیلی‌ها فکر می‌کنند کل جامعه پزشکی همان ۱۰ درصدی هستند که جراحی‌های لاکچری انجام می‌دهند، اما واقعیت این است که مخارج‌ ۷۰ درصد پزشکان از همین حق ویزیت تامین می‌شود

دکتر خسرونیا می‌گوید: جامعه پزشکی اصلا تمایل و انتظار ندارد که تعرفه‌ها یا ویزیت پزشکان از جیب مردم پرداخت شود. سازمان‌های بیمه‌گر باید این پول را پرداخت کنند. وقتی بیمه‌ها سرتاسر سال از من و شما رقمی به عنوان حق بیمه کم می‌کنند، موظفند که وقتی مردم بیمار می‌شوند، تمام مخارج درمان آنها را بپردازند.

او ادامه می‌دهد: قراری که قبلا گذاشته شده بود، این بود که ۸۰ درصد حق بیمه را سازمان‌های بیمه‌گر بدهند و ۲۰ درصد را مردم یا فرد بیمه‌شده. اما الان برعکس شده؛ ۸۰ درصد را بیمه‌شده پرداخت می‌کند و فقط ۲۰ درصد را بیمه می‌پردازد. آن هم اگر بپردازد. چون بعضی وقت‌ها ۶ تا ۸ ماه بعد پرداخت می‌کنند.

رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران تاکید می‌کند: بنابراین ما انتظار نداریم که مردم با فشارهای اقتصادی فعلی در کشور، تعرفه‌ پزشکی را از جیب خود بپردازند و لازم است که بیمه‌ها متعهد و خوش‌حساب باشند.

جامعه پزشکی فقط آن ۱۰ درصد پزشک با درآمد لاکچری نیست

این فوق تخصص گوارش و کبد می‌گوید: خیلی‌ها فکر می‌کنند کل پول ویزیت‌ به جیب پزشک می‌رود. در حالی که این طور نیست. تعرفه از دو جزء تشکیل شده است؛ حق حرفه‌ای و حق فنی. حق فنی شامل حقوق منشی، اجاره مطب، مالیات، هزینه تلفن، حق بیمه تامین اجتماعی و ... است. مبلغی که به عنوان حق حرفه‌ای برای پزشک می‌ماند، بسیار ناچیز است.

دکتر خسرونیا می‌گوید: طبق آمار خود سازمان نظام پزشکی حدود ۱۰۰ درصد حق حرفه‌ای پزشکان دارد از بین می‌رود. واقعیت این است که وضعیت مالی‌ ۷۰ درصد پزشکان آن طور نیست که همه تصور می‌کنند. متاسفانه خیلی از دوستان و حتی مسئولان فکر می‌کنند کل جامعه پزشکی همان ۱۰ درصدی هستند که جراحی‌های لاکچری انجام می‌دهند و درآمدهای بالایی دارند، اما واقعیت این است که مخارج‌ ۷۰ درصد پزشکان از همین حق ویزیت‌ها تامین می‌شود.

رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران می‌گوید: خود دولت هر سال مخارج مطب‌ها و بیمارستان‌های خصوصی را زیاد می‌کند و با این حساب، تعرفه‌هایی که در سال‌های اخیر برای پزشکان تعیین شده، مورد تایید ما پزشکان نیست.

پزشکان انتظار ندارند که مردم با وجود فشارهای اقتصادی فعلی در کشور، تعرفه‌ پزشکی از جیب مردم پرداخت شود و لازم است که سازمان‌های بیمه‌گر متعهد و خوش‌حساب باشند

خیلی‌ها فکر می‌کنند پزشکان لای پر قو می‌خوابند

رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران می‌گوید: خیلی‌ها فکر می‌کنند پزشکان لای پر قو می‌خوابند و در خانه‌های آنچنانی زندگی می‌کنند. شما یک پزشک را به من معرفی کنید که خانه‌ای لوکس در بالای شهر داشته باشد. چند درصد از ویلاهای شمال ایران متعلق به پزشکان متخصص است؟ من پزشک متخصص سراغ دارم که بعد از ۵۰ سال طبابت فوت کرده و خانواده‌اش نتوانستند برایش مراسم ختم بگیرند. من پزشک سراغ دارم که همسرش فوت کرد و مخارج کفن و دفن را همکاران فراهم کردند. این حرف‌ها فقط به شخصیت قشر پزشک ضربه می‌زند و فقط منجر به افزایش مهاجرت آنها می‌شود.

افزایش ۴۵ درصدی تعرفه‌ها هم شکاف را پر نمی‌کند

دکتر خسرونیا ادامه می دهد: حتی اگر تعرفه‌ها ۴۵ درصد هم زیاد شود، اصلا نمی‌تواند شکاف‌ها را پر و رضایت نسبی پزشکان را تامین کند. چون سطح تورم از پارسال تا امسال به گفته خود دولت ۴۰ درصد بوده است. اما ویزیت پزشکان سال گذشته ۲۰ درصد اضافه شد. سال قبلش هم همین‌طور. یعنی سالانه ۲۰ درصد از درآمد پزشکان کاسته می‌شود و از آن طرف هم سالی ۲۰ تا ۳۰ درصد به مخارج‌مان - اجاره مطب، حقوق پرسنل، تامین اجتماعی، مالیات و ... - بیشتر می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد می‌گوید: در یک بیمارستان خصوصی حقوق پرسنل ۲۰ تا ۳۰ درصد اضافه می‌شود و از آن طرف ۲۰ تا ۳۰ درصد حق بیمه‌ هم از آنها کسر می‌شود. خب با این فرمول، یک بیمارستان خصوصی یا پزشک چطور می‌تواند مخارج خود را تامین کند؟

کد خبر 819420
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۷
    15 16
    هم در بالا شهر خانه دارند هم در ارو پا و آمریکا ...................
    • ب IR ۱۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      2 0
      اونی که هم در بالاشهر خونه داره هم در اروپا و آمریکا معمولا زحمت خیلی زیادی می‌کشه متخصص جراح که اول صبح زودتر ازهمه تو بیمارستانه و تا ساعت سه شب توی مطبش حضور داره خود به خود پولدار میشه حالا بگذریم از درسهای سختی که می‌خونن خیلی از استادهای دانشکده های پزشکی الکی نمره پایین میدن که زهر چشم بگیرن. پزشک دزد خیلی کم هست ولی هست که زیاد پولدار نیستند فقط دزد هستند ما حقوق دان دزد وکیل دزد و قاضی دزد مسول دزد و... دزد زیاد داریم
  • آسمان IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    4 1
    این مطالب یعنی بعضی از دکتر ها مخ اقتصادی ندارند بعضی از رشته هاهستند دکترا کار ندارن همسایه ما دکترا داره چوپان است تازه جای گوسفندان هم تمیز می کند از زندگیش راضی است.
  • ناشناس IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 5
    اولا مگه جون مردم وسیله پول در آوردن شماس، پزشکی شده تجارت، طلبکار هم شدید، قشر همیشه طلبکار که خودشون را تافته جدا بافته میدونن
  • غزل IR ۱۷:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    6 2
    نوش جونشون هزار جا هم خونه داشته باشند حقشون چون درس خوندن خیلی سخت اونم درسهای پزشکی ،طرح و کلی سختی سختی کشیدند مثل چهارتا دلال بی سواد نیستند که دارند الکی بدون هیچ زحمتی پول به جیب میزنند.و ضمنا تموم مردم به جودشون نیاز داریم.کاش دولت بیشتر بهشون توجه میکرد تا مهاجرت نمیکردند یا خیلی از تخصص ها خالی بمونه و بعداً ضربه بخوریم
  • بن SG ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    3 4
    کدام پزشک سراغ داریدکهمصوبه دولت در مورد تعرفه پزشکی را قبول دارد ۹۰ درصد پزشکان اعم از عمومی از ۵۰ تا ۴۰۰ تومان حتی کارت بانکی هم قبول نمیکنند یا پول نقد یا کارت به کا رت ای بابا حرف این قشرپول پرست را باور نکنید اصلا اکثرا بیمه را بهرشکلی قبول نمیکنند و دستگاه پوز هم نمیگذارند مجبوری عمومی تا ۱۰۰ متخصص تا۴۰۰ بدی تا ویزیت بشی حتی این نرخها در شهرستانها همرعایت نمیشه چه رسدبه مرکز استانها بخصوص شیراز قطب پزشکی تازه برای تزریق ۲ عدد امپول یک دکتر ارتوپد از من ۵۰۰ هزار تومان گرفت فقط طی ۲ دقیقه این اراجیفها ا که میگند باور نکنیدخدا کنه سروکارتان به دکتر نکشه برو مطب متخصصها ببین چطور سر به کیسه ات میکنند فریاد رسی هم نیست این پولهای حرام که از مردم بیچاره که باسیلی صورتشان راسرخ کرده اند از گلویتان پاین نرود شما با پول همین مردم بیچاره بورسیه ودکتر و متخصص شدید بعضی پدرانتان را میشناختم که گدایی میکردند حالا شما در شمال تهران خانه داری هر ۶ ماه یکبار میری امریکابه بهانه شرکت در سمینار پزشکی بعد میگی تعرفه ۴۰ درصدی کم است حرامتان باشد حق مردم بیچاره
  • غلامحسین IR ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 2
    پزشکی میشناسم بهترین خانه راداردحداقل ۲۰واحداپارتمان داردبااجاره اپارتمان حداقل ماهانه۵۰۰میلیون درامد داردوحداقل مالیات راپرداخت میکند
  • ایرانی IR ۱۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 2
    هم وطنان عزیز دیروز در اردبیل به چشم پزشک مراجعه کردم از ساعت ده صبح تا ساعت چهارده پنجاه نفر را وزیت کرد واز هر مریض یکصد و چهل هزار تومان پول گرفت وبعد از ظهر هم حداقل به ده نفر عمل چشمی می کند حالا در امد آقا را با یک فوق لیسانس ادبیات مقایسه کنید که بازنشسته است سیزده هزار تومان حقوق می گیرد
  • A.M IR ۲۰:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    1 3
    دارن بالا شهر اپارتمان سازی میکنن . بگو میخوایم ویزیت و دستمزد عمل بیمارستانیشونو رو بالا ببریم .... بی شرف به امثال تو میگن
  • امین IR ۲۳:۰۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
    2 1
    آخی ... طفلی پزشکان ، خیلی هاشون مجبورن برای تامین مخارج زندگی برن اسنپ کار کنن!
  • Et Mando IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    1 1
    پزشکی باید دولتی بشه و همانند کارمندان حقوق دریافت کنند تا این بحث ها رفع بشه این داستان به دلیل ذینفع بودن برخی در بدنه وزارت بهداشت آسیب های جدی به کشور وارد کرده و در این مدت هم تا کمی شیر فلکه دریافتی همکاران کم شده همه دنبال فرار از کشور حتی حاضر هستند در بهترین حالت جای دستیار پرستار کار کنند. از زیرساخت کشور سو استفاده شده و به کسانی که برای درمان می‌توانستند فعالیت کنند جایی داده نشده و شیر فلکه چاپ نامه گود استندینگ ها رو فله ای باز گذاشتند. نکته بعدی، به عنوان یک جراح نهایت بتونید سه جراحی در روز داشته باشید و استهلاک ذهن و جسم رو به جون بخرید ولی برخی از همکاران از این دی کلینیک به بیمارستان و کلینیک های شخصی میرند و جراحی می‌کنند و...
  • .حمید IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
    3 1
    این بحث برای پزشک عمومی صدق می کنه اما پزشک های متخصص درآمد های بالایی دارند
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    3 1
    خوب صدای شما هم در امد کسی دانشگاه اگر پزشکی قبول شود همه دهانشان باز می موند وبه رشته های دیگه اهمیت داده نمی شود مگر مملکت فقط پزشک می خواهد ان قدر ابهت به این رشته دادید که همه توی جامعه بیمار دنبال پزشکی هستند وهر چه بی لیاقت بودند جز در صد کمی که خودشان درسخون بودند وعشق به این رشته را داشتند این شعل را اشباع کردند دو سال میرن خارج از کشور الکی برای درس خوندن بعد از دوسال توی یکی از دانشگاه داخل دارند پزشک ویا دندانپز شکی می خونند پدر این رشته هم در اومد برنامه نداشتن همینه به سهمیه ایی کار بدین چه لزومی دارد پزشکی بروند خدایا خودت رحم کن
  • FR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    5 0
    دراین که پزشکان زحمت می کشندحرفی نیست.ولی دربعضی ازآنهاانسانیت نیست....
  • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
    1 0
    البته حق پزشکان محترم هست ولی ایا ملت نسبت به تورم جلوتر هستند وفقط پزشکان محترم از تورم عقب مانده اند ایا مسئولین خواب هستند ویا خود به خوابزدگی زده اند اگر قرار باشد تعرفه پزشکان ۴۰در صد افزایش داشته باشد پس چرا حقوق کارمندان وبازنشستگان ۴۰درصد افزایش نمی دهید ملت اگر مریض شدند این ۲۰درصد عقب ماندگی تورم نسبت به پزشکان از کجا بیاورند خوب اگر سواد حساب وکتاب ندارید به اندازه‌ای که بگید ماهم رئیس بودیم دوسال خدمت کردین برید کنار خداوکیلی بگذارید کسی که سواد حساب وکتاب دخل وخرج ملت می تواند حساب کند بیاد کمر ملت خم کردید خدا کمرتان بشکند
  • ب.س IR ۰۸:۲۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۳
    2 0
    یک پزشک سالها درس بخواند نمی تواند حتی گوشه ای ازثروت مفت افرادی که حتی دیپلم هم ندارن ودنبال یک توپ به نام فوتبال هستن را هم داشته باشد واقعا خنده داره دراین کشور درس خواندن