به گزارش همشهری آنلاین، به گفته محققان استمرار و تداوم استرس در افراد سبب بروز ۷ بیماری مهم میشود.
بیماری قلبی: محققان اعلام کرده اند گرفتگی شریانها در کسانی که از سطوح بالای استرس رنج میبرند، بیشتر است. علاوه بر این، استرس میتواند به طور مستقیم سبب افزایش ضربان قلب شده و سطوح کلسترول و تری گلیسیرید را نیز افزایش دهد.
چاقی: متخصصان سالهای طولانی در مورد اثر استرس روی اضافه وزن و چاقی مطالعه کرده و اکنون شواهد جدیدی یافتهاند. استرس موجب میشود ما به مواد غذایی ناسالم بیشتر تمایل داشته باشیم. استرس مزمن همچنین باعث تولید بیش از حد هورمون کورتیزول میشود.
دیابت: اگرچه استرس لزوماً به دیابت منجر نمیشود، اما اگر به درستی کنترل نشود، میتواند وضعیت این بیماران را وخیمتر کند. هورمونهای استرس از جمله هورمون کورتیزول به طور مستقیم بر میزان گلوکز اثر میگذارد.
افسردگی: استرس باعث ایجاد تغییرات مختلفی در مغز میشود از جمله عدم تعادل سیستمهای انتقال دهنده عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین. این عدم تعادل همراه با بیاشتهایی، بیخوابی و کاهش خلق و خو خواهد بود.
مشکلات گوارشی: بین مشکلات گوارشی و استرس ارتباط قوی وجود دارد. استرس میتواند سبب التهاب در دستگاه گوارش شود. علاوه بر این کسانی که سطوح بالای استرس را تجربه میکنند، در معرض زخم معده، بیماری کرون و سندرم روده تحریک پذیر خواهند بود.
تغییر الگوی خواب: اکثر افرادی که از استرس مزمن رنج میبرند، دچار اختلالات خواب میشوند. این افراد احتمالا در به خواب رفتن، در خواب باقی ماندن، یا تجربه خواب راحت با مشکل مواجه میشوند.
دمانس: بسیاری از دلایل منطقی برای ارتباط استرس و ابتلا به زوال عقل وجود دارد. یکی از دلایل این است که استرس سیستم ایمنی بدن را به خطر میاندازد که این خود نقش مهمی در خطر ابتلا به زوال عقل دارد. دلیل دیگر این است که تولید بیش از حد هورمون کورتیزول با مشکلات حافظه مرتبط است.
منبع: اطلاعات
نظر شما