مسئولیت مدیر ساختمان تنها به محاسبه شارژ و پرداخت قبوض محدود نمی‌شود، بلکه آپارتمان مسئولیت‌هایی دیگری هم برای مدیر ساختمان از جمله تعمیر و نگهداری دوره ای آسانسور، بیمه کردن ساختمان در برابر حوادث و ...ایجاد می کند.

وکیل

همشهری آنلاین - فتانه احدی : مسئولیت مدیر ساختمان تنها به محاسبه شارژ و پرداخت قبوض محدود نمی‌شود، بلکه آپارتمان مسئولیت‌هایی دیگری هم برای مدیر ساختمان از جمله تعمیر و نگهداری دوره ای آسانسور، بیمه کردن ساختمان در برابر حوادث و ...ایجاد می کند که درصورت انجام ندادن این وظایف ممکن است مدیر به دردسر بیفتد.

مسئولیت مدیر ساختمان در قبال حوادث چیست؟

پروین رضا زاده، وکیل پایه یک دادگستری و عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز درباره مسئولیت مدیر ساختمان در قبال بیمه کردن یک آپارتمان می‌گوید: در ماده ۱۴ قانون تملک آپارتمان‌ها بیان شده است که «مدیر یا مدیران مکلفند تمام بنا را به عنوان یک واحد در مقابل آتش‌سوزی بیمه کنند. سهم هریک از مالکان به تناسب سطح زیربنای‌ اختصاصی آنها وسیله مدیر یا مدیران تعیین و از شرکاء اخذ و به بیمه‌گر پرداخت خواهد شد. در صورت اقدام نکردن و بروز آتش‌سوزی مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده هستند.»
او می‌افزاید: مدیر ساختمان در قبال این حوادث مسئولیت کیفری ندارد و تنها دارای مسئولیت مدنی است، یعنی در صورت بیمه نکردن ساختمان از سوی مدیر ساختمان و بروز حادثه هر یک از ساکنان می‌توانند برای جبران خسارت از طریق مراجع قضایی علیه مدیر یا مدیران ساختمان اقدام قانونی کنند. در واقع درست است که مدیر ساختمان مجازات نمی‌شود اما سبب ایجاد مسئولیت مدنی برای وی می شود و ایشان مسؤل جبران خسارت و پرداخت ضرر و زیان ناشی از خسارت می باشد.
این وکیل ادامه می‌دهد: 5 بیمه اجباری برای مدیر ساختمان وجود دارد. بیمه آتش سوزی(بیمه آتش‌سوزی هر حادثه‌ای را پوشش می‌دهد که موجب آتش گرفتن ساختمان شود، حوادثی مثل ایجاد آتش، صاعقه و انفجار). بیمه مسئولیت مدنی آسانسور(حوادث ناگواری مثل سقوط، پاره شدن فنر و حتی گیر کردن میان طبقات ). بیمه حوادث داخل ساختمان( مراحل ساخت و ساز مثل گودبرداری، سفت کاری، اجرای پی یا سیم کشی و لوله‌کشی یا هر گونه حادثه‌ای که داخل چهارچوب ساختمان اتفاق می‌افتد). بیمه حوادث مرتبط با سرایدار نگهبان کارگر(مدیر ساختمان، نسبت به هر فردی که به هر عنوانی مانند سرایداران، نگهبانان و کارگران در ساختمان مشغول به کار است کارفرما محسوب می‌شود و اگر حادثه‌ای تهدیدشان کند، مسئولیت جبران آن متوجه مدیر ساختمان است). بیمه سرایت آتش سوزی به مکانهای مجاور(آتش سوزی ساختمان یا منزل به سایر ساختمان ها سرایت کند و موجب وارد شدن خسارت به اشخاص ثالث شود).

رضا زاده اضافه کرد: بیمه کردن ساختمان مستلزم پرداخت حق بیمه‌ای است که از طرف ساکنان به عنوان یکی از هزینه‌های مشترک ساختمان باید پرداخت شود. در صورت ‌پرداخت نکردن حق بیمه از سوی هر کدام از مالکین مدیر ساختمان اختیار ارسال اظهارنامه و مطالبه وجه فوق را دارد.

کد خبر 823985
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha