به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبدا، دکتر احمد اسماعیل زاده در پنجمین روز پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم، افزود: ید یکی از عناصر ضروری برای حفظ سلامت تیروئید و بدن است. این عنصر کمیاب برای رشد و نمو فرد، بخصوص رشد و تکامل عصبی، روانی جنین در طول زندگی داخل رحمی و تا دو سال پس از تولد مـورد نیاز است.
وی با بیان اینکه کمبود ید سادهترین مشکل تغذیه ای جوامع است که میتوان با تامین ید مورد نیاز روزانه افراد آن را کنترل کرد، اظهار داشت: از سال ۱۹۹۰ میلادی به بعد تلاش های قابل توجهی برای بهبود دریافت ید جوامع از طریق ید دار کردن همگانی نمک در اکثر کشور های دنیا صورت گرفته است به طوریکه در حال حاضر حدود دو سوم جمعیت جهان تحت پوشش تغذیه با نمک ید دار هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بنابراین برای تامین ید مورد نیاز باید حتما نمک مصرفی روزانه ید دار باشد اما باید توجه داشت که این عنصر فراراست و به سرعت در معرض هوا و حرارت از ماده غذایی می پرد.
اسماعیل زاده یادآور شد: برای حفظ ید حتما باید نمک ید دار را در دقایق پایینی پخت در غذا ریخت تا ید آن از بین نرود.
نظر شما