سه‌شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰
۰ نفر

حسینیه اوین یکی از مکان‌های مقدس این محله است که قدمت آن به دوره قاجار برمی‌گردد. قدیمی‌های اوین روایت می‌کنند که خشت‌خشت این حسینیه به همت مردم ساخته شده و در ماه‌های محرم و صفر، کانون اصلی برپایی مراسم عزاداری در شمیران بوده است.

حسینیه اوین

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: محلی‌های اوین نقل می‌کنند که در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب، بیرق عزاداری ‌سالار شهیدان فقط در همین حسینیه بالا می‌رفت اما بعد از پیروزی انقلاب این روال که به یکی از سنت‌های رایج در اوین تبدیل شده بود، تغییر کرد. حسینیه درست در همسایگی مسجد جامع اوین قرار دارد و قدیمی‌های محله طوری تدارک دیده‌اند که هر دو مکان مقدس اوین میزبان عزاداران حسینی باشند. تدبیر قدیمی‌های محله موجب شده مراسم دهه اول و دوم محرم در حسینیه برپا شود و مسجدجامع هم در ماه صفر میزبان خیل عزاداران حسینی است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

حسینیه اوین در دوره ناصرالدین‌شاه ساخته شده و در همان دوره تاریخی به یکی از کانون‌های اصلی برپایی مراسم مذهبی در پایتخت تبدیل شد. نقل می‌کنند که تا دوره پهلوی اول که تعداد حسینیه‌های شمال شهر محدود بود، اهالی شمیران برای برپایی مراسم عزاداری امام حسین(ع) در حسینیه اوین جمع می‌شدند و از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کردند. سنت عزاداری شمیرانی‌ها در حسینیه اوین با گذشت سال‌های طولانی هنوز پابرجا مانده و در دو دهه نخست محرم حدود ۴ هزار نفر برای عزاداری و تشکیل دسته‌های عزادارای به این مکان می‌روند که در تهران یک رکورد به حساب می‌آید.

رکورد پذیرایی از عزاداران حسینی(ع) در شمال تهران

بسیاری از سنت‌هایی که طی سال‌های طولانی در حسینیه‌های محدوده شمیران وجود داشته هنوز در حسینیه اوین رعایت می‌شود و پابرجا مانده است. دید و بازدید دسته‌های عزاداری یکی از همین سنت‌های محرم و صفر است که نقطه شروع آن در شمیران از حسنیه اوین و تکیه درکه بوده است. طبق رسم و آیینی که بیش از ۱۰۰ سال از آن گذشته، در روز هشتم محرم دسته عزاداری حسینیه اوین به تکیه درکه می‌رود و در روز تاسوعا هم دسته عزاداری تکیه درکه به حسینیه اوین می‌رود و طبق قول و قرار قدیمی، بازدید پس می‌دهد.

حکایت وفاداری عزاداران اوینی به سنت‌های قدیمی به همین‌جا ختم نمی‌شود. از نخستین سال‌های ساخت حسینیه رسم بر این بوده که در شب‌های محرم و بعد از عزاداری و سینه‌زنی، یک خانواده نذری و اطعام می‌داد و یک خانواده دیگر تامین قند و چای را تقبل می‌کرد. با وجود خیل عظیم عزادارانی که در این سال‌ها برای عزاداری به حسینیه اوین می‌روند این سنت از بین نرفته و برخی خانوارها همچنان و در حد بضاعت از عزاداران حسینی پذیرایی می‌کنند.

کد خبر 833210

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha