مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی در قبال حفاظت از محیط زیست شکل‌های مختلف دارد. برخی در ساخت آبشخور به محیط‌بانان کمک می‌کنند برخی نیز در هزینه‌های حفاظت از گونه در زیستگاه  همراه سازمان حفاظت محیط زیست می‌شوند.

پرورش گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: اخیرا چهار شرکت خصوصی در تفاهمنامه‌ای برای حفاظت از خرس‌سیاه، گوزن زرد، گور ایرانی و قرقاول پا پیش گذاشته‌اند.تفاهمنامه‌های امضا شده کمک می‌کند نژادهای خالص‌تر این گونه‌ها حفاظت شوند.

گسترش خانواده محیط زیست

حسن اکبری، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست: تغییر رویکرد مدیران سازمان نسببت به مشارکت بخش خصوصی در حفاظت یکی از دستاوردهای دولت سیزدهم است. یک لایحه و سه آیین‌نامه را در دولت و مجلس مطرح کردیم که اکنون یک آیین‌نامه تصویب و یک آیین‌نامه دیگر میز در شرف تصویب است. سازمان حفاظت محیط زیست به تنهایی نمی‌تواند از عرصه‌های تحت مدیریتش حفاظت کند و نیاز به مشارکت مردم در حفاظت است. هرچه خانواده محیط‌زیست برای حفاظت از حیات وحش و طبیعت بزرگتر شود، بسیار ارزشمند است. هم اکنون برخی از مناطق با کمک صنعتگران و حتی شکارچیان حفاظت می‌شود.

سرمایه گذاری ۱۴ میلیاردی

غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌زیست: همکاری بخش خصوصی برای حفاظت محیط زیست سالهاست در قالب تفاهم‌نامه‌های مختلف در حال اجراست. یکی از مهمترین روش‌ها، استفاده از ظرفیت قرق های اختصاصی است که با سرمایه گذاری ۱۴ میلیارد تومانی تا کنون توانسته برای صدها نفر شغل ایجاد کند. تفاهم‌نامه‌های پرورش گوزن زرد ایرانی با شرکت کشت و صنعت کارون خوزستان، مرکز بازوحشی‌سازی گونه‌های حیات وحش با گلگهر سیرجان، پرورش آهو و پرورش قرقاول با شرکت گلوک پاریز کرمان نیز به تازگی امضا شده است.

خرس سیاه:

شرکت گل‌گهر سیرجان قرار است مرکز قرنطینه و بازوحشی سازی برای حیات وحش ایجاد کند. این شرکت مشخصا برای توله‌های خرس سیاه است که در سال‌های اخیر توسط متخلفان از طبیعت جدا سازی شده‌اند. خرس‌های سیاه در محوطه فنس کشی ۵۰۰ هکتاری تیمار و بازوحشی سازی خواهند شد. هیچ مطالعه‌ جدیدی از سرشماری جمعیت این گونه وجود ندارد.

ورود صنایع به حفظ و تکثیر گونه‌ های در معرض انقراض

گوزن زرد:

شرکت گشت و صنعت کارون قرار است با پرداخت هزینه فنس کشی، اقدام به پرورش و تکثیر گوزن زرد ایرانی کهد. این گونه به شدت در معرض انقراض است. حیات وحش تکثیر شده بدون هیچ گونه بهره‌برداری و صرفا به منظور اجرای مسئولیت‌های اجتماعی این شرکت، تماما در جنگل‌های دز رها سازی می‌شوند. جمعیت این گونه در اسارت و طبیعت هم‌اکنون ۲۶۰ راس است.

ورود صنایع به حفظ و تکثیر گونه‌ های در معرض انقراض

قرقاول:

گونه قرقاول در طبیعت ۶۸۰۰ بال است و خلوص ژنتیکی این گونه برای سازمان حفاظت محیط زیست اهمیت دارد. هدف از امضای تفاهمنامه با شرکت کروک پاریز کرمان، ایجاد یک جمعیت پشتیبان برای گونه است. وقتی جمعیت این گونه در اسارت به حد مطلوبی رسید، بخشی از آن در جنگل‌های شمال کشور رهاسازی می‌شود. مطالعات ژنتیکی نشان می‌دهد که قرقاول خالص در سرخس، میانکاله و تالش زندگی می‌کنند.

ورود صنایع به حفظ و تکثیر گونه‌ های در معرض انقراض
عکس: حر منصوری

آهوی ایرانی:

این گونه نیز توسط شرکت کروک پاریز کرمان در اسارت تکثیر خواهد شد. ۵۰ درصد از جمعیت تکثیر شده در دشت‌های پاریز رهاسازی خواهد شد. وظیفه حفاظت از آهوهای رها سازی شده بر عهده این شرکت است. ۲ عدد موتور سیکلت و یک کانکس محیط‌بانی نیز در اختیار یگان حفاظت قرار خواهد داد.

ورود صنایع به حفظ و تکثیر گونه‌ های در معرض انقراض

بیشتر بخوانید:

تکثیر در اسارت کدام گونه های حیات وحش در ایران موفق بود؟ | از جبیر و گورخر تا گوزن زرد و آهوی ایرانی

بیمه گاو، اسب، قاطر، گوسفند، بز و کندوی عسل چقدر است؟ | خسارت کدام جانوران پرداخت می شود؟

رضایت محیط زیست از قرق‌های اختصاصی چقدر است؟

ماموریت نجات ۲۳ گونه جانوری در ایران

کد خبر 837448
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha