مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: ناحیه سه منطقه ۲۱ روزانه ۱۵ تن و یکی دیگر از نواحی شهر روزانه ۱۵۰ تن زباله دارد.

رضا محمدی

به گزارش همشهری آنلاین، رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در دویست و بیست و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بنده از تیرماه سال قبل مشغول به فعالیت شدم، گفت: ۲ مأموریت شامل تنظیف و آراستگی و مدیریت پسماند برعهده ماست. در هشت ماه اخیر پنج گام برنامه تحولی را در نظر گرفتیم که مشارکت مردم در آراستگی شهر اولین بند این پنچ گام بود.

او با بیان اینکه سامانه ۱۳۷ برای قضاوت عملکرد ما فعال است، تأکید کرد: تا امروز مباحث متعددی در مورد تفکیک پسماند از مبدأ مطرح شده بود اما زیرساخت‌های آن فراهم نبود و در این دوره اقداماتی در این خصوص انجام شد.مدیریت پسماند پیش از این به عنوان یک سازمان ستادی تعریف شده بود، قرار بر این شد بر مبنای اساسنامه، سازمان پسماند عملیاتی باشد و ما در اقدام اخیر خود به اساسنامه پرداختیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه پایتخت به یک اقدام تحولی در زمینه مدیریت پسماند نیاز داشت، تأکید کرد: در دوره پیشین مدیریت شهری به دهه ۷۰ بازگشتیم و با ۱۵۴ پیمانکار، امور دنبال شد. هر ناحیه به یک یا دو پیمانکار واگذار شد و بیشترین نارضایتی از وضعیت رفت و روب مربوط به ۶ سال اخیر می‌شود.

۱۳۰ میلیون مترمربع سطح رفت و روب شهر است

او افزود: ۱۳۰ میلیون مترمربع سطح رفت و روب شهر است. بر اساس بررسی‌ها برای هر ۱۰ هزار مترمربع یک کارگر در نظر گرفته بودند. گفتند ۱۴ هزار پاکبان برای شهر نیاز داریم و خود به خود جاروی مکانیزه از چرخه خارج شد. تا قبل از قرارداد جدید و در دوران فرآیند غلطی که وجود داشت، ۴۰ میلیون تومان هزینه یک جاروی مکانیزه بود اما امروز هزینه اجاره آن ۱۲۰ میلیون تومان است.

محمدی با تأکید بر اینکه عملاً مکانیزاسیون را حذف کردند، گفت: براساس قراردادهای قبل باید سرمایه ۶ تا هفت میلیارد تومانی به کار گرفته می شد تا از یک جاروی ۴۰ میلیون تومانی استفاده شود. ما پیمانکارانی که توان فنی داشته باشند تا بتوانند ۱۴ هزار پاکبان را مدیریت کنند، نداشتیم و به ناچار به سمت یک اقدام تحولی با زیرساخت به سمت مدیریت فرامنطقه‌ای رفتیم.

او با بیان اینکه قراردادها سه ساله منعقد شد تا پیمانکاران ماشین آلاتی که از شهر خارج شده بود را بازگردانند، تأکید کرد: دو هزار میلیارد تومان در هشت ماه اخیر از سوی پیمانکاران سرمایه گذاری و ماشین آلات خریداری شده است. امروز پیمانکاران با توجه به اینکه خودشان سرمایه گذاری کرده و ماشین آلات خریداری کرده اند با حساسیت بیشتری خدمات را ارائه می‌دهند.

۸۰ خودروی دیزل خریداری شده، شماره گذاری نشدند

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند با بیان اینکه درخصوص ماشین‌های دیزلی با مشکل روبه رو هستیم، افزود: ۸۰ دستگاه ماشین دیزلی خریداری شده اما هنوز موفق به شماره گذاری نشده‌ایم. هم جغرافیای قراردادها و هم مدت پیمان‌ها اصلاح شده است.

محمدی با بیان اینکه سامانه نوماند زیر نظر سامانه شهرزاد راه اندازی شد، خاطرنشان کرد: در این راستا توان پیمانکاران افزایش یافت و با توجه به اینکه ممکن بود، رانندگان آموزش لازم را ندیده باشند، آموزش دادیم تا نوماند در ۲۲ منطقه شهر تهران اجرا شود، براساس برنامه ریزی باید تا پایان خردادماه اطلاع رسانی نیز انجام شود. زیرساخت‌ها ایجاد شده و از هر نقطه از تهران با ما تماس گرفته شود، شرایط برای جمع آوری پسماند آنها فراهم است.

تولید روزانه ۱۵۰ تن زباله در یک ناحیه پایتخت

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با تأکید بر اینکه ناحیه سه منطقه ۲۱ روزانه ۱۵ تن و یکی دیگر از نواحی شهر روزانه ۱۵۰ تن زباله دارد، گفت: ما فهرست بهای ابلاغی سازمان برنامه را ابلاغ کردیم تا عدالت اجرا شود. امروز عدد عادلانه‌ای برای جمع آوری پسماند در نواحی مختلف داریم و مبنای کارشناسی‌ برای قیمت گذاری، مدت قراردادها و جغرافیای کار وجود دارد.

کاهش ۵۰ درصدی نارضایتی ها در ۶ماه

او با بیان اینکه این اقدامات در بازه زمانی ۵ تا ۶ ماهه انجام شد، افزود: باید قضاوت شهروندان را مبنای کار خود قرار دهیم، ما از نگاه سامانه ۱۳۷ عملکرد را در۱۰ آیتم بررسی کردیم. به طوری که در تیرماه ۳۶ هزار و ۶۰۲ شکایت از عملکرد مدیریت پسماند داشتیم، البته هنوز در خیابان ۱۰۰ درصد کار خود را انجام نداده‌ایم اما با این وجود نارضایتی‌ها در بهمن ماه به ۱۸ هزار مورد رسید.

محمدی با بیان اینکه در این بازه زمانی نارضایتی‌ها ۵۰ درصد کاهش یافت، گفت: با این وجود معتقدیم همین ۵۰ درصد نیز میزان بالایی است. این را هم باید درنظر گرفت که آبگرفتگی در بهمن ماه روند افزایشی دارد اما با این وجود پیام‌های نارضایتی ۵۰ درصد کاهش یافته است.

او با تأکید بر اینکه یکی از معضلات ما زباله گردی است، یادآور شد: شعار تفکیک از مبدأ سال‌ها مطرح و بیش از ۱۸ سال است که آموزش تفکیک از مبدأ داده می‌شود. بیش از ۲۰۰ نفر آموزشگر در سطح شهر آموزش تفکیک از مبدأ می دادند اما میزان تفکیک از مبدأ حتی به درصد نمی‌رسد، تمام آموزشگران تجمیع شدند تا در حوزه نوماند کار کنند.

پلمب ۸۵ مجموعه ضایعات فروشی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه زیرساخت‌ها برای اخذ درآمد پیمانکار از محل طرح نوماند فراهم شده است، گفت: دستور قضایی محکمی برای مقابله با ضایعات فروشی‌ها دریافت کردیم. ضایعات فروشی‌ها بدون دخالت شهرداری در سامانه مجوزها، اجازه فعالیت دریافت کرده بودند و ما جلوی این درگاه را گرفتیم. کسانی که پیش از این نیز اقدام کرده بودند، باید توسط شهرداری بررسی شوند.ماشین آلاتی که به صورت غیرمجاز پسماند جمع آوری می‌کنند، توقیف می‌شوند. در مدت اخیر ۸۵ مجموعه ضایعات فروشی پلمپ و بیش از ۱۵۰ خودرو توقیف شده است.

محمدی با بیان اینکه عدم آراستگی ناشی از فعالیت زباله گردها در یک ماه گذشته کاهش ۷۰ درصدی داشته است، خاطرنشان کرد: این طرح تا پایان فروردین ادامه خواهد یافت تا میزان زباله گردی مجدداً کاهش پیدا کند.

کد خبر 842720
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۹
    1 0
    یکی هم با یک ماشین قراضه از زباله ها نان خود را در می آورد اونم برای دولت ثقیل است