محله کن از روزگار قدیم محل زیست علما و برخی دانشمندان برجسته بوده که نام آنها در تاریخ پایتخت جاودانه شده است. به همین دلیل پشتوانه تاریخی این محله با نام برخی علمای نواندیش و تأثیرگذار تهران گره خورده و خیلی‌ها کن را با نام این افراد می‌شناسند.

مفاخر کن

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: حاج ملا علی کنی که سال ۱۱۸۴ شمسی در کن متولد شد، یکی از فقهای بزرگ و مجتهد با نفوذ دوره قاجار بود. او به رغم مخالفت والدینش به‌طور مخفی مقدمات علوم عربی را فراگرفت و پس از ۲۰ سال با رضایت پدر و مادرش راهی حوزه علمیه تهران و اصفهان شد تا از محضر علمای آن روزگار بهره‌ببرد. حاج ملا علی کنی در نجف اشرف هم در محضر علمای بزرگ فقه شیعه حضور یافت و بعد از فراگیری فقه و اصول و با مشقت فراوان به درجه اجتهاد رسید. او در سال ۱۲۶۱ به ایران برگشت و علاوه بر تولیت مدرسه مروی، رهبری مبارزه علیه امتیاز رویتر را به عهده گرفت و افکار عمومی را برای لغو امتیاز هدایت کرد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

حاج ملاباقر کنی یکی دیگر از روحانیون مورد وثوق مردم و همدوره حاج ملا علی کنی بود. او سال ۱۲۲۱ شمسی در کن به دنیا آمد و از نظر فقهی به جایگاهی رسید که توسط حاج ملا علی کنی برای تدریس فقه و اصول در مدرسه مروی دعوت شد. آیت‌الله ‌مهدوی کنی که سال ۱۳۱۰ در روستای کن به دنیا آمد هم یکی از علمای معاصر تهران بود. او در محضر علمایی همچون امام خمینی(ره) دروس عالی فقه، اصول فقه، تفسیر، حکمت، کلام و دروس خارج فقه را آموخت و در مبارزات امام خمینی با حکومت طاغوت همراه ایشان بود. آیت‌الله ‌مهدوی کنی بعد از پیروزی انقلاب مسئولیت‌های مهمی از جمله ریاست مجلس خبرگان را برعهده داشت و در سال ۱۳۹۳‌دار فانی را وداع گفت.

حاج ملا علی کنی از مشهورترین روحانیون قریه کن بود که تولیت مدرسه مروی را بر عهده داشت.
حاج ملاعلی کنی یکی از نخستین روحانیون قریه کن بود.

آیت‌الله ‌باقری کنی، روحانی شیعه و عضو مجلس خبرگان رهبری هم سال ۱۳۰۵ در کن متولد شد. او از شاگردان سید حسین بروجردی و امام خمینی بود. آیت‌الله‌محمدعلی عمیقی، یکی از مراجع بزرگ شیعه و همدوره آیت‌الله بروجردی هم سال ۱۲۵۹ شمسی در قریه کن متولد شد. آیت‌الله ‌عمیقی تألیفات متعددی داشته که در کتابخانه مجلس نگهداری می‌شود. آیت‌الله مهدوی کنی در خاطراتش از آیت‌الله ‌عمیقی به‌عنوان فردی فاضل و مشوقش برای رفتن به حوزه علمیه یاد کرده است.

مروری بر نام مفاخر قریه کن | از علمای بزرگ تا دانشمند هسته‌ای

آیت‌الله ‌حاج شیخ علی‌اکبر فائزی‌پور تهرانی هم که در محضر عالمانی همچون آیت‌الله ‌بروجردی، آیت‌الله ‌گلپایگانی و امام خمینی(ره) حضور یافت و به درجه اجتهاد رسید، یکی دیگر از عالمان مشهور کنی بود. نقل است که آیت‌الله ‌فائزی‌پور تهرانی برای حل اختلافات محلی در کن پادرمیانی می‌کرد و روضه‌ها، جلسات اخلاق، حل دعاوی مالی و خانوادگی در کن با محوریت او انجام می‌شد.

مروری بر نام مفاخر قریه کن | از علمای بزرگ تا دانشمند هسته‌ای

از چهره‌های علمی محله کن می‌توان به مسعود علی‌محمدی، دانشمند هسته‌ای و استاد فیزیک دانشگاه تهران که در محله سرآسیاب کن به دنیا آمده بود و در تهران‌ ترور شد، اشاره کرد. دکتر مهدی محبعلی، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، که نامش بین یک‌درصد دانشمندان پراستناد دنیا دیده می‌شود یکی دیگر از مفاخر علمی کن است. دکتر محبعلی به واسطه تعداد مقالاتی که مستقیماً یا به‌طور مشارکتی در نشریات معتبر علمی ایران و جهان منتشر کرده صاحب چنین عنوانی شده است.

مروری بر نام مفاخر قریه کن | از علمای بزرگ تا دانشمند هسته‌ای

کد خبر 842946

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha