به گزارش همشهری آنلاین، البته در شرایطی که خدمات گارانتی خودرو برای بسیاری از برندهای بینالمللی امروزه حتی جنبهای رقابتی دارد و برخی شرکتها میکوشند با ارائه بهترین پیشنهادات در گارانتی، نظر مشتریان بیشتری را جلب کنند، در ایران وضعیت جور دیگری است.
شاید شما هم ویدئویی که به تازگی در فضای مجازی وایرال شده و در آن رانندهای که ماشینش را بعد از یکماه از خرید برای تعمیر دنده به نمایندگی برده بود و کارشناس، بهدلیل استفاده از کف پوش در خودرو، به صاحب خودرو گفته بود که گارانتی لغو شده است را دیده باشید.
ماجرا این است که وضعیت گارانتی خودرو هم مانند همه جنبههای دیگر صنعت خودروسازی بومی، منحصربهفرد و صدالبته دور از انتظار است که اگر با آن آشنایی کامل نداشته باشید، میتواند هر خریدار خودرو صفر کیلومتری را به دردسر بیندازد. در واقع برخی از خریداران خودرو در ایران فکر میکنند که داشتن گارانتی به این معناست که شرکت سازنده، تمام هزینهها و ایرادات فنی خودرو را حتی بعد از فروش بر عهده میگیرد، درحالیکه در واقع چنین نیست و گارانتی خودرو در ایران قوانین و شرایط بسیار پیچیده و عجیبی دارد.
بیشتر بخوانید:
مثلا یکی از عجیبترین دلایل ابطال گارانتی خودرو در ایران، نصب روکش صندلی برای خودروهایی است که ایربگ جانبی دارند یا تنظیم آنها بهصورت برقی است. این موضوع باعث میشود تا گارانتی صندلیهای خودرو لغو شود؛ چراکه بیشتر روکش صندلیهای بازار، استاندارد ایربگ ندارند و در نتیجه میتوانند از تنظیم ساده و راحت صندلی جلوگیری کنند.
یا اینکه نصب کفپوش یا زیرپایی سهبعدی برای ماشینتان نصب کنید. از نظر خودروسازان داخلی، این زیرپاییها بهدلیل ضخامت بالایی که دارند ممکن است مانع از فشار دادن پدال کلاچ بهطور کامل شوند و همین مسئله میتواند به خرابی گیربکس ختم شود. پس درصورت استفاده از این کفپوشها، گارانتی سیستم گیربکس خودروهای دندهدستی باطل خواهد شد.
علاوه بر اینها دودیکردن شیشهها که از نظر قانونی ممنوع است، نصب سیستمهای صوتی و تصویری یا دزدگیر غیراستاندارد که میتواند به سیمکشی خودرو آسیب بزند در کنار هر نوع دستکاری فنی در خودرو از دیگر دلایلی است که میتواند گارانتی را باطل کند.
بنابراین اگر ماشین صفر خریدید، اول اینکه برای هرگونه تغییر در سیستمهای خودرو، حتما به نمایندگیهای مجاز مراجعه کنید و دوم اینکه با مطالعه دقیق دفترچه راهنمای خودرو، از مدت زمان گارانتی و شرایط ابطال آن آگاه شوید تا بعدا متضرر نشوید.
نظر شما