همشهری - سعیده مرادی: روستاهای نزدیک محل سکونت نه تنها امکان یک گردش کوتاه و لذتبخش را به شما هدیه میدهد بلکه سیر در آنجا یک روز به یادماندنی را برایتان رقم خواهد زد.
روستای فیروزبهرام
بنای اولیه روستای فیروزآباد به فیروز ساسانی نسبت داده میشود و بقایای ۲برج دیدهبانی قلعه فیروزبهرام و یک آبانبار قدیمی هنوز در آن وجود دارد.
تماشای خانههای خشتی
بهدلیل دسترسی آسان از بزرگراههای آزادگان، آیتالله سعیدی و جاده ساوه محل مناسبی برای گردش و تفریح محسوب میشود. قلعه فیروزبهرام با ۱۷۵۰هکتار زمین زراعی و کشاورزی جزو محدودههای سرسبز است. بناهای خشتی و گلی از دیگر جاذبههای توریستی و شناسنامه تاریخی این روستا محسوب میشوند که قدمت برخی از آنها به بیش از ۲۰۰سال میرسد. گردشگران در این روستا میتوانند همزمان با تماشای بناهای تاریخی و گردش در میان سبزهها و باغها، از محصولات کشاورزی ساکنان محلی نیز خرید کنند.
نشانی: چهاردانگه اسلامشهر، روستای فیروزبهرام
حریم منطقه: ۱۸
چطور برویم: از بزرگراه تهران-ساوه وارد جاده فیروزبهرام شوید. مسیر را ادامه دهید تا به مقصد برسید.
امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی، رستوران، کافه
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: طبیعت زیبا، بافت تاریخی
روستای آباندرمان
قدمت روستای اندرمان به ۷هزار سال میرسد و گفته میشود جاده شاهی دوره هخامنشیان از اندرمان میگذشت. این محدوده از پایتخت بهعلت داشتن آب فراوان و رونق اقتصادی به «آب اندرمیان» معروف شد.
درمان بیماریها
در اندرمان، آستان امامزاده ابوالحسن(ع) قرار دارد که ساختمان اصلی بقعهاش در زمان قاجاریه ساخته شده است و بر فراز آن گنبدی با کاشیهای فیروزهای چشمنوازی میکند. از دیگر جاذبههای این روستا وجود ۲چشمه آبگرم است که بسیاری از مردم این خطه معتقدند، گل و لای آبی که در گودال کوچک این محل وجود دارد برای درمان بسیاری از بیماریها تأثیرگذار است. جمعی از آنها هم بر این باورند که نام روستا نیز از همین خاصیت نشأت گرفته و بر ماندن در آب اینجا تأکید میکند.
نشانی: شهرری، بخش مرکزی، دهستان عظیمیه، روستای آباندرمان
حریم منطقه:۲۰
چطور برویم: ابتدا باید خودتان را به بزرگراه شهید هاشمی برسانید. سپس از آنجا به سمت جاده اندرمان بروید و سپس مسیر را ادامه دهید تا به مقصد برسید.
امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی، مهمانسرا
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: جاذبه طبیعی، معنوی و تاریخی
روستای امینآباد
قدمت دیرینه دارد و شامل ۳بخش حسینآباد، امینآباد و حاجیآباد است. این روستا در گذشته به جیلآباد معروف بوده و بنای آن را به مرداویج زیاری، مؤسس حکومت آلزیار نسبت میدهند.
تماشای توأمان تاریخ و طبیعت
امینآباد از سمت شمال به کوه بیبیشهربانو، از ضلع شرق به کارخانه سیمان تهران و کارخانه ذوب مس و مرکز تحقیقاتی دامپزشکی دانشگاه تهران و جاده خاوران، از سمت غرب به شهرک نسوز و از سوی جنوب به اراضی کشاورزی محدود میشود. برج اینانج، مقبره بیبیشهربانو، برج نقارهخانه و استودانگبرها(برج خاموشان) از دیدنیهای تاریخی این روستاست. همچنین در ۷۰۰هکتار از زمینهای زراعی اینجا محصولاتی مانند گندم، جو، یونجه، بلال و... کشت میشود که لذت سیاحت در طبیعت روستایی را دوچندان میکند.
نشانی: شهرری، بخش مرکزی، دهستان غنیآباد، روستای امینآباد
حریم منطقه:۲۰
چطور برویم: از طریق بزرگراه شهیدآوینی وارد جاده امینآباد شوید. جاده را ادامه دهید تا به روستا برسید.
امکانات: مسجد، بیمارستان، رستوران، سرویس بهداشتی، مهمانسرا
امکان کمپزدن: دارد
ویژگی: جاذبههای تاریخی و طبیعی
روستای کلین
تقریبا ۲هزار سال قدمت دارد و در کتاب معجمالبلدان(دانشنامه جغرافیایی) از این روستا بهعنوان نخستین منزل مسافران ری به سمت خوار نام برده شده است.
بناهای ارزشمند
یکی از شاخصترین جاذبههای گردشگری روستای کلین، بقعه شیخکلینی است. شیخکلینی مؤلف اصول کافی از ساکنان قدیمی کلین بوده و علت نامگذاری این روستا هم از همین موضوع ناشی میشود. درختان بلندبالا و سرسبز این بقعه به بازدیدکنندگان آرامشی دلچسب منتقل میکند. بقعه شیخکلینی تنها بنای ارزشمند روستا نیست و بناهای تاریخی دیگری مانند یخچال طبیعی، آستان امامزاده حسین(ع)، تپه نچیر، آستان امامزاده یحیی(ع) و انبار گندم نیز در کلین قرار دارند.
نشانی: شهرری، بخش فشافویه، روستای کلین
حریم منطقه: ۲۰
چطور برویم: از طریق بزرگراه تهران- قم وارد جاده حسنآباد - چرمشهر شوید. مسیر را ادامه دهید تا به روستای کلین برسید.
امکانات: بومگردی، مسجد، سرویس بهداشتی
امکان کمپزدن: دارد
ویژگی: جاذبه تاریخی
روستای تجره
تجره دشتی زیبا و روستایی قدیمی در بخش جوادآباد است. این روستا با داشتن اماکن و آثار تاریخی متعدد ازجمله مقاصد گردشگری نزدیک پایتخت محسوب میشود.
قدمزدن در دل تاریخ
در تجره محصولات کشاورزی مانند انواع صیفی، غلات، پنبه، انگور، انار، انجیر و علوفه دامی کشت میشود. شما با حضور در این روستا میتوانید از آثار تاریخیای مانند مزار علیاکبر شاه ترک، قلعه یا کاروانسرای ۴۰۰ساله، قلعهها و خانههای اربابی ایوبخان و ابراهیم، باغ پایین و باغ کهنه و باغچه قلعه باغ بازدید کنید. در جنوب روستای تجره تپههای باستانی وجود دارند که قدمت آنها به دوره ایلخانی میرسد و ثبت ملی هم شدهاند.
نشانی: ورامین، بخش جوادآباد، دهستان بهنام عرب جنوبی، روستای تجره
حریم منطقه: ۲۰
چطور برویم: وارد آزادراه تهران- قم شوید. پس از گذشتن از آزادراه غدیر و بعد از طی کردن چند کیلومتر باید به سمت جاده تجره رانندگی کنید.
امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی
امکان کمپزدن: دارد
ویژگی: جاذبههای تاریخی، طبیعی و معنوی
روستای احمدآباد
این روستا ۴۰۰سال قدمت دارد و پر از باغها و مزارع کشاورزی است. در احمدآباد علاوهبر زمینهای زیبای کلزا، میتوان چشماندازی از رشتهکوههای البرز و دماوند را مشاهده کرد.
فرصت طبیعتگردی
احمدآباد باغهای سرسبز بسیاری دارد که برخی از آنها بهعنوان باغتالار فعالیت میکنند و مورد استقبال مردم نیز قرار گرفته است. بقعه امامزاده اسماعیل(ع) یکی از محلهای گردشگری این روستاست که در جنوب احمدآباد مستوفی قرار دارد. در جوار این بقعه تپه باستانی چیچکلو قرار دارد که قدمتش به دوران پس از اسلام میرسد. همچنین یخچال قدیمی علیآباد یادگاری از دوران قاجار است که همانند تپه باستانی چیچکلو به ثبت ملی رسیده است.
نشانی: اسلامشهر، روستای احمدآباد مستوفی
حریم منطقه:۱۸
چطور برویم: وارد بزرگراه آزادگان شوید. در میانه مسیر اتوبان تهران ساوه، به احمدآباد مستوفی خواهید رسید.
امکانات: مسجد، رستوران، باغتالار، سرویس بهداشتی
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: جاذبههای تاریخی و طبیعی
روستای پلایین
روستای پلایین با ۵۰۰قدمت در فاصله ۱۵کیلومتری تهران و نزدیک آستان حرم مطهر حضرتامامخمینی(ره) قرار دارد. کاروانسرای «سپهپور» که قدمتش به دوره قاجاریه میرسد، در مسیر این روستاست.
سفر به معنویت
پلایین با داشتن بیش از ۳۵۰هکتار زمینهای کشاورزی و باغهای میوه جزو روستاهای سرسبز نزدیک به تهران است. این روستا همچنین بقعه امامزاده علیاکبر(ع) را در دل خود جای داده است که نسبش به امام موسی بن جعفر(ع) میرسد. ساختمان اصلی بقعه قدیمی و گنبد آن از جنس خشت است. این بنا در فهرست آثار ملی قرار دارد. در گذشته زائران حضرت معصومه(س) در جوار این امامزاده استراحت میکردند. به همین دلیل اسم این روستا را پل آیین میگفتند.
نشانی: بخش آفتاب، دهستان خلازیر، روستای پلایین
حریم منطقه: ۱۹
چطور برویم: در مسیر شمال به جنوب بزرگراه خلیجفارس حرکت کنید؛ بعد از پل آزادگان، به خروجی روستای پلایین میرسید.
امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: جاذبه تاریخی، معنوی و طبیعی
روستای گلدسته
از روستای گلدسته بهعنوان ریههای شهر تهران و نگینسبز منطقه جنوبغرب تهران نام برده میشود. روستایی که تقریبا از یکقرن پیش با دشتهای پر از گلش، شهره خاص و عام است.
در محاصره باغها و تپهها
در روستای گلدسته مزارع پرورش گل بهوفور وجود دارد و از ۴طرف توسط باغهای میوه و زمینهای کشاورزی احاطه شده است. همچنین زمینهایی برای کشت گندم، جو و انواع صیفی وجود دارد و گردشگران میتوانند این محصولات را مستقیم از کشاورزان خریداری کنند. در این خطه ردپای تاریخ با تپه سفید بهخوبی نمایان است؛ تپهای تاریخی و دیدنی در جنوبغربی روستای گلدسته که قدمت آن به دوره ساسانیان میرسد. این تپه در زمره آثار ملی قرار دارد.
نشانی: اسلامشهر، دهستان فیروزآباد
حریم منطقه: ۱۸
چطور برویم: وارد جاده تهران-ساوه شده و مسیر را تا رسیدن به چهاردانگه ادامه دهید. در آنجا وارد خیابان شهیدمحمدحسن شوید که شما را به گلدسته میرساند.
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: جاذبه تاریخی و طبیعی
امکانات رفاهی: مسجد، سرویس بهداشتی
نظر شما