همشهری - سعیده مرادی: نام قدیم این روستا خوابه یا خاور و محل زندگی عرفای بزرگی همچون کمال ابوالقاسم خوابی از بزرگان شیعه در قرن ششم بود. برخی از اماکن روستا در فهرست آثار ملی ثبت شدهاند و با داشتن آثار تاریخی منحصر به فرد و طبیعتی بکر و ناب، مورد توجه بسیاری از گردشگران و دوستداران طبیعت است.
تلفیق طبیعت و تاریخ
ورودی روســتای خــاوه، یــکـی از پردارودرختترین خیابانهاست و درختان درهمتنیده زبان گنجشک، صحنهای زیبا پیش روی افراد ترسیم میکند. در این روستا بیش از ۱۳۰۰هکتار زمین قابل کشت وجود دارد که در آن محصولات مختلف زراعت میکنند. گردشگران میتوانند در کنار این زمینها قدم بزنند و محصولات تازه تهیه کنند. بیبی زبیده، نقارهخانه، حمام قدیمی مربوط به دوره قاجاریه، حسینیه و خانه احمدیها، خیابان درختی، آبانبار مربوط به دوره قاجار و مدرسه تاریخی ازجمله آثار منحصر بهفردی است که در خاوه میتوان تماشا کرد.
تماشای هنر
همچنین دو بقعه سیدسلطان محمود خاوهای و دیگری بقعه امامزاده وجود دارد که از دیگر جاذبههای گردشگری خاوه محسوب میشوند و هردو به ثبت ملی رسیدهاند. بقعه سیدسلطان محمود خاوهای با گنبدی کمخیز با شیب ملایم با رنگ سبز و با مهارتی خاص ساخته شده است. بقعه امامزاده علی(ع) که نسب او به امام موسیبنجعفر(ع) میرسد نیز در جنوب روستای خاوه قرار دارد. ایوان این بقعه به ابعاد پنج در سه و نیم متر رو به شمال واقع شده است. خاوه تنها به جاذبههای گردشگریاش شهره نیست، بلکه در اینجا زنان از هنر مهم قالیبافی و فرشبافی برخوردارند و طرحهایی نظیر میناخانی، پاشتری، قمی و کاشانی این روستا از آوازهای جهانی برخوردار است و هر سال گردشگران بسیاری را بهسمت خود جذب میکند.
حریم منطقه:۱۵
نشانی: روامین، پیشوا، روستای خاوه
چطور برویم: از جنوب ورامین باید به شهر جوادآباد رفت و از این شهر ۱۰ کیلومتر به سمت شرق طی شود تا به مقصد رسید.
امکانات: سرویس بهداشتی، مسجد، اقامتگاه بوم گردی
امکان کمپ زدن: دارد
ویژگی: دارای جاذبه طبیعی، تاریخی و معنوی
نظر شما