به گزارش همشهری آنلاین، این سه محصول با حضور معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رئیس پارک فناوری پردیس، وزیر علوم کشور زیمباوه و فعالان اکوسیستم نوآوری کشور رونمایی شد. ترموپلاستیک پلی یورتان محصول دانش بنیان که توسط شرکت سپنتا پیشه پاسارگاد تولید شده است. این محصولات در صنایع خودرو، کفش، لوازم ورزشی، چسب و قطعات صنعتی به عنوان مواد اولیه برای تولید قطعات خاص کاربرد دارد.
پلی یورتان های ترموپلاستیک که به عنوان TPU در صنعت شناخته میشوند، یک الاستومر همه کاره با خواص منحصر به فرد است که دارای خاصیت ارتجاعی بالا و همچنین استحکام مکانیکی بالا است. این مواد یک ترموپلاستیک الاستومر مهندسی هست به نحوی که همانند لاستیکها میتواند نرم و انعطاف پذیر باشد در حالی که با روشهای متداول چون پلاستیکها قابلیت فرآیند شدن دارد.
TPU ها استحکام و مقاومت کششی و همچنین مقاومت سایشی بسیار بالایی دارند که نسبت به ترموپلاستیک های متداول تا چندین برابر بالاتر است. TPUیک کوپلیمر بلوکی است که از توالی متناوب قطعات سخت و نرم تشکیل شده است. سازگاری آن به دلیل وجود هردو بخش سخت و نرم در ساختار شیمیایی آن است. برای تولید این محصول نیازمند اکستروژن واکنشی (REACTIVE EXTRUDER) و راکتور های پیچیده ای هست که بتوان ابتدا پلی ال ها (بخش نرم) را سنتز و سپس در اکسترودر واکنشی با بخش سخت
ترکیب و در نهایت گرانول تولید کرد. تولید محصول به شدت به نسبت استکیومتری مواد اولیه وابسته است و کوچکترین انحرافی منجر به ژل شدن یا پلیمری با خواص نامطلوب میشود. به دلیل خاص بود این محصول قیمت بالایی در بین پلیمرها دارد. این محصول به دلیل خواص مکانیکی بالا در حوزه های مختلف صنعتی از جمله خودروسازی، نظامی، الکتریکی، صنعتی و بهداشتی کاربرد های فراوانی داردکه به دلیل پیچیدگی های تولید در کشور تاکنون تولید نشده است.
این محصول هیچ تولیدکننده داخلی ندارد و در سالهای اخیر گریدهای مختلف آن برای کاربردهای متنوعی از جمله شیلنگهای فشار قوی (پنوماتیک)، قطعات خودرو (گردگیر)، چسبهای صنعتی و بسیاری دیگر از کاربردهای صنعتی از کشورهای چین، ایتالیا، ترکیه و آلمان وارد میشود. در سال ۱۴۰۱ در حدود ۷۰۰ هزار کیلوگرم از این مواد از مبادی رسمی وارد کشور شده است.
یکی دیگر از محصولات ربات هوشمند و خودران حمل بار ۵۰۰ کیلوگرم که توسط شرکت نرمافزار تنب تولید شده است. حمل هوشمند و خودکار بار در خطوط تولید، انبارها و پایانههای لجستیکی از ویژگی های این محصول است. این محصول برای اولین بار در کشور با سامانه نرمافزاری کاملا بومی تولید شده، کاملاً خودران و تشخیص هوشمند مسیر را دارا است. این محصول قابلیت شناسایی و جلوگیری از برخورد موانع، دارای سامانه مدیریت ناوگان رباتیک و کنترل ترافیک است.
بیشتر بخوانید:
چهار نوع کیت تشخیصی جهت شناسایی بیماریهای خودایمن شایع از جمله بیماری لوپوس و التهاب خود ایمن عروق تولید شرکت دانش بنیان ایده آل تشخیص آتیه از دیگر محصولات رونمایی شده است.
تشخیص زودهنگام، پیشبینی و ارزیابی بیماریهای اتوایمیون (خود ایمنی) از جمله لوپوس، سندرم آنتی فسفولیپید و واسکولیت از قابلیت های این چهار کیت تولیدی است.
چهار محصول فوق الذکر برای اولین بار در کشور تولید شده است و پارامترهای کنترل کیفی آن از جمله حساسیت آنالیتیک و بالینی، اختصاصیت آنالیتیک و بالینی و پایداری قابل مقایسه با بهترین محصولات کشورهای غربی است.
در دسترس بودن چهار محصول مورد بحث، ضمن کاهش هزینه های درمان در کشور منجر به شناسایی و پیگیری درمان به موقع بیماران گردیده است.مراحل تحقیق و توسعه این محصولات به اتمام رسیده است و هر ۴ محصول موفق به اخذ مجوز تولید از اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گردیده است. هزینه تمام شده تولید این محصولات در داخل کشور باعث کاهش ۷۵ درصدی میزان ارزبری در این حیطه میشود.
نظر شما