تعداد داوطلبان مجاز کنکور سراسری 88 در دوره های روزانه دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و ظرفیت پذیرش در این دوره ها در نتایج نهایی کنکور از سوی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شد.
پذیرش 100 هزار کنکوری در دوره روزانه دانشگاهها
به گزارش مهر، کنکور 88 با رقابت بیش از یک میلیون و 300 هزار داوطلب در روزهای 4، 5 و 6 تیر ماه در ایران و 17 کشور خارجی برگزار شد که بر اساس آخرین اظهارات مسئولان وزارت علوم 600 هزار داوطلب کنکور در نهایت در دانشگاهها پذیرفته میشوند که بخش کوچکی از این تعداد میتوانند فرصت تحصیل در دورههای روزانه را بیابند. [آغاز رقابت بیش از یک میلیون داوطلب برای ورود به دانشگاه]
عباس صاحبقدم لطفی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه میزان پذیرش داوطلبان کنکور در دورههای روزانه دانشگاهها گفت: امسال همه کنکوریها و متقاضیان ورود به دانشگاه در کل آموزش عالی کشور یعنی در دانشگاههای دولتی، غیر دولتی یا دانشگاه آزاد و دانشگاههای تحت نظر دستگاههای اجرایی قبول شده و دانشجو میشوند اما میزان میزان ظرفیت دانشگاههای دولتی در دوره های روزانه کنکور امسال حدود 100 هزار نفر است که از طریق کنکور پذیرش میشوند.
وی افزود: در سال جاری ظرفیت لازم برای ورود داوطلبان در انواع مختلف دورههای ایجاد شده و حتی 100 هزار نفر نیز ظرفیت خالی در مراکز آموزش عالی وجود دارد.
250 هزار کنکوری در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته میشوند
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در روزهای برگزاری کنکور در خصوص میزان مجازین به انتخاب رشته در کنکور سراسری سال 88 در دوره های روزانه دانشگاهها گفت: 250 هزار نفر در دورههای روزانه مجاز به انتخاب رشته خواهند شد.
عبدالرسول پورعباس افزود: پس از اعلام نتایج اولیه، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند حداکثر تا 15 روز نسبت به انتخاب رشته به صورت الکترونیکی اقدام کنند و در دوره روزانه حدود 250 هزار نفر مجاز به انتخاب رشته الکترونیکی میشوند.
وی اضافه کرد: در آزمون سراسری از هر دو داوطلب یک نفر پذیرفته میشود و تمام داوطلبینی که در دورههای پیام نور و غیرانتفاعی ثبت نام کرده و در آزمون شرکت کردهاند برای انتخاب رشته مجاز میشوند. [پذیرش یک نفر از هر دو کنکوری]
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: امسال در مجموع از طریق آزمون سراسری حدود 600 هزار نفر پذیرفته میشوند اما در مجموع ظرفیت آموزش عالی کشور بالاتر از یک میلیون و 200 هزار نفر است.
همه کنکوریهای متقاضی پیام نور و غیرانتفاعی مجاز میشوند
محمد مهدی زاهدی وزیر علوم نیز در زمینه ظرفیتها گفت: در کنکور سراسری امسال یک میلیون و 200 هزار نفر شرکت کردهاند و ما بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر ظرفیت در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایجاد کردهایم.
وی اظهار داشت: برای اینکه ظرفیتهای ایجاد شده در کشور را پر کنیم تصمیم گرفتیم تمام افرادی که متقاضی ورود به دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی هستند به عنوان داوطلب مجاز انتخاب رشته معرفی شوند. [تصمیم جدید وزارت علوم درباره کنکوریها]
زاهدی اظهار داشت: این تسهیلات برای اولین بار برای داوطلبان کنکور ایجاده شده است.
زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی
دکتر ابراهیم خدایی معاون سازمان سنجش نیز در مورد زمان اعلام نتایج کنکور گفت: نتایج اولیه تا 10 مرداد ماه و نتایج نهایی نیمه دوم شهریور ماه اعلام میشود. [نتایج کنکور نیمه اول مرداد اعلام میشود]