همشهری آنلاین- بهاره خسروی :سینماهای «شرق» و «شهلا» درمحله نازیآباد که این روزها به فراموشی سپرده شدهاند و اثری از آنها نیست، زمانی پاتوق بسیاری از چهرههای سینمایی و ورزشی و... بودند و حتی عشق تماشای فیلم دیدن در همین سینماها بود که هنرمندان مطرحی مانند «اکبر عبدی»،«سیروس همتی»، مرحوم «علی سلیمانی» و... را به کشور معرفی کرد.
قصههای خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید
با کمی پرسوجو میشود فهمید که فصل مشترک خاطرات اغلب اهالی با سینما شهلا در بازار دوم نازیآباد و کوچه نیک مرام گره خورده. سینمایی که به گفته محمدگودرزی، سال ۱۳۴۵ در این محله افتتاح شد و گنجایش ۷۰۰ نفر را داشت. این ساکن قدیمی محله نازیآباد از ماجرای شنیدن صدای فیلمهای روی پرده سینما میگوید: «برای بچههای نازیآباد سینما شهلا پر از خاطرات فراموش نشدنی است. بسیاری از بچهها آن زمان پول خرید یک بلیت را هم نداشتند و به همین دلیل دستهجمعی بیرون سینما مینشستند و گوش تیز میکردند تا صدای فیلم را بشنوند و اینطوری روایت تصویری فیلم را تجسم کنند.»
او بعد از تعریف از روزهای جذاب تماشای فیلمهای روز در این سینما به خاطره آتش گرفتن سینما شهلا در جریان انقلاب میرسد و توضیح میدهد که بعد از انقلاب سینما بازسازی شد با نام سینما فردوسی فعالیتش را ادامه داد، اما بعد از سال ۱۳۶۵ تعطیل شد و جای آن مرکز خرید سرای ایرانیان قد علم کرد.
سینما شرق هم از دیگر سینماهای معروف محله نازیآباد بود که سال ۱۳۵۷ به دلیل پخش فیلمها منافی عفت، مردم با به آتش کشیدن آن مخالفتشان را با نمایش فیلم های ضدفرهنگی نشان دادند. به گفته گودرزی، از همان سال ۱۳۵۷ این سینما تعطیل شده و تا امروز متروکه باقی مانده است. بوستان هزاردستگاه هم یک سینمای روباز داشت که شبها با آپارات برای اهالی فیلم پخش میکرد، اما به مرور کارش از سکه افتاد و تعطیل شد.
محمد گودرزی در بخش دیگری از صحبتهایش از سالن سینما بهمن، «سینما چارلی چاپلین» با ظرفیت ۴۰۰ نفر و سینمای جدید محله که از سال ۱۳۷۱ شمسی فعالیتش را شروع کرده، یاد میکند.
نظر شما