همشهری آنلاین – گروه سیاسی: نتایج نظرسنجی یک مرکز معتبر دانشگاهی کشور که در اختیار همشهری قرار گرفتهاست، نشان میدهد حدود ۷۵ درصد مخاطبان این نظرسنجی، خواستار تداوم رویکردها و راهبردهای دولت سیزدهم ازسوی سکانداران دولت چهاردهم هستند؛ موضوعی که از موفقیتآمیز بودن مسیر حرکتی دولت شهیدرئیسی حکایت دارد.
علاوهبر این، تشییع میلیونی شهدای خدمت در شهرهای مختلف کشور طی روزهای اخیر مهر تأیید دیگری است بر کارنامه قابلقبول دولت سیزدهم؛ دولتی که با هدایت شهیدرئیسی با اتخاذ راهبردهای مؤثر، در مسیر تحقق مطالبات محوری مردم حرکت کرد و توانست موفقیتهای قابلتوجهی را نیز در حوزههای چندوجهی بهدست آورد. در شرایط کنونی اما، بهنظر میرسد کاندیداهای تصدی صندلی ریاستجمهوری چهاردهم، بیش از هر چیز باید سیاست خود را در قبال راهبردهای درپیش گرفته شده ازسوی دولت سیزدهم برای افکارعمومی تبیین کنند؛ موضوعی که در ادامه به بررسی ضرورتهای اتخاذ چنین رویکردی میپردازیم.
۱
تکمیل مسیر ۳ ساله
یکی از مهمترین نکات در این زمینه ناظر بر این نکته اساسی است که دولتسیزدهم در پایان سومین سال فعالیت خود قرار دارد و هنوز بخش قابلتوجهی از اهداف، برنامهها و فعالیتها در نیمه راه؛ بنابراین تکمیل چنین فرآیندی باید از اصلیترین رویکردهای مدنظر دولت چهاردهم باشد.
۲
چشمانداز ۸ ساله
با توجه به اینکه دولتها برای تحقق بسیاری از کلانراهبردهای خود، مسیری ۸ ساله تعریف میکنند و بسیاری از فرآیندهای اساسی دولتسیزدهم نیز براین مبنا طرحریزی شدهاست، بنابراین ادامه سیاستگذاریهای انجام شده در حوزههای مختلف ازجمله مهمترین مطالبات مردمی از دولت چهاردهم بهحساب میآید که باید مدنظر کاندیداها قرار داشته باشد.
۳
تداوم ریلگذاریهای انجام شده
دولت شهیدرئیسی طی حدود ۳ سال گذشته برای تحقق راهبردهای ترسیمی در حوزههای مختلف، ریلگذاری کردهاست که عدمپیگیری سیاستگذاریهای انجام شده، آسیبها و تبعات سنگینی را برای جامعه بهدنبال خواهد داشت؛ موضوعی که حرکت در مسیر ریلگذاری انجام شده را به مطالبهای محوری از دولت آینده تبدیل کردهاست.
۴
جلوگیری از زیانهای مادی و معنوی
نکته مهمی که باید ازسوی کاندیداهای ریاستجمهوری چهاردهم مورد توجه ویژه قرار گیرد، خسارتهای مادی و معنوی سنگینی است که در پی نادیده گرفتن رویکردها و راهبردهای ترسیمی ازسوی دولت سیزدهم، به کشور و مردم تحمیل خواهد شد. برای پیشبرد مسیر پیموده شده طی ۳ سال گذشته که با دستاوردها و رضایت جامعه همراه بوده، هزینههای مادی و معنوی قابلتوجهی صرف شده که نباید اجازه از دست رفتن آنها را داد.
۵
صیانت از سرمایههای اجتماعی
بهدنبال شهادت رئیسجمهور و هیأت همراه ایشان، شاهد شکلگیری محور وحدت حول «شهدای خدمت» در کشور بودیم که بازتاب بینالمللی گستردهای نیز پیدا کرد و تجلی سرمایههای اجتماعی سترگ نظام جمهوریاسلامی بود. در چنین شرایطی نباید اجازه داد ایجاد دوقطبیهای کاذب سیاسی، زمینهساز فرسایش سرمایههای اجتماعی شود.
۶
حفاظت از دستاوردها
کارنامه دولت سیزدهم طی حدود ۳ سال گذشته نمودار موفقیتها و دستاوردهایی است که در حوزههای متکثر، زمینهساز بالندگی سیاسی – اقتصادی ایران، نهتنها در سطح منطقه، بلکه در سطح جهانی شد. درچنین شرایطی، حفاظت از دستاوردها و موفقیتهای کسب شده، از محوریترین انتظارات جامعه از دولت چهاردهم بهشمار میرود که باید مدنظر کاندیداها قرار داشته باشد.
نظر شما