دانشمندان و پژوهشگران با افزایش سیناپس‌های گوش داخلی، پردازش شنوایی را در موش‌های جوان به حد فوق طبیعی رساندند.

گوش

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نوروساینس نیوز، ژوهشگران موفق شده‌اند شنوایی فوق طبیعی را در موش‌ها ایجاد کنند و در عین حال، به پشتیبانی از یک فرضیه درباره علت کم‌شنوایی پنهان در انسان بپردازند. در این پروژه از پروتئین «نوروتروفین-۳»(Neurotrophin-۳) برای افزایش سیناپس‌های گوش داخلی استفاده شده.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که از طریق حفظ یا ترمیم سیناپس‌ها می‌توان به ارائه درمان‌های جدید برای اختلالات شنوایی کمک کرد. همچنین، این پژوهش نشان می‌دهد که افزایش سیناپس‌ها نه تنها شنوایی را بهبود می‌بخشد، بلکه پردازش اطلاعات شنوایی را نیز تقویت می‌کند. داده‌های به‌ دست‌ آمده از این فرضیه حمایت می‌کنند که تراکم سیناپس بر کاهش شنوایی پنهان در انسان تأثیر می‌گذارد.

این اولین پژوهشی است که از همین روش در موش‌های جوان سالم استفاده می‌کند تا پردازش شنوایی بهتری را فراتر از آنچه به طور طبیعی اتفاق می‌افتد، به وجود بیاورد.

دکتر «گابریل کورفاس» (Gabriel Corfas) مدیر مؤسسه کرسگ و سرپرست این پژوهش گفت: «ما می‌دانستیم که ارائه نوروتروفین-۳ به گوش داخلی در موش‌های جوان می‌تواند تعداد سیناپس‌ها را بین سلول‌های مویی داخلی و نورون‌های شنوایی افزایش دهد اما نمی‌دانستیم داشتن سیناپس‌های بیشتر با شنوایی چه می‌کند. اکنون نشان می‌دهیم که حیوانات دارای سیناپس‌های اضافی در گوش داخلی، آستانه‌ طبیعی شنوایی دارند اما می‌توانند اطلاعات شنوایی را به روش‌های فوق طبیعی پردازش کنند.»

پژوهشگران در این باره توضیح داده‌اند: «مانند پژوهش‌های پیشین، بیان نوروتروفین-۳ را تغییر دادند تا تعداد سیناپس‌ها بین سلول‌های مویی داخلی و نورون‌ها افزایش یابد. سلول‌های مویی داخلی، امواج صوتی را به سیگنال‌هایی تبدیل می‌کنند که سیناپس‌ها آنها را به مغز می‌فرستند. این بار، دو گروه از موش‌های جوان مورد بررسی قرار گرفتند که تعداد سیناپس‌ها در یک گروه کاهش و در گروه دیگر افزایش یافته بود.»

کورفاس گفت: «ما قبلا از همان مولکول برای ترمیم سیناپس‌های از دست‌رفته گوش موش‌های جوان به دلیل قرار گرفتن در معرض صدا و برای بهبود شنوایی موش‌های میانسال استفاده می‌کردیم که علائم کم‌شنوایی مرتبط با افزایش سن را نشان می‌دادند. این نشان می‌دهد که مولکول، پتانسیل بهبود شنوایی انسان را در شرایط مشابه دارد. نتایج جدید نشان می‌دهند که ترمیم سیناپس‌ها یا افزایش تعداد آنها می‌تواند پردازش شنوایی را بهبود ببخشد.» «وقتی دریافتیم که با افزایش تعداد سیناپس‌ها مغز قادر به پردازش اطلاعات شنوایی بیشتری است و موش‌های آن گروه در آزمون رفتاری بهتر از موش‌های گروه کنترل‌شده عمل می‌کنند، شگفت‌زده شدیم.» «زمانی اعتقاد بر این بود که از دست دادن سلول‌های مویی، دلیل اصلی کم‌شنوایی مرتبط با افزایش سن در انسان است اما اکنون مشخص شده که از دست دادن سیناپس‌های سلول مویی داخلی می‌تواند اولین رویداد در فرآیند کاهش شنوایی باشد. این امر، درمان‌هایی را که به حفظ، ترمیم یا افزایش سیناپس‌ها می‌انجامند، به روش‌های هیجان‌انگیزی برای درمان برخی از اختلالات شنوایی تبدیل می‌کند.»

وی همچنین افزود: «برخی از اختلالات عصبی نیز با از دست دادن سیناپس‌ها در مغز آغاز می‌شوند. بنابراین، درس‌های حاصل از مطالعه گوش داخلی می‌توانند به یافتن درمان‌های جدید برای برخی از این بیماری‌های ویران‌گر نیز کمک کنند.»

این پژوهش در مجله «PLOS Biology» به چاپ رسید.

کد خبر 863541
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • محسن IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    24 2
    خبرخوبی‌بودخداکنه‌که‌هرچه‌زودتردرمان‌کم‌شنوایی‌کشف‌بشه‌خسته‌شدیم‌ازسمعک‌گذاشتن
  • حسین IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    25 0
    درود بر علم پزشکی خدا کمک کنه زودتر این علم شنوایی درجهان اجرایی بشود
  • یوسف یاوری IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    16 0
    آیا این دارودر ایران موجود میباشد
  • 09044606517 IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    5 5
    فاصله گیری از فطرت(قرآن) ظلم به هستیت.
  • مریم اسدی DE ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    7 0
    خدایاشکر.این برای درمان گوش داخلی هم هست؟لطفاپاسخ دهید.من ده سال هست یه گوشم عصب شنواییشو ازدست دادم.تقریبایک سال هم میشه اونیکی سکته کرده اونم دارم ازدست میدم خدارحم کنه درمانش پیدابشه کری خیلی سخته
  • US ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    14 0
    کتش زودتر این پژوهش و‌ یافته علمی عملی شود و در استفاده و درمانگری همگانی دسترس همگان قرار گیرد.
  • علیرضا فاتح IR ۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    8 0
    سلام من کم شنوا هستم و حاضر هستم که این عمل روی گوس من انجام شود.
  • رامین IR ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    11 0
    خدایا شکر انشاا.. هرچه زرد تر این دارو به ایران بیاد واقعا ناشنوایی خیلی سخته
  • IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    سلام انشاالله این خبر خوبی هست برای همه ناشنوایان پسر من ناشنوا هست کوچیک قرار کاشت حلزون بشه
  • IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    کم شنوایی عذابه ..عذاب
  • هم وطن IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    بسیار عالی بود متشکرم
  • فاطمه منفرد IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    با سلام من شنواییم از دست دادم آیا درمانی وجود داره ب به غیر از سمعک
  • ناشناس IR ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۱
    0 0
    متأسفانه مردم نگاه خوبی از کسی که کم شنوا است ندارند حتی سمعک هم به تنهایی نمی‌تواند کارساز باشد و این باعث ناراحتی و دلخور این افراد میشود اگر این دارو مرحمتی بر درد این افراد است بسیار مناسب است
  • اکبر IR ۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
    0 0
    امید وارم این تحقیقات در ایران هم انجام بشود. البته اگر مثل تزریق سلولهای مویی سرطانزا و خود تکثیر تباشند.
  • اسماعیل US ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
    0 0
    منم چند سالی هست شنوایی گوش راستم ازدس رفته و حالا این بلا داره به گوش چپم میاد سمعکگرفتم ولی جواب نداد من حاضرم این عمل رو منم انجام بشه
  • مریم IR ۱۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۱۲
    0 0
    خدا اینکار انجام بشه چون خیلی سخته ناشنوای ترا زودتر انجام بدهید ما هم انسان هستیم خیلی زجر میکشیم براتون آرزوی موفقیت رواز خداوند. ارزومندم