دم کردن چای به ظاهر ساده، ظرافت‌ها و فوت و فن‌هایی دارد که می‌تواند یک فنجان چای معمولی را به معجونی دلچسب تبدیل کند.

چای

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دلگرم، چای، نوشیدنی محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان، به عنوان اکسیر آرامش و تمرکز شناخته می‌شود. در این مطلب، مراحل دم کردن صحیح چای و همچنین اشتباهات رایج که عطر و طعم چای را تحت الشعاع قرار می‌دهند، بررسی می‌کنیم.

موارد لازم:

آب تصفیه شده یا آب معدنی
چای (متناسب با ذائقه: سیاه، سبز، سفید، دمنوش)
قوری چینی یا شیشه‌ای
کتری یا سماور
صافی
فنجان

مراحل دم کردن چای :
آب
: از آب تصفیه شده یا آب معدنی استفاده کنید. آب شیر به دلیل املاح و کلر موجود، طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوش آوردن آب: آب را تا دمای جوش (حدود ۹۰ درجه سانتی‌گراد برای چای سیاه و ۸۰ درجه برای چای سبز) بجوشانید. جوشیدن بیش از حد، اکسیژن آب را از بین می‌برد و طعم چای را نامطلوب می‌کند.

گرم کردن قوری: قبل از ریختن چای، قوری را با آب جوش گرم کنید تا گرمای آن حفظ شود.

مقدار چای: به ازای هر نفر، یک قاشق چای‌خوری چای (یا مقداری معادل یک کیسه چای) در نظر بگیرید.

ریختن چای: چای را داخل قوری گرم شده بریزید.

دم کردن: آب جوش را به آرامی روی چای داخل قوری بریزید و درب آن را ببندید.

مدت زمان دم کشیدن:

چای سیاه: ۳ تا ۵ دقیقه

چای سبز: ۲ تا ۳ دقیقه

چای سفید: ۱ تا ۲ دقیقه

صاف کردن و سرو: بعد از اتمام زمان دم کشیدن، چای را با صافی داخل فنجان بریزید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

روش صحیح دم کردن چای | ۵ اشتباه که عطر و طعم چای را خراب می‌کند

اشتباهات رایج در دم کردن چای:
استفاده از آب نامناسب:
آب شیر به دلیل املاح و کلر موجود، طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جوش آمدن بیش از حد آب: جوشیدن بیش از حد، اکسیژن آب را از بین می‌برد و طعم چای را نامطلوب می‌کند.

استفاده از قوری نامناسب: قوری‌های فلزی طعم چای را تحت تاثیر قرار می‌دهند. قوری‌های چینی یا شیشه‌ای بهترین گزینه برای دم کردن چای هستند.

دم کردن بیش از حد: دم کردن بیش از حد چای، باعث تلخی و astringency (گس شدن) آن می‌شود.

عدم استفاده از صافی: تفاله‌های چای طعم و رنگ چای را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

با رعایت نکات ذکر شده، می‌توانید از نوشیدن یک فنجان چای خوش عطر و خوش طعم لذت ببرید.

نکات تکمیلی:

می‌توانید از طعم دهنده‌های طبیعی مانند هل، دارچین، زنجبیل، گل محمدی و ... برای افزایش عطر و طعم چای استفاده کنید.

برای دم کردن چای‌های طعم‌دار مانند چای نعناع یا چای ترش، از آب ولرم استفاده کنید.

ظروف چای را بعد از هر بار استفاده بشویید و خشک کنید.

کد خبر 866958

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
    12 1
    مسخره ها
  • IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۵
    9 1
    کدام کتری یا سماور دماسنج داره کی این مطالب را مینویسه
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
    8 1
    فقط چای آتیشی
    • امین مجرد IR ۱۱:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
      4 2
      کتری برقی دما را نشون میده
  • ایرانی IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
    5 0
    توی ۳ تا ۵ دقیقه چای دم نمییاد ، اطلاعات نادرست وارد میکنید،وتوی ۳دقیقه تا ۵ دقیقه نوشیدنی چای بیشتر، تدین داره ، وکمترین کافئین،وهرچه بیشتر روی کتری بماند کافئین بیشتری دارد تمام.
  • IR ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
    4 3
    آب شیر از قبل نگه دارید ..بزارید از جوش بیفته..آرام روی چای تو قوری که با آب جوش شسته شده بریزید.دمپوش برا قوری بزارید و پای گاز کم کنید..بسته به نوع چایی بزارید دم بکشد...چای دیر دم و ایرانی مدت بیشتر ۲۹دقیقه و بیشتر...
  • IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
    2 2
    در مناطقی که سختی آب بالاست حداقل باید پنج الی هفت دقیقه آب را بجوشانید تا املاح منیزیم و پتاسیم که بصورت یون های شناور در آب هستند به بدنه کتری جذب شوند در غیر اینصورت یون‌ها وارد بدن شما می شوند. و چای هم تیره می شود (یک چای خوری قهار )
  • وحید IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۶
    2 1
    سلام. یک نکته اشتباه:با یک امتحان ساده و دم کردن چای در قوری استیل متوجه میشوید :استفاده از قوری چینی چقدر بر چای حداقل سیاه تاثیر منفی میگذارد. چای شما که در این مقاله نوشتید معلوم است خارجیست چون یک چای ایرانی حداقل ۱۲دقیقه طول میکشد تا دم بکشد. این مقاله از کجا اوردید ایا اصلان تجربه دارید یا فقط خواستید چیزی بنویسید و ستون نوشتاری پر کنید؟!
  • IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
    3 2
    یعنی واقعا اگه کسی این چیزارو نمیدونسته برای چایی دم کردن بدرد لای جرز دیوار میخوره
  • یک بنده خدا IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۴/۲۷
    3 2
    این روزا دیگه مردم رفتن سراغ دمنوش ها و چای ها خریدار کمتری داره تو این مقاله بیشتر اشاره شده به ، به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری (هدف فروش چای) میباشد.