شناور مغناطیسی یا تعلیق مغناطیسی روشی است که به‌وسیله آن یک جسم بدون هیچ تکیه‌گاهی به جز میدان‌های مغناطیسی معلق می‌شود. نیروی مغناطیسی برای مقابله با اثرات شتاب گرانشی و هر شتاب دیگر استفاده می‌شود.

انقلابی در عملکرد اتومبیل‌ها

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: امروزه خودروها برای حرکت از باتری و موتور استفاده می‌کنند، اما این روش بسیار ناکارآمد است؛ زیرا غلبه بر اصطکاک و گرانش بیشتر انرژی را می‌گیرد. اما ژاپن به‌تازگی راه‌حل بسیار نوآورانه‌ای ارائه داده که می‌تواند مفید واقع شود؛ چیزی که در واقع نوعی شناور مغناطیسی است و می‌تواند پایانی برای همه موتورهای هیدروژنی در نظر گرفته شود.

ژاپن، ماشین‌ها  را از داشتن  موتور و باتری بی‌نیاز کرده است!

جایگزینی شناور مغناطیسی با باتری و موتور

آیا استفاده از شناور مغناطیسی نیاز به باتری و موتور را برطرف می‌کند؟ این سوالی است که با تولید شناور مغناطیسی برای ما مطرح می‌شود.

گروهی از محققان ژاپنی وابسته به واحد ماشین کوانتومی مؤسسه علم و فناوری اوکیناوا OIST گزارش دادند مسیری ایجاد کرده‌اند که می‌تواند شناور مغناطیسی فراهم می‌آورد که نیازی به نیروی تعمیر و نگهداری خارجی ندارد.

البته منظور آن است که فقط هنگام راه‌اندازی به قدرت نیاز دارد؛ اما پس از آن، اجسام از جمله خودروها، با حرکت بر روی آن (بدون استفاده از هر نوع انرژی رانش دیگری مانند باتری یا موتور) کار خواهند کرد.

بیشتر بدانیم:

ماشین زمان واقعیت دارد؟ | فضانوردان زودتر از ما پیر می‌شوند!

سفر 51 هزار کیلومتری آهن‌ربای غول‌پیکر

اختراع انقلابی

در مورد جزئیات این اختراع انقلابی باید گفت در یک سطح، شناور مغناطیسی باعث می‌شود اجسام و اتومبیل‌ها چندسانتی متر بالاتر از مسیر قبل حرکت کنند. این کار در واقع اصطکاک را از بین می‌برد، بنابراین خودرو بدون نیاز به باتری، موتور یا هر نوع نیروی رانش مکانیکی یا الکتریکی می‌تواند حرکت کند.

برای دستیابی به این اثر، ماشین باید از مواد دیامغناطیس ساخته شود، سپس آهن‌رباها در امتداد مسیرها میدان مغناطیسی شدیدی را ایجاد می‌کنند که باعث می‌شود جسم روی سطح شناور شود و برای تولید این میدان مغناطیسی است که انرژی اولیه موردنیاز است.

قطار Maglev

یکی از مثال‌هایی که در آن جابه‌جایی مغناطیسی اعمال می‌شود، قطار Maglev است که در آن آهن‌رباهای الکترومغناطیسی قدرتمند ابررسانا قطارهایی را که بدون موتور یا باتری حرکت می‌کنند، هدایت می‌کنند. بااین‌حال، این قطار برای بالا نگه‌داشتن آن به برق مداوم نیاز دارد. چون اگر برق قطع شود، میدان مغناطیسی که قطار روی آن شناور است، خاموش می‌شود.

اکنون دانشمندان OIST این روش را ارتقا داده و آن را به‌گونه‌ای طراحی کرده‌اند که در لحظه راه‌اندازی سیستم برای ایجاد میدان مغناطیسی فقط به الکتریسیته نیاز دارد.

برای این کار از گرافیت پودر شده استفاده کردند که یک ماده کربن متبلور است. آنها طی یک فرایند شیمیایی، خمیری را با مخلوط‌کردن آن با موم ایجاد کردند و به‌این‌ترتیب، محققان صفحه‌ای ساختند که زیر آن چندین آهن‌ربا وجود دارد که در یک شبکه پیوسته قرار گرفته‌اند.

شبکه پیوسته

به گزارش ecoticias شبکه پیوسته آن قدر قدرتمند هست که باعث ایجاد اثر شناور مغناطیسی شود. به‌این‌ترتیب میز برای جابه‌جایی اجسام با حذف اصطکاک تنظیم می‌شود و حرکت را برای کاربردهایی مانند حمل‌ونقل بدون باتری یا موتور به‌عنوان حرکت‌دهنده کارآمدتر می‌کند؛ بنابراین شناور مغناطیسی قبل از آنکه فراگیر شود باید بتواند بر چالش‌های موجود غلبه کند.

البته در حال حاضر نمونه آزمایشی ابعاد کوچکی دارد. اما برای رساندن آن به مقیاس واقعی یعنی جایی که بتواند کاربرد عملی داشته باشد، چند مشکل در خصوص آن باید حل شود. اولین مورد هم آن است که انرژی جنبشی در سطح باید کاهش یابد.


ژاپن، ماشین‌ها  را از داشتن  موتور و باتری بی‌نیاز کرده است!

میرایی گردابی

این کاهش برای خودکفایی بیشتر و تولید در اندازه‌های کلان ضروری است. مشکل دیگری که اندازه واقعی ایجاد می‌کند، به‌اصطلاح میرایی گردابی است.

میرایی گردابی سیستمی در حال نوسان با نیروهای خارجی است که باگذشت زمان این حالت را از دست می‌دهد. بنابراین باید راهی برای جلوگیری از کاهش انرژی گرافیت غوطه‌ور در میدان مغناطیسی یافت.

در نتیجه، با تولید شناور مغناطیسی مانند گذشته نیازی به استفاده از موتور و باتری نخواهد بود؛ البته زمانی که محدودیت‌هایی که به همراه دارد برطرف شود. ازآنجایی‌که موانعی مانند اصطکاک و جاذبه را که باعث کاهش کارایی حرکت خودروها می‌شود از بین می‌برد.

کد خبر 872050

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • علی IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    28 0
    آخه این چه وضع ترجمه است. نصف جمله ها نامفهومه
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
      15 2
      خبر کم هست زنده باد ترانسلیت
  • امیرکریمی IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    56 3
    بله این ایده چندسال پیش به ذهن من رسید یدونه ماشین کوچیک بااهن ربا درست کردم که جریان معکوس اون رو روی هوانگه میداشت وخودحرکت اون باطری روشارژ میکرد واسه استارت اولیه ولی هرکجا رفتم که بهم سرمایه بایه کارگاه کوچیک بدین بهم خندیدن وثبت هم نکردن وگرنه من چیزهایی درست میکردم که صدسال دیگه هم کسی نتونه ولی متاسفانه تواین مملکت به ایده واختراع هیچ امتیازی داده نمیشه
    • M mahdi IR ۱۴:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۲
      2 0
      باید پیش آدم درستش می رفتید ، ما یه جا داشتیم که بچه ها می رفتن و ایده ها و اختراع هاشون رو می ساختن و امکانات مورد نیازشون رو بهشون می دادن پس تا هرچی می شه نگید این مملکت فلانه
  • IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    68 6
    باز هم خدار شکر ما فکر می‌کنیم چیزی دستمون نیست که انجام بدیم اگر هم بخوایم درستش کنیم چنان نابودش میکنن که اثری ازش نمونه اما اونا تا فکر میکنن انجام میدن و حمایت میشن و حرفی تو دنیا میزنن مثل تویوتا
    • محمد GE ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
      0 0
      الان هم دیر نشده تلاش کنید همیشه راهی پیدا می‌شود همچنان که شما دربی برای این طرح باز کردید
    • Mha IR ۱۵:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
      0 0
      وقتی زیاد یوتیوب دیدی توهم زدی
  • هیچکس IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    12 21
    چرت وپرت نگو بابا ژاپن هم که باشی نمیتونی قانون فیزیکو نقض کنی
  • محمد IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    10 11
    👌
    • مهدی رئیسی IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
      0 0
      داداش دقیقا این ایده رو ژاپن چند ساله داره دنبال میکنه جهت قطار فوق سریع ولی بزرگترین چالش کنترل انرژی جنبشی بوده و مطالعه ادامه داره،، قطار بدون هیچ موتور و سوختی... بله داداش
  • IR ۲۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    2 5
    انشاالله درست میشه. خخخخخ
  • شجاع IR ۲۲:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    8 3
    دیگه لاستیک دولتی هم نمیخواد بخریم البته اصطکاک چیز بدی نیست اگه هدفمند باشه
  • اکبرسمندی زاده IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    15 3
    آقاامیرکریمی درودبرشماوآفرین،هرگاه ایده ای داشتی،که خفنه،لطفابرو،دانشگاه شریف وایده ات را،باهسته های دانش بنیان مستقر،دراونجا مطرح،وبرای تکمیلش،کمکت میکنن،چون اونا عاشق میهن،وبیغل غشند،وبامعونت فناوری ریاست جمهوری،درارتباطند.پیروزباشی وپیگیرانشاال...
  • امیر علی IR ۲۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۷
    14 8
    دوستان امثال این ایده هم زمان به ذهن خیلیا رسیده.. اما مهم عرضه عملیاتی کردنش هست. توهم برمون نداره.. استعداد رو که خدا بهمون داده.. توی عملیاتی کردنش هم که کار خاصی نکردیم.. پس نیازی به دلخوری و تحقیر کشورمان نیست.. هر وقت ما مردم «عاقل» بشیم، این مسائل هم خود به خود حل میشه موفق باشید 🌹
  • رضا نیستانی IR ۰۰:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    0 0
    پراید بدون سوخت مغناطیسی یا الکتریکی که چندین بار عملی شده و در اینترنت در ایران هست اما این طرح را خودم دیدم رفیقم اسباب بازی قطاری بچه اش را کرده بود تا از خرید باطری معاف شود با آهن ربای یخچال خلاصه عملی اش هم هست اما سرکوب اند شدید
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    0 0
    باید دید سیار زمبن با چه انرژی میلیاردها سال دور خورشید می چرخد
  • marandi IR ۱۰:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    0 0
    .....خدای من این عکسها واقعیست ؟ .....از حمل و نقل و تِرَن هوایی ؟ ....ما در کجای جهان ایستاده ایم ؟؟؟چقدر فاصله ؟ ...
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    0 0
    مقاله ای فیک و مبتذل و مبتنی بر مغلطه و از نظر انداختن فاکتورها.
  • سردار IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    1 1
    بی شک همچین میدان مغناطیسی قوی برای بدن ضرر داره....دیگه تو ماشین تهشو درآوردن سود نداره براشون میرن سراغ اینچیزا....بلدن با علم تکنولوزی چجوری جیب ما جهان سومیها و بویزه اعراب رو خالی کنن
  • بهنام IR ۱۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    1 0
    رسانه محترم همشهری، تبلیغاتی که بصورت ویدیویی در سایت قرار میدهید و بصورت خودکار بدون اراده بازدید کننده پخش میشه و از اینترنت مردم آنهم بدون اجازه استفاده میکنه نوعی دزدی حساب میشه...
  • Mha IR ۱۵:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۸
    0 0
    ایده ساده ای یه فقط من همیشه فکر میکردم چون سخته که کف همه خیابونا آهنربای نئودیم بزارن گرون میشه این کار رو نکردن فکر کنم هنوزم اونقدر آهنربا های دائمی قوی باشن که بتونن یه آدم رو حمل کنن تازه اونجوری که تو مقاله گفته بدون نیروی محرکه نمی تونن حرکت کنن چون اسطکاک با هوا هست خلاصه که بازم سخته
  • بهرام IR ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۹
    0 0
    زنده باد ، خبر های روز علمی رو برای ایده گرفتن ما بزارید🙂، البته اینجا کسی حمایت نمیکنه 😥
  • M mahdi IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
    0 0
    شاید موتور نخواد ولی چیز گرون تری می خواد به اسم مولد میدان مغناطیسی