طرز تهیه کشک بادمجان خانگی با پخت و نکات بی نظیر شمالی ها را در این مطلب بخوانید.

کشک بادمجان - غذا - آشپزی - تغذیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از نمناک، کشک بادمجان غذای خوشمزه ای که در منوی غذایی بسیاری از کدبانوهای ایرانی قرار دارد. این غذا اصیل و قدیمی ایرانی را می توان با مواد در دسترسی مانند بادمجان، کشک، سیر و پیاز و... به راحتی در خانه تهیه کرد و با نان و سبزی خوردن نوش جان نمود. اگر کشک بادمجان جزو غذاهای مورد علاقه شما و خانواده تان است، در ادامه با ما همراه شوید تا با طرز پخت کشک بادمجان را بیاموزید.

مواد مورد نیاز کشک بادمجون ساده برای ۴ نفر

ابتدا مواد لازم بیان شده در زیر را آماده کنید تا به سراغ دستور تهیه اصلی کشک بادمجان برویم:

بادمجان ۱ کیلو گرم
نمک به میزان لازم
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه نصف قاشق مرباخوری
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۶ حبه
گردوی آسیاب شده ۲ قاشق غذاخوری
کشک نصف پیمانه

طرز تهیه کشک بادمجان

اگر می خواهید یک کشک بادمجان خوشمزه تهیه کنید، مراحل زیر کمکتان می کند.

مرحله اول:آماده کردن بادمجان ها

برای تهیه یک کشک بادمجان خوشمزه ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط به دو نیم تقسیم کنید و برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان آنها را نیم تا یک ساعت درون آب نمک قرار دهید.

مرحله دوم:سرخ کردن بادمجان

بادمجان هایی را که درون آب نمک قرار داده اید را خارج کرده و آبکشی کنید و بگذارید آب آنها خارج شود، سپس درون تابه ای مقداری روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید اما توجه کنید که بادمجان های شما بیش از حد سرخ نشوند.

مرحله سوم:سرخ کردن پیازها

در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و بعد از خرد کردن به صورت ریز و نگینی درون تابه ای با مقدار اندکی روغن سرخ شود، دقت کنید که پیاز شما نسوزد و پیازها با حرارت ملایم کاراملی رنگ شوند.

مرحله چهارم:افزودن ادویه ها

برای افزایش طعم و بوی ادویه ها بعد از سرخ شدن پیاز زرد چوبه و فلفل سیاه را به پیاز ها بیافزایید و کمی تفت دهید تا طعم ادویه ها به خورد پیاز ها برود و پیاز ها طعم بگیرند. می توانید سیر را نیز رنده و یا خرد کنید وهمراه پیاز سرخ نمایید و یا اینکه می توانید سیر را بدون سرخ کردن به کشک بادمجان بیافزایید، این کار کاملا سلیقه ای می باشد.

مرحله پنجم:تهیه نعناع داغ

در این مرحله سیر داغ و پیاز داغ را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم و سپس نعناع را به همراه کمی روغن به تابه اضافه کرده و ۳۰ ثانیه تفت دهید تا رنگ نعناع کمی تیر شود. بیش از ۳۰ ثانیه تفت دادن نعناع سبب تلخ شدن آن می شود.

مرحله ششم:له کردن بادمجان ها

بادمجان های سرخ شده را درون تابه ای بریزید و با کمک چنگال یا گوشتکوب له کنید و پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ و گردو آسیاب شده را به آن بیافزایید و چندین بار هم بزنید تا تمامی مواد به صورت یکنواخت با یکدیگر ترکیب شوند.

مرحله هفتم:جا افتادن کشک بادمجان

تابه حاوی بادمجان را روی حرارت خیلی کم قرار داده و در تابه را بگذارید تا بادمجان به روغن بیفتد.

مرحله هشتم:اضافه کردن کشک

در این مرحله و پس از اینکه غذا به روغن افتاد، کشک را اضافه کرده و مخلوط کنید. بعد از افزودن کشک و هم زدن آن مزه کشک بادمجان ها را چک کنید تا نمک و ادویه آن به میزان لازم باشد. سپس درب تابه را قرار دهید تا کشک و بادمجان به مدت ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و جا بیفتد.

مرحله نهایی:سرو کشک بادمجان

بعد از گذشت این مدت کشک و بادمجان را در ظرف مورد نظرتان بریزید، سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک و گردو به سلیقه خود تزیین نمایید. برای تزئین کشک بادمجان حتی می توانید کمی گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز و رب تفت دهید و روی کشک بادمجان بریزید.

روش تهیه کشک بادمجان که مانند آن را تا به حال نخورده اید

فوت کوزه گری؛ ناگفته های مهم کشک بادمجان

برای جلوگیری از تلخ شدن کشک بادمجانتان در خرید بادمجان دقت کنید.
برای خرید بادمجان به سراغ بادمجان های گوشتالو، براق، سنگین و بلند بروید با پوستی کشیده و سفت و بدون آثار ضرب خوردگی چون خوشمزه تر هستند.
برای گرفتن تلخی بادمجان و جذب روغن کمتر روش های زیادی وجود دارد اما متداول ترین روش این است که بادمجان ها را مدتی درون آب نمک قرار دهید.
بهتر است بادمجان ها را بعد از سرخ شدن درون توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان به آرامی خارج شود.
دقت کنید زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث می شود که طعمش تلخ شود.
در ریختن نمک داخل کشک بادمجان احتیاط کنید تا غذا شور نشود.
می توانید کشک و گردو را هنگام سرو کردن اضافه نمایید.
برای تهیه کشک بادمجان رژیمی می توانید به جای سرخ کردن بادمجان ها آنها را روی گاز کباب کنید.
استفاده از گردو برای گرفتن طبع سرد کشک است.
کشک بادمجان حاوی ۱۹۰ تا ۲۳۰ کیلو کالری می باشد.

کد خبر 873983

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حامد IR ۱۸:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
    6 0
    اگرکشک را بمدت ۱۵ دقیق روی حرارت بگذاریم کشک تُرش میشود و طعم خود را از دست میدهد بهتر است کشک را همان لحظه سرو اضافه کنیم و مورد دوم اینکه کشک محلی که نیازبه ساییدن دارد استفاده کنیم خوش طعم تر از کشکهای بازار است
  • IR ۰۶:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۴
    4 4
    اگر به مواد ذکر شده عدس پخته اضافه شود طعم مزه فوق العاده میشود
  • فرخ IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۴
    5 1
    عالی کشک و بادمجان خوب درست کرد دیگه گوشت و عدس نمی خواد چونکه کشک و بادمجون ساده اس هلیم بادمجون که نیست
  • آذر IR ۰۸:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۵
    0 2
    برای هر یک کیلو بادمجان یک کدو نسبتا بزرگ اضافه کنید تا تلخی آن را بگیرد