آیین و رسوم محرم وقتی به میبد یزد می‌رسد متفاوت می‌شود. میبدی‌ها با طبخ کله‌جوش به عنوان نذری از مهمانان اباعبدالله الحسین (ع) پذیرایی می‌کنند.

کله جوش

به گزارش همشهری آنلاین دسته‌های عزاداری و سینه‌زنی از میبد و اردکان روز سیزدهم محرم در حسینیه خانقاه میبد دور هم جمع می‌شوند. پخت کله‌جوش به عنوان نذری قدمتی حدود نیم قرن دارد و هر سال بیش از ۱۰ هزار نفر بر سر سفره این نذری می‌نشینند و مابقی افراد با خود ظرفی می‌آورند و این نذر را می‌برند. به گفته یکی از اهالی میبد، حدود ۴۰ هزار نفر در روز دوازدهم نذری کله‌جوش را نوش جان می‌کنند. این غذای سنتی کشک جوش یا کله‌جوش است که به زبان محلی کال‌جوش هم گفته می‌شود. سابقه پخت این نذری متفاوت به منزل مرحوم حاج محمود صفدری‌زاده برمی‌گردد که از ۲۶ سال پیش به حسینیه اعظم خانقاه منتقل شده. کله‌جوش یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با مواد غذایی متنوعی تهیه می‌شود. این غذای خوشمزه یکی از ساده‌ترین غذاها در گذشته محسوب می‌شده و امروزه با موادی مانند مغز گردو تهیه می‌شود. کشک، گردو، پیاز، نعناع خشک، ادویه و روغن از مواد اولیه این غذاست که همراه با نان میل می‌شود.


فیلمی از این مراسم را ببینید:

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
میانبرهای صفحه کلید
پخش/توقفSPACE
افزایش صدا
کاهش صدا
پرش به جلو
پرش به عقب
زیرنویس روشن/خاموشc
تمام صفحه/خروج از حالت تمام صفحهf
بی صدا/با صداm
پرش %0-9
00:00
00:00
00:00
 

بیشتر بخوانید:
آیین های عزاداری محرم در استان ها | جوش زنی در کرمان

کد خبر 874670

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

بیشتر

پر بیننده‌ترین خبر امروز

بیشتر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha