پس از تصویب اقدامات حمایتی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه، امروز شاخص کل با رشد بیش از ۱۲ هزار واحد در کمتر از دو ساعت به کانال دو میلیون بازگشت.

بورس تهران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در هفته های گذشته بازار سرمایه وضعیت مناسبی را تجربه نکرد و بعد از مدتی نزدیک به یک ماه روند نزولی، شاخص از کانال دو میلیون سقوط کرد و به یک میلیون و ۹۹۱ هزار واحد رسید.

در هفته گذشته، سازمان بورس و اوراق بهادار با برگزاری جلسات متعدد و پی در پی با مدیران اقتصادی کشور از جمله وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی در قالب نشست فوق العاده شورای عالی بورس و همچنین با برگزاری جلسات با بخش خصوصی به بررسی ابعاد مختلف وضعیت بازار سرمایه و ارائه راهکارها برای برون رفت از این وضعیت پرداخت.

در شرایط به وجود آمده برای بازار سرمایه، این بخش نیازمند حمایت و تزریق منابع برای جلوگیری از خروج سرمایه است و بی شک حمایت نهادهای اقتصادی به ویژه بانک مرکزی، می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از تداوم وضعیت ریزشی بازار سرمایه داشته باشد.

تغییر دامنه نوسان برای جلوگیری از خروج نقدینگی و افت ارز سهام

سازمان بورس نیز برای کاهش تداوم روند ریزشی بازار سرمایه و از ابتدای هفته سوم ماه جاری (۱۳ مرداد) دامنه نوسان معاملات سهام را از منفی و مثبت شش به منفی و مثبت یک محدود کرد تا ریسک سیستماتیک بازار سهام تا حدودی کنترل شود. این محدودیت دامنه نوسان در هفته گذشته نیز اعمال شد و از ابتدای هفته جاری (امروز) با تصمیم هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، دامنه‌نوسان معاملات سهام از تا پایان روز چهارشنبه ( ۳۱ مرداد) به مثبت و منفی ۲ درصد تغییر یافت.

آغاز اقدامات حمایتی

هفته گذشته، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در رابطه با نشست فوق العاده شورای عالی بورس گفت: در این جلسه توافق شد که ابزارهای در اختیار بانک مرکزی و نظام بانکی کشور به کمک بازار سرمایه بیاید. همچنین، مقرر شد برای بهبود شرایط بازار سرمایه و امیدواری سهامداران به آینده این بازار تلاش‌های مضاعفی در کوتاه مدت صورت بگیرد و بانک مرکزی هیچ زمانی حمایت خود از بازار سرمایه را دریغ نکرده و معتقد است که در شرایط ویژه فعلی، نیاز است حمایت‌ها نسبت به بازار سرمایه تقویت شود.

همچنین در هفته گذشته، مدیر سرمایه‌گذاری صندوق توسعه بازار سرمایه گفت: این صندوق درصدد است برای حمایت از شرایط فعلی بازار سرمایه، اوراق تبعی از نوع تامین مالی را، به میزان ۵۰۰۰ میلیارد تومان (پنج همت) منتشر و در صورت نیاز، صندوق توسعه بازار سرمایه از آمادگی لازم برای انتشار اوراق تبعی، از نوع بیمه سهام، برخوردار است.

این اوراق به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند که حق فروش یک سهم خاص را با قیمت مشخصی در آینده داشته باشند. به‌عبارت‌دیگر، این اوراق، حکم نوعی بیمه برای سهام دارد و به سهامداران این امکان را می‌دهد که در برابر کاهش قیمت، از سرمایه خود، محافظت کنند.

گفتنی است؛ برنامه‌های وزیر پیشنهادی اقتصاد در خصوص رونق بورس، از طریق کاهش نرخ تامین مالی، افزایش نسبت قیمت به سود شرکت‌ها و هم‌زمان مخالفت وزیران پیشنهادی نیرو، اقتصاد و صمت با قیمت‌گذاری دستوری می‌تواند امیدواری‌ها را برای بازگشت اعتماد سرمایه‌گذاران افزایش دهد.

در این راستا مدیر عامل گروه صنعتی و معدنی امیر در گفت‌وگویی با پایگاه خبری سازمان بورس گفت: در صورت عملی شدن موضوعاتی مانند توقف روند قیمت‌گذاری دستوری، کاهش نرخ بهره، تداوم رشد ارز نیما، ترزیق منابع بانک‌ها و ۵ همت از کانال صندوق توسعه و کاهش قطعی برق شرکت‌ها، زمینه رونق بازار سرمایه فراهم می‌شود.

پس از برنامه‌های حمایتی روزهای گذشته برای بهبود وضعیت بازار سهام، روند نزولی بازار سرمایه از روز چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه و پس از نشست شورای عالی بورس متوقف شد، در روز چهارشنبه شاخص کل ۷۰۳۴ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۹۹۸ هزار واحد رسید. امروز نیز با آغاز ساعت کاری بورس و گشایش بازار، شاخص کل در کمتر از دو ساعت با رشد ۱۲ هزار و ۷۰۰ واحدی به دو میلیون و ۱۰ هزار و ۸۰۰ واحد رسید که نشان از رشد ۰.۶۴ درصدی تا لحظه تنظیم این گزارش دارد و به نظر می‌رسد در روزهای آینده، شاهد وضعیتی مطلوب و رشد ارزش سهام در بازار سرمایه باشیم.

کد خبر 874872

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بورس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • رضا IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    2 0
    دامنه مثبت و منفی ۲ دیگه خیزش نداره زدی خیزش. اینطوری بدتر ملت رو فراری میدی تا بندازینشون تو دام بورس
  • محمد IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۷
    2 0
    با +2 متوسط پایانی هر سهم میشه +0.5 در خوشبینانه ترین حالت 20 درصد همون چند روز اول را بخواهد جبران کند باید حدود40 روز کاری بورس پشت سر هم مثبت بشه تا جبران بشه حدود 2 ماه . این نتیجه دامنه نوسان محدوده که باعث گیر کردن زمان میشه و سهم به سختی بالا میره. تصمیم اشتباهی که بعد از ریزش بورس گرفته شد وقتی نمیتوانید تصمیم به موقع بگیرید پس اصلا تصمیم نگیرید بهتره مثل موقعی که قبل دست انداز ترمز نکردید دیگه چه لزومی داره روی دست انداز و بعدش ترمز میخ کوب بزنی و دستی بکشی رها کردن بهتره در این مواقع.