ما اغلب از دست دادن حافظه را اجتناب‌ناپذیر می‌دانیم، اما اگر بتوانیم کنترل این فرآیند را به دست بگیریم چه؟

سبک زندگی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از geediting، همان‌طور که بدن‌ ما نیاز به مراقبت و تمرین دارند، مغز ما نیز می‌تواند از مراقبت و تمرین هدفمند بهره‌مند شود. از فعال بودن اجتماعی تا مدیریت استرس، عادت‌هایی که امروز ایجاد می‌کنیم می‌توانند به حفاظت از سلامت شناختی ما در فردا کمک کنند.

با پذیرش عادات کوچک اما مؤثر—مانند اولویت دادن به خواب، خوردن یک رژیم غذایی متعادل و حتی حل معما—می‌توانیم ذهن خود را تا سال‌های آینده قوی نگه داریم.

این‌ها چیزهایی هستند که می‌توانیم به راحتی در زندگی روزمره خود بگنجانیم که نگهداری از حافظه را قابل دستیابی و لذت‌بخش می‌کند.

بیایید نگاهی به برخی عادت‌ها بیندازیم که به حفظ حافظه شما در سنین بالا کمک می‌کنند.

۱) فعالیت ذهنی
همان‌طور که فعالیت بدنی بدن شما را روی فرم نگه می‌دارد، تمرینات شناختی نیز می‌تواند به تیز نگه داشتن مغز شما کمک کند.

علم شناختی از نظریه "استفاده کن یا از دست بده" حمایت می‌کند.

این نظریه پیشنهاد می‌کند که هر چه بیشتر از مغز خود استفاده کنید، بهتر برای شما عمل خواهد کرد.

شرکت در فعالیت‌های تحریک‌کننده ذهنی می‌تواند حافظه و مهارت‌های تفکر شما را حفظ کند. این می‌تواند شامل خواندن کتاب، حل معماهایی مانند سودوکو یا جدول کلمات متقاطع، یا حتی نواختن یک ساز موسیقی باشد.

به آن به عنوان یک تمرین برای ذهن خود فکر کنید که به حفظ قدرت شناختی شما کمک می‌کند.

اگر جدی هستید که حافظه خود را در سنین بالا حفظ کنید، مطمئن شوید که به مغز خود تمرینی که نیاز دارد می‌دهید. این یک عادت ساده و لذت‌بخش است که می‌تواند در درازمدت مزایای قابل توجهی داشته باشد.

۲) اولویت دادن به خواب
شاید خواب را به عنوان یک عادت در نظر نگیرید، اما این یکی از مهم‌ترین عادت‌ها برای حفظ حافظه است.

تحقیقات نشان داده‌اند که ارتباط قوی بین خواب خوب و عملکرد حافظه وجود دارد. در طول خواب، مغز شما مشغول پردازش اطلاعات روز و شکل‌دهی به خاطرات است.

قدرت یک خواب خوب را دست کم نگیرید. این تنها درباره تجدید قوا نیست؛ بلکه بخشی اساسی از حفظ ذهن تیز و عملکرد حافظه شما در سنین بالا است.

۶ عادت کلیدی برای تقویت مغز و حافظه در سنین بالا

۳) حفظ رژیم غذایی سالم
خوردن یک رژیم غذایی سالم نه تنها برای بدن شما خوب است، بلکه برای مغز شما نیز در سنین بالا حیاتی است.

برخی غذاها به ویژه برای سلامت مغز مفید هستند. این‌ها شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین کم‌چرب و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی هستند.

از طرف دیگر، رژیم‌های غذایی غنی از چربی‌های اشباع و کلسترول می‌توانند به سلامت مغز آسیب بزنند. آن‌ها می‌توانند باعث التهاب شوند و رادیکال‌های آزاد تولید کنند – مولکول‌های ناپایدار که می‌توانند به سلول‌های بدن شما، از جمله مغز آسیب برسانند.

افرادی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای—غنی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین کم‌چرب—را رعایت می‌کنند، ۴۰٪ کمتر احتمال دارد که طی چهار سال دچار اختلال شناختی خفیف (پیش‌درآمد زوال عقل) شوند.

اگر به دنبال حفظ حافظه خود در سنین بالا هستید، به آنچه روی بشقاب شماست توجه کنید. یک رژیم غذایی سالم می‌تواند یکی از بهترین سلاح‌های شما در برابر زوال شناختی باشد.

۴) تعاملات اجتماعی منظم
انسان‌ها موجودات اجتماعی هستند. تعامل با دیگران نه تنها زندگی را لذت‌بخش‌تر می‌کند، بلکه مغز ما را نیز فعال و مشغول نگه می‌دارد.

تعاملات اجتماعی منظم می‌توانند به کاهش سرعت از دست دادن حافظه و کاهش شناخت کمک کنند. این به این دلیل است که فعالیت‌های اجتماعی چندین ناحیه از مغز را که در حافظه و شناخت نقش دارند، تحریک می‌کنند.

چه دیدار با دوستان باشد، چه پیوستن به یک باشگاه، فعالیت‌های اجتماعی می‌تواند مزایای ذهنی به همراه داشته باشد.

این کار ذهن شما را تیز نگه می‌دارد و ممکن است حتی حس هدفمندی ایجاد کند – عاملی دیگر که با بهبود عملکرد شناختی در سنین بالا مرتبط است.

با افزایش سن خود را از دیگران جدا نکنید. ارتباطات اجتماعی خود را حفظ کنید و از مزایای شناختی که با آن‌ها همراه است، لذت ببرید.

۵) ورزش منظم
ورزش فقط درباره ساختن عضلات و سالم ماندن نیست. همچنین برای حفظ یک مغز سالم حیاتی است.

فعالیت بدنی جریان خون را به کل بدن، از جمله مغز، افزایش می‌دهد و می‌تواند به تیز نگه داشتن حافظه شما کمک کند.

در واقع، مطالعات نشان داده‌اند که ورزش منظم می‌تواند به کند کردن کاهش شناختی مغز و بهبود حافظه و مهارت‌های تفکر کمک کند.

چه پیاده‌روی سریع، شنا یا دوچرخه‌سواری باشد، فعالیت بدنی‌ای را پیدا کنید که از آن لذت می‌برید و آن را بخشی از روال خود قرار دهید. بدن شما، و مهم‌تر از آن، مغز شما از این مزایا بهره‌مند خواهد شد.

۶ عادت کلیدی برای تقویت مغز و حافظه در سنین بالا

۶) مدیریت استرس
استرس مزمن می‌تواند بر ذهن شما تأثیرات منفی بگذارد. می‌تواند منجر به افسردگی، اضطراب و از دست دادن حافظه شود.

سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول می‌تواند عملکرد هیپوکامپ—بخشی از مغز که برای حافظه و یادگیری حیاتی است—را مختل کند.

بنابراین ضروری است که راه‌های مؤثری برای مدیریت استرس پیدا کنید. این می‌تواند از طریق مدیتیشن، یوگا، تنفس عمیق یا هر تکنیک آرامش‌بخشی که برای شما کارساز است، باشد.

مدیریت استرس فقط مربوط به سلامت روان نیست؛ بلکه یک عادت حیاتی برای حفظ حافظه تیز در سنین بالا است.

قدرت در دستان شماست
توانایی‌های شناختی ما، از جمله حافظه‌مان، تنها تحت تأثیر فرآیند غیرقابل کنترل پیری نیستند. آن‌ها همچنین تحت تأثیر انتخاب‌ها و عادات سبک زندگی ما به طور قابل توجهی قرار دارند.

علم شناختی بینش‌های قدرتمندی را در اختیار ما قرار می‌دهد تا بدانیم چگونه می‌توانیم حافظه خود را در سنین بالا تیز نگه داریم. این یک راه‌حل جادویی نیست، بلکه مجموعه‌ای از تمرینات ساده و روزمره است که می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روان ما داشته باشد.

مغز شما مانند یک عضله است. هر چه بیشتر از آن استفاده کنید، تغذیه‌اش کنید و از آن مراقبت کنید، قوی‌تر خواهد شد.

کد خبر 885190
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha