آش شولی، غذای محلی و مقوی یزدی‌هاست که در فصول مختلف سال با ترکیب‌های مختلف تهیه و سرو می‌شوند و شیوه پخت آن در زمستان درمان سرماخوردگی و آنفلوانزاست.

شولی

به گزارش همشهری آنلاین، شولی یزدی معروف‌ترین آش یزدی است که در عموم مهمانی‌های مردم یزد پخته و مصرف و اغلب عصرها به عنوان میان وعده استفاده می‌شود. این آش که سال ۱۳۹۸ ثبت ملی شد، خواص درمانی بسیاری دارد و مردم یزد در فصول مختلف و برای درمان بیماری‌های مختلف از آن بهره‌ می‌برند. این آش در تابستان‌های گرم و خشک یزد با شلغم و مقداری نخود سالم یا نیم کوب و در زمستان‌ با برگ چغندر به جای اسفناج و گاهی کدو زرد تهیه می‌شود. اگرچه تاریخچه تولید شولی یزدی بسیار کهن است ولی تاریخ مدونی برای تولید آن وجود ندارد و تنها می توان برای حداقل تاریخ ۵۰۰ ساله برای این آن در نظر گرفت.

مواد لازم

در این آش چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج، شوید به همراه عدس استفاده می‌شود.

طرز تهیه

برای تهیه شولی یزدی، ابتدا چغندر را پوست می‌گیرند، سپس آن را به صورت خلالی برش و با مقداری آب روی حرارت شعله قرار می‌دهند تا نیم‌پز شود. بعد از اینکه چغندر به‌طور کامل نیم‌پز شد سپس عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه و صبر می‌کنند تا کاملاً پخته شود. سپس پیاز را سرخ و نعناع و زرچوبه به آن اضافه می‌کنند، حدود پنج لیوان آب را به آرد اضافه و سپس با قاشق، کاملاً آن‌ها را با هم مخلوط می‌کنند. هنگامی که سبزی و عدس کاملاً پخته شد نصف پیاز داغمان را اضافه می‌کنند و می‌گذارند چند قل بخورد.

سپس حدود ۴ لیوان آب جوش به آش اضافه و آرد مخلوط شده با آب را به آرامی به آش اضافه می‌کنند وبه‌طور همزمان هم می‌زنند تا آرد به صورت گلوله درنیاید. بعد از اینکه نمک و فلفل را به اندازه گفته شده به آش اضافه شد، به آن نعناع داغ و بقیه پیاز داغ همراه با سرکه و در آخر کمی شکر به آن اضافه می‌کنند.

کد خبر 897083

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار یزد

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha