به گزارش همشهری آنلاین، اهالی کرمان با این میوه فصل یک غذای بومی طبخ میکنند که به خورشت «بهآلو» شهرت دارد. بهآلو را اهالی خیلی از استانها میپزند اما شیوه پخت هر یک کمی متفاوت است. خورشت به آلو بومی شهر کرمان است و از آنجایی که در طبخ آن از آلو استفاده میشود، مصرف آن در طول ماه رمضان برای روزهدارانی که مبتلا به تنبلی روده و یبوست هستند، بسیار مفید است.
مواد لازم
برای تهیه این خورشت سنتی به موادی چون گوشت ماهیچه یا مغز ران، پیاز داغ، روغن مایع، شکر، آب لیمو (ترجیحا آب لیموی تازه)، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و البته آلو بخارا و به نیاز دارید.
طرز تهیه
اگر از مغز ران استفاده میکنید آن را به قطعههای پنج سانتیمتری خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید و پیاز سرخ شده را اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید. آب را اضافه و حرارت را ملایم کنید تا گوشت پخته شود. پوست به را گرفته و چهار قاچ کنید و تخم آن را بگیرید، سپس به صورت پره پره برش دهید و با مقداری روغن کمی سرخ کنید و با آلو که از قبل به مدت یک ساعت در مقداری آب خیس کردهاید به خورش اضافه کنید. شکر، آب لیمو، نمک و فلفل را با زعفران آب شده اضافه کنید و بگذارید خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.
خواص
آلو در طب سنتی برای درمان مجموعهای از بیماریها بهویژه رفع یبوست به کار میرود. ابنسینا در این مورد مینویسد: «آلو که نیاز به معرفی ندارد... آلوی بستی از آلوی سیاه قویتر است و آلوی زرد از آلوی سرخرنگ مؤثرتر، آلوی سفید مات سنگین است و کمتر اسهالی است. آلوی ارمنی از هر آلویی شیرینتر و اسهالآورتر است» بر همین اساس هم هست که خوشت بهآلو به دلیل داشتن آلو برای یبوست و کاهش جذب قند و چربی در بدن مفید است. آلو همچنین حاوی انواع ویتامینهای گروه B از جمله اسیدفولیک و دارای آنتی اکسیدانها و ویتامین C است که در درمان انواع سرطانها نقش انکار ناپذیری دارد و همچنین به دلیل رنگدانههایی که در آلو وجود دارد ضد سرطان است. طبع خورشت سرد است که البته استفاده از فلفل و زعفران آن را معتدل میکند. این خورشت البته به دلیل داشتن سلنیوم، منیزیم، مس، روی و پتاسیم برای رشد پوست و مو هم مفید است. همه این خاصیتهای به میوه به هم میرسد که نقش مهمی در کاهش التهابهای گوارشی، بهبود آلرژی، کنترل فشار خون و چربی خون، کاهش قند خون و بهبود عملکرد کبد و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
نظر شما