روزنامه زنجیره‌ای اعتماد بی‌اعتنا به عبرت‌های تلخ اعتماد به آمریکا نوشت: ارتباط با آمریکا می‌تواند منافع دو کشور را تامین کند و در بحث رابطه با آمریکا نباید پای دین را وسط کشید.

ایران و امریکا

به گزارش هشمهری آنلاین ، کیهان نوشت: این روزنامه که به الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت تعلق دارد، به بهانه انتخابات آمریکا به بررسی «دورنمای روابط ایران و آمریکا» پرداخت و نوشت: این از عجایب روزگار است که نگاه نگران مردم ایران این روزها و شب‌ها اخبار و رخدادهای مرتبط با انتخابات آمریکا را دنبال می‌کند تا از احتمالات اقتصادی و معیشتی درونی کشور با خبر شوند! آمیختن تحولات داخلی ایران به رخداد شومی به نام «انتظارات تورمی» باعث شده که رخدادهای بیرونی از جمله انتخابات آمریکا اثرات مستقیمی در معیشت خانواده‌های ایرانی به جا بگذارد. پزشکیان با وعده تنش‌زدایی و توسعه مناسبات ارتباطی با جهان پیرامونی به دنبال حل برخی مشکلات ریشه‌دار همچون تحریم‌ها است. اما میان او و تحقق وعده‌ها، دیوار بلندی به نام «مذاکره و رابطه با آمریکا» قرار دارد.

اعتماد در ادامه از قول محمدصادق جوادی حصار، عضو شورای مرکزی حزب اعتمادملی گفت: مطالبه ارتباط با آمریکا، میان عموم مردم وجود دارد. می‌توان سؤال کرد که آیا این مطالبه به نفع منافع ملی کشور است یا اینکه کسانی برای منفعت بلندمدت این ارتباط را به مصلحت نمی‌دانند؟ معتقدم باید به این سمت و سو رفت که بگوییم ارتباط با آمریکا به عنوان یک ارتباط دوسویه می‌تواند منافع دو کشور را تامین و تضمین کند.

جوادی حصار می‌گوید: «وقتی قواعد FATF در ایران اجرا نمی‌شود، تحریم‌های سازمان ملل و آمریکا علیه ایران نهادینه شده و ایران نمی‌تواند با جهان رابطه داشته باشد و سایر کشورهایی که مایل به ارتباط با ایران هستند از ترس آمریکا نمی‌توانند. این معضلات را ذیل رابطه با آمریکا می‌توان حل و فصل کرد. اگر دولتی در آمریکا روی کار بیاید که به حقوق و منافع ایران احترام بگذارد، به تمامیت ارضی و عقیدتی و سیاسی ایران احترام بگذارد و بپذیرد که ایران به عنوان یک کشور مستقل بین‌المللی در منطقه می‌تواند واجد شرایط تعیین‌کنندگی باشد و با آن کنار بیاید، حل مشکلات و مناقشات بین ایران و آمریکا می‌تواند افقی از امیدهای جدید را به سوی رفتارهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در کشور بگشاید.»

محمدتقی فاضل میبدی هم به اعتماد گفته است: «تجربه تلخ ایران از سال‌های ابتدائی انقلاب که در ماجرای گروگان‌های آمریکایی شکل گرفت، هنوز هم ادامه دارد. در آن برهه، برخی از خیرخواهان در این کشور تلاش می‌کردند گروگان‌ها آزاد شوند تا دموکرات‌ها در آمریکا پیروز شوند. آنها می‌گفتند اگر جمهوری‌خواهان در آمریکا پیروز شوند، معلوم نیست چه بلایی بر سر ایران می‌آید! در مجلس اول خاطرم هست مرحوم محمد منتظری با اینکه ضد آمریکا بود، اصرار داشتند که گروگان‌ها آزاد شوند تا دموکرات‌ها بمانند و جمهوری‌خواهان سر کار نیایند. متاسفانه گروگانگیری ادامه یافت و کشور برای ۴۶ سال شرایط ویژه و دشواری را تجربه کرد.»

محمدتقی فاضل میبدی ادامه می‌دهد: «امروز هم من نمی‌دانم که انتخابات آمریکا چه تاثیری در ایران می‌تواند داشته باشد؛ اما نیک می‌دانم قطع رابطه ایران با آمریکا و عدم ارتباط مستقیم نتیجه مناسبی برای کشورمان نداشته است. از منظر اقتصادی با تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده، ملت ایران مصائب زیادی را تحمل کرده‌اند. پول‌های ایران در بسیاری از کشورها بلوکه شده و ملت دهه‌ها با تورم دورقمی و بالای ۴۰ درصدی دست و پنجه نرم کرده‌اند. این شرایط برآمده از عدم مذاکره میان ایران و آمریکا بوده است... ما زمانی می‌توانیم در برابر آمریکا قد علم کنیم و حرف‌مان را بزنیم که مذاکره مستقیم داشته باشیم. دست ایران هم خالی نیست. هر اندازه با این شرایط جلوتر برویم زیان بیشتری می‌کنیم..»

فاضل میبدی در پاسخ به این پرسش که برخی افراد و گروه‌ها مبتنی بر متون و آیات دینی اعلام می‌کنند رابطه با آمریکا به صلاح نیست، نظر شما چیست؟ گفت: «به نظرم درخصوص مسائل سیاسی و تخصصی نباید پای دین را وسط کشید. دین در ابعاد اخلاقی، معنوی و... در زندگی انسان نقش دارد اما در مسائل سیاسی ممکن است من برای شما آیه و روایتی بخوانم و دیگری روایت دیگری را طرح کند. این موارد را باید به عقلای بشر، سیاستمداران کهنه کار و افراد باتجربه واگذار کرد. امام(ره) گزاره‌ای را در ادبیات سیاسی ایران وارد کرد و آن هم مصلحت عمومی بود. مجمع تشخیص مصلحت برای این بود که مصلحت عامه مردم تامین شود.»

اظهارات میبدی در حالی است که تشکیل مجمع تشخیص مصلحت ‌شأن دیگری داشت و اصلا ارتباطی با موضوع مذاکره و رابطه با آمریکا ندارد. ثانیا موضع حضرت امام درباره آمریکا به عنوان شیطان بزرگ روشن است. ثالثا فاضل میبدی که اعتماد به عنوان عضو گروه «موسوم به مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه» با وی مصاحبه کرده، نمی‌گوید که اگر مذاکره و رابطه با آمریکا (شیطان بزرگ) به دین کاری ندارد، بنابراین این بحث اساسا چه ربطی به وی دارد؟ خامسا، لازم نیست که انسان دیندار باشد تا بفهمد که نباید به شیطان مستکبری مثل آمریکا نباید اعتماد کند و رابطه داشته باشد. اگر از منظر عقل و عبرت‌ها و تجارب گذشته هم به موضوع نگاه کنیم، اتقان این موضوع روشن می‌شود.

از خیانتی که آمریکا به اعتماد بلاوجه و یکسویه محمد مصدق کرد و دولت نهضت ملی شدن نفت را سرنگون کرد، تا چند نوبت عهدشکنی آمریکا بر سر توافق الجزایر، توافق با مرحوم‌ هاشمی، توافق هنگام اشغال افغانستان در دولت خاتمی و سپس کلاهبرداری برجامی در دولت روحانی.

روزنامه زنجیره‌ای اعتماد به نحوی قلم چرخانده و انتظارات معیشتی را به مذاکره با آمریکا و توافق ربط داده که گویا در مریخ زندگی می‌کند و اصلا خبر ندارد که آمریکایی‌ها چگونه و در چند نوبت کلاه بر سر تیم روحانی و ظریف گذاشتند و حتی در دوره ماه عسل برجام که ظاهرا دوره شکوفایی اعتماد و روابط بود، چگونه روحانی را با دیپورت کردن معاون سیاسی وی و ویزا ندادن به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل مورد تحقیر قرار دادند؟ ثبت رشد اقتصادی نزدیک به صفر درصدی در طول هشت سال و تحمیل بدترین نرخ‌های تورم محصول همین دوره است و عجیب این که روزنامه حق‌العمل کار خروجی آن روند منحط (تورم) ر ا بهانه‌ای برای رفتن دوباره به آغوش همان وضعیت تعطیلی دولت و دیپلماسی التماسی قرار می‌دهد!

کد خبر 898271
منبع: کیهان

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 3
    اصلاح طلبان هر گز از تاریخ عبرت نمی گیرند تا یکی پس از دیگری سقوط کنند آن هم سقوط اخلاقی که دیگر قابل جبران نیست
  • فرزاد IR ۰۸:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    5 3
    فقط شکم سیرها یا همون کاسبان تحریم و عواملشون مخالف عادی سازی روابط با دنیا هستن چون منافع شخصی رو به منافع ملی ترجیح میدن و اصلا ککشون نمیگزه مردم چی میکشن
    • IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      0 0
      کاسبان تحریم تو مجلس شعار مرگ بر آمریکا میدادند توقع داشتند ترامپ براشون بوس بفرسته .
  • حسین IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    5 2
    از بین 200 کشور ، 3 تا کشور تو لیست سیاه اف ای تی اف هستن ... یکیش ایرانه ...!! از بین 200 کشور ، چن کشور پولشون همیشه بی ارزش بوده ... و مردمش علی رغم ثروتهای فراوان خدا دادی فقیرن .. یکیش ایرانه !!! وقتی 45 سال نتونستی با دنیا رابطه برقرار بکنی ایراد کار از طرف مقابل نیست ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • IR ۰۹:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 1
    بیشترین احترام و ارتیاط در طول این ۳۰ سال گذشته بین کشورهای غربی و امریکا با ایران در دولت روحانی اتفاق افتاد. در دولت احمدنژاد حتی یک مدیرکل غربی با او ملاقات نداشت. در سفری هم که امریکا لاتین زفت هیجکش به استقبالش نرفت که با چند ماموز فرودگاه عکس بادگاری گرفت. در سازمان ملل بیشتری روسای دولت های انخادیه اروپا با روحانی ملافات کردند و برای سزمایه گذاری اعلام آمادکی نمودند که کاسبان تحریم در ایران را بشدت ناراحت کرد و از داخل شروع به فعالبت برای برهم زدن برجام نمودند. ترامپ هم زمانی که خارح شد اعلام کرد که ایرانی از رمان برجام شعار نرگ بر امریکا انها بیشتر شده.
  • مجید IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 1
    وزیر خارجه آلمان میره کشورچین کسی به استقبالش نمی‌یاد این عادیه یعنی حواست رو جمع کن ما باید این دوره ها را بگذرانیم تا به شرایط عادی و ایده عال برسبم
  • علی IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 2
    روزنامه کیهان در فضا سیر میکند تفکرات دهه شصتی دارد نمیفهمد نسل عوض شده اکثریت قریب به اتفاق جامعه چی میخوان در حال حاضر اقتصاد و معیشت جامعه کجا قرار دارد نمودار فلاکت چی نشان میدهد و معنی سیاست چیست
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 0
    به نظر نویسنده روسیه و چین در چند مرحله ایران را تحقیر نکردند ؟ با توجه این همه منافعی که ایران برای دو کشور داشته !!!!!!! بنظر میرسه چشمان بعضی از دوستان بسته است !!!!!!
  • FI ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    5 2
    ملت ایران خواهان روابط دوستانه با آمریکا و متحدانش هست حرف های مسئولین هم اهمیتی نداره
  • محمود IR ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 3
    جوادی حصار و الیاس حضرتی یا نفوذی هستند یا قطعا اطلاعات عمومی وسیاسی آنها در حد بچه دبیرستانی است و الا اینها نمی فهمند که رئیس بزرگ آنها دکتر (روحانی) در نیروگاهها بتن ریخت و برجام را با همه ذلت های مندرج در آن را پذیرفت ولی ترامپ بوزینه آن را پاره کرد . واقعا عجیبا قریبا از این دو نفر آنهم با آن همه مسئولیتهای سردبیری و مدیرکلی و دبیر کلی کذایی و....
  • محمد IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 3
    سوال شما که سرنگونی یک دولت دولت مصدق. را. مطرح می کنید خیانت های رو س در طول تاریخ بیشتر و وحشتناک تر از آمریکا بوده و قسمت زیادی. از کشور جدا شد. پس چرا به روس اعتماد. می کنید.
  • بی نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    4 1
    در هر برهه ای این ندانم کاری ادمهای سوپرانقلابی چه برسر این کشور اورده اند .
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    4 2
    آمریکا روحانی را تحقیر نکرد پایداری چی های با شعار دادن در مجلس اجازه ندادند برجام عملی شود
  • بهروز IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 0
    نوع نگاه حاکم به ملت و جهان باید باید باید عوض شود
  • ایرانی IR ۱۰:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 0
    اگر سر تیم های مذاکره کننده ی ایرانی کلاه گذاشته شده علتش یا وجود نفوذی های غرب در تیم مذاکره کننده است یا بی سوادی و بی تجربگی مذاکره کنندگان در شرایط حاضر اگر آقای پزشکیان در یک حرکت دیپلماتیک مرسوم در جهان تبریک بگوئید و رئیس جمهور جدید را برای دیدار دعوت کند توپ را به زمین دشمن انداخته وابتکار عمل را به دست می گیرد و شرایط داخلی هم تاحدود زیادی کنترل می شود کاری که کشورهای دیگر کرده اند .
  • IR ۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 0
    بچسبید به روسیه و چین 🤣🤣🤣
    • علی IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      0 0
      آنها که رابطه با آمریکا را ناموسی کرده اند تحریم براشون نعمته
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 0
    عشق باعث کوری عقل است
  • IR ۱۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 1
    عزیز جان حتی fatf هم برای ایران تایید بشه تحریم های ثانویه به کشورهای نزدیک به آمریکا اجازه نمیده با ایران مراوده کنند
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 1
    چرا سایر کشورهای مسلمان باهمه دنیا روابط دارند الا ایران کشورهای خلیج فارس عربستان ترکیه پاکستان ووووووو اینها با آمریکا روابط دارند وبا اروپا رابطه دارند همه مرفه وبا آرامش کشورشون رومدیریت میکنندهمه مسلمانند وحجاب اجباری ندارند البته حجاب محترم وپسندیده است سایر کشورهای مسلمان مردمشان مرفه وبدون استرس میباشند
  • علی اصغر قاسم پور IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    2 1
    مطالب آقای حضرتی بسیارمنطقی، ضرور، به جا هست و کشور اگه میخواد از این تنشها و تحریمها و گرفتاریهای مداوم با غرب کن در اثر تندرویهای غیرمنطقی داخلی هست رها بشه باید از روشهای منطقی و کارآمد و به صلاح نیز در ارتباط با دیگر کشورها استفاده کرد. مذاکره ی مستقیم و رابطه با غرب نیز یک راه منطقی و ضروری در این مورد هست، فرقی هم بین غرب و دیگر کشورها نیست. چه طور با بعضی کشورهای متخاصم دیگه این روشها پیاده و نتایج مثبتی هم گرفته میشه اما با غرب این راهها رو سد می منن در صورتی که از این نظر کشور و زندگی مردم دچار مشکلات زیادی شده تندرویهای بی منطق که اساس مشکل آفرینی ها برای کشوره باید رفع بشه، چرا دیگر کشورها بر اساس منافع و مصالحشون اهدافشون رو پیش می برن و دچار این همه تحریمی که کشور ما دچارش هست و به زیانش هست نیستن؟
  • IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 1
    كشورهايي مثل اتيوپي بوتان كنگو افريقاي چنوبي مالديو بوليوي و صدها كشور ديگر با امريكا رابطه دارند و دارند زندگيشان را ميكنند
  • IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    3 0
    وقتی آمریکا درخواست مذاکره با ایران را کرده ما هم برای مذاکره مستقیم و بدون واسطه با آنها مذاکره خواهیم کرد سیاست در انزوا بودن را کاسبانِِ تحریم بدنبالش هستند آنها درک درستی از زندگی و معیشت مردم ندارند آنها البته می دانند بالای هشت میلیون معتاد به مواد مخدر داریم آنهابیکاری فارغ التحصیلان در تمامی رشته ها از دکتری تا لیسانس را نمی بینند آنها وضع طلاق در جامعه را نمی بینند انها عدم ازدواج جوانان که سنشان به باللاای 40 سال رسیده است را نمی بینند آنها نمی بینند که برای امرار معاش خانواده های فقیر که دست به هر کاری می زنند را نمی بینند آنها دوست دارند در انزوا باشند فقط خودشان باشند
    • یا الله IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
      0 1
      مرگ بر غربگدا لعنت بر غربی ها
  • سالار IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    1 0
    عدم رابطه با امریکا برای عده ای فلسفه وجودی و نان و آب سده وگرنه رفاه و پیشرفت در گرو ارتباط با امریکاست
  • قاسم IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    1 0
    اصلا دراین دایره خواست ملت هم جایگاهی دارد ؟ یا که نه فقط افکار اقلیت ناچیز باید مطرح وعملی بشه
  • علی IR ۱۱:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    0 0
    امروزه همه دنبال منافع خود هستند تنها چیزی که برایشان مهم نیست منافع کلی ملت و وضعیت مملکت است
  • بنده خدا IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۷
    0 0
    تحقیر؟سئوال دیدن جوانان اعم ازمردیازن که تا کنردرسطل آشغال بدنبال رزق وروزی میگردنددرکشور ......تحقیرنیست؟ پاس بدهید پس چیست؟؟؟