معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: روغن‌های موجود در بازار جزو روغن‌های غیراشباع بوده و روغن‌های جامد (اشباع) نیز دارای خطر هستند، پس در مجموع میزان دریافت کالری از روغن باید کمتر شود.

علیرضا رئیسی

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت امروز در یک نشست خبری اظهار کرد: کمبود امگا ۳ که عمدتا از روغن‌های غیراشباع بوده، عامل ۵ هزار مرگ در کشور است، به همین دلیل باید افراد در نوع روغن‌های مصرفی خود دقت کنند.

این روغن‌ها خطرناکند

رئیس با بیان اینکه با اقدامات خوب وزارت بهداشت در دهه‌های اخیر میزان دریافت اسید چرب ترانس در کشور کاهش یافته است، اظهار داشت: روغن‌های موجود در بازار جزو روغن‌های غیراشباع بوده و روغن‌های جامد (اشباع شده) نیز دارای خطر بیشتری هستند. پس در مجموع میزان دریافت کالری از روغن باید کمتر شود.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، روغن پالم اگر یک درصد بالاتر باشد، می‌تواند خطرزا باشد و باید درصد چربی ترانس زیر ۵ درصد و روغن اشباع نیز زیر ۱۰ درصد باشد. پس ضروری است سبک زندگی به سمت پخارپز و آب‌پز کردن پیش برود.

وی افزود: مصرف چربی‌ها از جمله روغن‌های مایع، گیاهی یا حیوانی باید کمتر باشد و بهتر است مردم روغن کانولا مصرف کنند.

سرانه پایین مصرف گوشت و لبنیات در ایران

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: میزان سرانه مصرف گوشت قرمز و سفید ۷۵ گرم در روز است که اکنون این رقم ۳۵‌ گرم است و سرانه مصرف فیبر مثل سبزیجات نیز که باید حدود ۲۵ گرم در روز باشد، ۱۵‌ گرم است. این موضوع باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی می‌شود و در طولانی‌مدت می‌تواند از عوامل ایجاد سرطان‌ها به شمار آید.

وی ادامه داد: سرانه مصرف لبنیات نیز در کشور پایین و یک واحد است، در حالی که باید این رقم ۲ تا ۳ واحد در روز باشد.

به فضای مجازی اطمینان نکنید

رئیسی در مورد مرگ ۳ کودک بر اثر ماکارونی نیز بیان کرد: وظیفه وزارت بهداشت آن است که نمونه‌ها را به مراجع ارزیابی‌کننده ارسال کند تا نتیجه آن مشخص شود.

وی با بیان اینکه مردم در مورد تهیه مواد غذایی به فضای مجازی اطمینان نکنند، گفت: هر مواد غذایی که تهیه می‌شود باید از مجاری قانونی باشد، زیرا تهیه آنها از فضای مجازی باعث می‌شود قدرت شکایت و پاسخگویی وجود نداشته باشد.

رئیسی از مردم خواست از توصیه‌های فضای مجازی به‌شدت پرهیز کنند و به باورهای غلط و غیرعلمی سلامت توجه نکنند.

توصیه درباره مواد غذایی تراریخته

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر ارتقای سطح سواد سلامت مردم و افزایش اطلاع‌رسانی در این زمینه گفت: مردم باید محصولات غذایی تراریخته را از فروشگاه‌های مطمئن تهیه کنند، زیرا تمامی آنها استاندارد و دارای برچسب تاییدیه است.

وی در مورد مصرف نمک نیز اظهار کرد: میزان مجاز مصرف نمک حدود ۵ گرم است، ولی در کشور ما ۱۲ گرم در روز مصرف می‌شود.

حذف روغن اصلا توصیه نمی‌شود

احمد اسماعیل‌زاده مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت نیز تاکید کرد: حذف روغن اصلا توصیه نمی‌شود، زیرا برخی اسیدهای چرب برای بدن ضروری است و کمبود آن روی کبد، پوست و مو اثر می‌گذارد.

وی افزود: مصرف کم چربی مناسب است و استفاده زیاد از کربوهیدرات‌ها مانند نان سفید و برنج سفید برای سلامت توصیه نمی‌شود.

اسماعیل‌زاده گفت: بهتر است برای سرخ کردن از روغن‌های مخصوص سرخ کردن استفاده شود، زیرا ترکیبات اسیدهای چرب برای بدن مضر نیست.

کد خبر 906293
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    2 0
    ممنون از بیان نظرات این عزیز، قابل توجه مسئولان دولت چهاردهم به خصوص آقای همتی وزیر محترم اقتصاد و البته رئیس جمهور محترم دلسوز که انشاالله در مورد تصمیمات آتی و خطرات و تبعات تغییر قیمت بنزین خیلی همه جوانب و شرایط فعلی رو مد نظر قرار دهند
  • اسدالله IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
    2 0
    دقیقا آقای دکتر به علت اشاره نموده علت مرگو میر و بیمارها بخصوص بیماری کبدی . مردم به اجبار از غذاهای آمده استفاده میکند و بسیاری از تهیه روغن بی ضرر محروم هستند. نظارتی بر صنایع غذایی نیست