ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) غالباً از طریق رابطه جنسی انسان را آلوده می‌کند. مردان معمولاً ناقل ویروس HPV هستند و ویروس را ناخواسته به شریک جنسی خود منتقل می‌کنند؛ در حالی‌ که خود اکثرا بدون علامت هستند.

ویروس

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: استراتژی بسیاری از کشورها بر کنترل ویروس در زنان متمرکز است و نقش مردان نادیده گرفته شده است. بنابراین آگاهی از میزان شیوع عفونت HPV و ژنوتایپ‌های شایع آن در مردان به‌منظور تسهیل طراحی و اجرای برنامه‌های ملی پیشگیری است. این در حالی است که با توجه‌ به خبر اخیر معاون بهداشت وزارت بهداشت از آغاز بررسی‌ها درباره میزان شیوع HPV در کشور آگاهی مردم در این‌ خصوص بیشتر احساس خواهد شد.

بررسی میزان شیوع HPV سخت است

بی‌توجهی به شیوع ویروس پاپیلوما

دکتر سید محمد جزایری، استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی ایران درباره بحث شیوع پاپیلوما در خصوص شیوع پاپیلوما در کشور می‌گوید: در حال حاضر صحبت‌های زیادی در جامعه مطرح می‌شود و افراد زیادی هم اظهارنظر می‌کنند. افرادی خبرهایی به‌ظاهر علمی را در فضاهای مجازی و صفحات شخصی خود ارائه می‌دهند که بعضاً خلاف واقع است. اساساً شیوع پاپیلوما در کشورهای جهان خیلی در معرض توجه نیست و علت آن هم این است که در بسیاری از این کشورها واکسن تزریق می‌شود و نیازی به این قبیل مطالعات و بررسی‌ها ندارند و در بقیه کشورهایی که واکسن را در برنامه عمومی خود به هر دلیلی ندارند، به‌دست‌آوردن میزان شیوع پاپیلوما در جامعه معمولی کار بسیار سختی است. چون باید از افرادی که در جامعه هستند نمونه‌گیری صورت بگیرد که کار بسیار مشکل و پرهزینه‌ای است و همچنین بسیاری از افراد حاضر به انجام این آزمایش‌ها و تست‌ها به‌صورت داوطلبانه نیستند.

بیشتر بخوانید

واکنش معاون وزیر بهداشت به ادعای شیوع بالای HPV در تهران

آشنایی با ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)

دامن‌زدن به شایعات اخیر

به گفته استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران این روزها اخباری در فضاها یا صفحات شخصی مجازی در مورد شیوع بیماری پاپیلوما در کشور یا تهران منتشر می‌شود که در بعضی موارد خلاف واقع هستند. مثلاً دررابطه‌با شیوع بیماری یا شناسایی ویروس در سرویس‌های بهداشتی آماری اظهار می‌شود که باید گفت اصلاً هیچ مطالعه‌ای در رابطه‌ با این موضوع در کشور صورت نگرفته تا بخواهد درصد شیوع در اختیار مردم قرار دهد؛ لذا چنین اخباری از اساس بی‌اعتبار است. همچنین اظهار می‌شود در بررسی صورت‌گرفته در آزمایشگاه‌های شهر تهران تعداد زیادی از افراد مثبت بوده‌اند و مطالبی ازاین‌قبیل. در چنین مواردی، حتی اگر تحقیقی صورت‌ گرفته شده باشد، بیماران مراجعه‌کننده به آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند و نه جمعیت عموم جامعه ساکن در شهر تهران.

جزایری با بیان این که مطالعاتی با این حجم نمونه بسیار پایین در یک شهر ۱۳ الی ۱۵ میلیون نفر جمعیت را نمی‌توان به جمعیت عمومی تعمیم داد، عنوان کرد: مردم باید توجه داشته باشند در بسیاری از موارد در مراکز و جامعه علمی صحبت‌هایی بین اساتید دانشگاه، گروه‌های تخصصی و قشر فرهیخته جامعه، صورت می‌گیرد که قابل‌نشر در جامعه نیست و این نیز به معنای نامحرم بودن مردم نیست. حتی در کشورهای پیشرفته هم مواردی در کنگره‌ها و کنفرانس‌ها مطرح می‌شود که تا زمانی که به قطعیت نرسند به‌هیچ‌عنوان در اختیار مردم یا جراید قرار نمی‌گیرد.

بررسی شیوع پاپیلوما

به گفته رئیس شبکه تحقیقات بیماری‌های ویروسی ایران اطمینان داریم که مسئولین وزارت بهداشت درصدد هستند بررسی شیوع پاپیلوما را در جمعیت عمومی برای اولین‌بار در کشور در سطحی گسترده مورد ارزیابی و پژوهش قرار بدهند و تا زمانی که نتایج آن پژوهش منتشر نشده به‌هیچ‌وجه به اخبار و اطلاعات منتشر شده نمی‌توان اعتماد کرد.

او تاکید کرد: مردم هم دقت داشته باشند به اخباری که از منابعی غیر از منابع اطلاع‌رسانی رسمی کشور و رسانه‌های جمعی و خبرگزاری‌های رسمی منتشر می‌شود و به‌ویژه اخبار به‌ظاهر علمی که در صفحات شخصی عنوان می‌شود اعتماد نداشته باشند و از انتشار آنها که در مواردی سبب التهاب در جامعه می‌شود خودداری کنند.

کد خبر 899269
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha