یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵
۰ نفر

خورش ماست، این غذای اصفهانی اصیل موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی شده است.

خورش ماست

همشهری آنلاین، فاطمه عباسی: شهر تاریخی اصفهان علاوه‌ بر ابنیه و آثار تاریخی، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و رشته‌های متعدد صنایع‌دستی که این شهر را به‌عنوان شهر خلاق یونسکو در حوزه صنایع‌دستی مطرح کرده است از تنوع در خوراک، هنر آشپزی و شیرینی‌پزی منحصربه فردی نیز برخوردار است و خوراکی و غذاهای محلی و مشهور زیادی دارد، از گز و پولکی بگیر تا بریانی و گوشت لوبیا که یک غذای اصیل اصفهانی است. خورش ماست نیز از پیش‌غذاهای محبوب اهالی اصفهان است که قدمتی تاریخی و بیش از صد ساله و طرفداران بی‌شمار دارد.

در گذشته خورش ماست، از غذاهای اصلی دربار به شمار می‌رفت اما امروزه به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. این پیش‌غذای سنتی که از ترکیب گوشت، ماست، شکر و زعفران تهیه می‌شود، حالا موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی شده است.

پرونده خورش ماست اصفهان با همکاری و مشارکت اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان و حمایت‌های مالی و معنوی اتاق بازرگانی اصفهان در فهرست آثار ناملموس جهان به ثبت رسید و موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است. پیش از این و در سال گذشته نیز گز اصفهان موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی از آژانس جهانی مالکیت معنوی شده بود.

امروزه، خورش ماست به‌عنوان یک غذای محبوب در منوی رستوران‌ها و همچنین در منازل ایرانیان و حتی خارجی‌ها وجود دارد و خیلی‌ها عاشق و شیفته این غذا هستند. این غذا به‌دلیل طعم خوشمزه و مواد تشکیل دهنده‌اش که از مواد طبیعی و سالم تهیه می‌شود، توانسته جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ غذایی ایران داشته باشد.

برای آنها که نمی‌دانند، لازم است بگوییم که آژانس جهانی مالکیت معنوی (WIPO) یکی از زیرمجموعه‌های سازمان جهانی آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد(یونسکو) است که سال ۱۹۶۷ با هدف تشویق آثار خلاقانه در راستای حِمایت از مالکیت معنوی در جهان تأسیس شد. یکی از اهداف مهم این سازمان، پیشبرد و ارتقای حقوق مالکیت معنوی در جهان است و باتوجه به کنوانسیون تأسیس سازمان جهانی مالکیت معنوی، حقوق مالکیت معنوی شامل حقوق آثار ادبی، هنری و علمی، نمایش‌های هنرمندان بازیگر، صدای ضبط شده، برنامه‌های رادیویی، اختراعات در کلیه زمینه‌های فعالیت انسان، کشفیات علمی، طراحی‌های صنعتی، علائم تجاری، علائم خدماتی، نام‌های تجاری و عناوین، حمایت در برابر رقابت نامطلوب و سایر حقوق حاصل از فعالیت معنوی در قلمرو صنعتی، علمی، ادبی و هنری است.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 901228

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha