تزریق واکسن HPV از زمان شروع فعالیت جنسی فرد تا زمانی که فعالیت جنسی فرد به انتها می‌رسد، اثربخشی دارد.

واکسن اچ پی وی - سرطان دهانه رحم - HPV

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: HPV یا ویروس پاپیلومای انسانی، عامل یکی از شایع‌ترین عفونت‌های قابل انتقال از راه تماس جنسی است. این ویروس در افراد مبتلا خود را به صورت ضایعات یا زگیل‌های پوستی و نیز زگیل‌هایی در ناحیه تناسلی نشان می‌دهد. حدود ۲۰۰ نوع از ویروس HPV در دنیا شناسایی شده که انواع پرخطر آنها می‌توانند منجر به بروز انواع سرطان دستگاه تناسلی و سرطان‌های دهان و گلو در هردو جنس زن و مرد شوند.

اکثر افراد آلوده به ویروس HPV از بیماری خود اطلاع ندارند. چون مشکل خاصی در ظاهر و سلامتی آنها به وجود نمی‌آید، یا علائمی ندارند که توجه‌شان را جلب کند، یا ویروس در بدن‌شان با کمک سیستم ایمنی بدن‌شان طی ۲ سال خود به خود از بین می‌رود اما همین افراد هم می‌توانند ناقل باشند.

متخصصان، بهترین راه دور ماندن از ویروس HPV را پیشگیری می‌دانند و پیشگیری از دو طریق رفتارهای جنسی محافظت‌شده و ایمن و نیز واکسیناسیون محقق می‌شود.

بالاترین آمار HPV مثبت در ایران برای این گروه سنی است | بهترین زمان تزریق واکسندکتر مهران قهرمانی، متخصص پاتولوژی و دبیر انجمن پاتولوژی ایران در گفتگو با همشهری‌آنلاین درباره بهترین سن تزریق واکسن HPV توضیح می‌دهد: کشورهای پیشرفته، واکسیناسیون را از ۹ سالگی افراد شروع می‌کنند و واکسن را در ۳ نوبت تزریق می‌کنند. در دنیا واکسن‌های ۹گانه موجود است و تزریق می‌شود. در ایران هم این واکسن به صورت موردی وجود دارد. چون خود مردم باید آن را تهیه و تزریق کنند و هنوز در برنامه واکسیناسیون کشوری وجود ندارد. البته این واکسن بسیار گران است و شنیده‌ها حاکی است که وزرات بهداشت قصد گنجاندن این واکسن در برنامه کشوری را دارد.

قهرمانی با بیان این که واکسن‌های ۹گانه می‌توانند انواعی از سوش‌های کم‌خطر و پرخطر را پوشش دهند، می‌گوید: بعضی‌ها می‌گویند واکسن HPV را باید قبل از شروع فعالیت جنسی تزریق کرد تا اثربخشی داشته باشد. وگرنه بعد از آن و به خصوص در سنین بالاتر تاثیری ندارد، اما باید گفت تزریق این واکسن از زمان شروع فعالیت جنسی فرد تا زمانی که فعالیت جنسی فرد به انتها می‌رسد، اثربخشی دارد. یعنی این واکسن اگر در ۴۵ سالگی هم تزریق شود، اثربخش است. فقط باید این نکته را بدانیم که هر واکسن فقط چند نوع ویروس را پوشش می‌دهند، نه همه آنها را. مثلا بعضی از واکسن‌های موجود ۳‌گانه هستند؛ یعنی تنها ۳ نوع ویروس HPV را پوشش می‌دهند و بعضی از واکسن‌ها ۹گانه‌اند؛ یعنی ۹ نوع ویروس HPV را پوشش می‌دهند.

دبیر انجمن پاتولوژی ایران می‌گوید: ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم واکسنی که ویروس‌های نوع ۱۶ و ۱۸ HPV را پوشش می‌دهد، از ابتلای فرد به ویروس نوع ۳۱ هم جلوگیری کند. چون واکسن‌هایی که الان در دنیا موجودند، بر اساس ویروس‌های پرخطرتر که احتمال بروز سرطان دهانه رحم را هم ایجاد می‌کنند، طراحی شده‌اند و تمام انواع ویروس‌ها را پوشش نمی‌دهند.

این پزشک در پاسخ به این سوال که آیا طی سال‌های اخیر آمار ابتلا به عفونت HPV در کشور بالا رفته است یا نه، توضیح می‌دهد: ما هیچ آمار دقیقی از میزان ابتلا به HPV در کشور نداریم. چون در این زمینه باید یک مطالعه و تحقیق جامعه روی یک جمعیت زیاد انجام شود. اما مشاهدات ما و نمونه‌هایی که برای بررسی به ما ارجاع می‌شود، نشان می‌دهد که هم میزان مراجعات و هم میزان موارد HPV مثبت نسبت به ۱۰ سال قبل بیشتر شده است. شاید دلیلش این باشد که آگاهی مردم بیشتر شده و در کنار پاپ‌اسمیر، آزمایش HPV را هم انجام می‌دهند. برای همین بیشتر تشخیص داده می‌شود.

به گفته دبیر انجمن پاتولوژی ایران، آمار مراجعین و مشاهدات ما نشان می‌دهد که بیشترین آمار HPV مثبت در کشور مربوط به گروه‌های سنی ۲۰ تا ۳۵ ساله است.

بیشتر بخوانید؛

کد خبر 909500
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha