رفت و آمد دولتمردان در کمیسیون‌های تخصصی و صحن مجلس فرصتی برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان و ارائه توضیحات درباره برنامه‌ها و عملکرد وزارتخانه‌هاست؛ از طرح سوال و استیضاح وزرا گرفته تا بررسی لوایح و برنامه‌های دولت، همگی از علل رفت و آمد و تعامل بین دولت مجلس هستند

صحن

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: نوسانات بازار ارز و مشکلات ناشی از ناترازی انرژی روزهای شلوغ و پرکاری را برای مجلسی‌ها رقم زده که به موجب آن عبدالناصر همتی امروز در جلسه کمیسیون اقتصادی برای ارائه توضیحات حضور پیدا کرد و فردا نیز پیش از آغاز جلسه علنی وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی با موضوع مذکور پاسخگوی نمایندگان خواهند بود.

رفت و آمد دولتمردان در کمیسیون‌های تخصصی و صحن مجلس فرصتی برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان و ارائه توضیحات درباره برنامه‌ها و عملکرد وزارتخانه‌هاست؛ از طرح سوال و استیضاح وزرا گرفته تا بررسی لوایح و برنامه‌های دولت، همگی از علل رفت و آمد و تعامل بین دولت مجلس هستند. حضور وزرا و مسئولان در مجلس شورای اسلامی براساس برنامه‌ریزی و شرایط های خاصی با توجه به زمان و مباحث روز است که در ادامه می‌خوانیم:

حضور در صحن

۱. طرح سوال از وزرا

• نمایندگان مجلس می‌توانند سوالاتی را در حوزه‌های تخصصی از وزرا مطرح کنند. در این صورت، وزرا موظف به حضور در صحن علنی برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان هستند.

۲. بررسی لوایح و طرح‌ها

• زمانی که لوایح یا طرح‌های قانونی برای بررسی به صحن علنی ارائه می‌شوند، وزرا ممکن است دعوت شوند تا در مورد آن‌ها توضیحات و دفاعیات را ارائه دهند و نظرات خود و دولت را در خصوص طرح و لایحه مدنظربیان کنند.

۳. گزارش‌های سالانه و عملکرد

• وزرا موظف به ارائه گزارش‌های سالانه یا دوره‌ای از عملکرد وزارتخانه‌های خود به مجلس هستند. این گزارش‌ها معمولاً در صحن علنی ارائه می‌شود و وزرا باید در آنجا حاضر باشند.

۴. مباحثات و بررسی برنامه‌های دولت

• در زمان بررسی برنامه‌های دولت یا بودجه، وزرا باید در صحن علنی حضور داشته باشند تا به سوالات و ابهامات نمایندگان درخصوص بندهای مختلف برنامه یا بودجه پاسخ دهند.

۵. مسائل فوری و اضطراری

• در مواقعی که موضوعات فوری یا اضطراری مطرح می‌شود، ممکن است وزرا به‌طور غیرمنتظره به صحن علنی فراخوانده شوند تا در مورد آن موضوعات توضیح دهند.

۶. استیضاح

• اگر نمایندگان تصمیم به استیضاح یک وزیر بگیرند، آن وزیر باید در صحن علنی حاضر شود تا از خود دفاع کند.

۷. دعوت رسمی کمیسیون‌ها

• اگر کمیسیون‌های تخصصی مجلس تصمیم به دعوت از یک وزیر برای توضیح در مورد موضوع خاصی بگیرند، ممکن است این موضوع به صحن علنی منتقل شود و وزیر باید حضور یابد.

حضور در کمیسیون تخصصی

حضور در کمیسیون‌ها
۱. برنامه‌ریزی جلسات

• کمیسیون‌های تخصصی مجلس معمولاً بر اساس نیازهای روز و موضوعات مورد بحث، برنامه‌ریزی می‌کنند. این برنامه‌ریزی شامل تعیین زمان و موضوع جلسه است.

۲. ارسال دعوت‌نامه

• پس از تعیین زمان و موضوع، دبیرخانه کمیسیون اقدام به ارسال دعوت‌نامه رسمی به وزرا و مسئولان مربوطه می‌کند. این دعوت‌نامه شامل تاریخ، زمان، مکان و موضوع جلسه است.

۳. حضور در جلسه

• وزرا و مسئولان دولتی موظف به حضور در جلسات کمیسیون‌ها هستند. در صورت عدم حضور، معمولاً توضیحات لازم از سوی آن‌ها یا نمایندگانشان ارائه می‌شود.

کد خبر 911638

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجلس

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha