عکس‌ و فیلم‌ های عجیب از نحوه آموزش دانشجویان دانشگاه‌ های علوم پزشکی یک طرف، حالا شوخی های عجیب‌تری از کمبود امکانات آموزشی از سوی خود همین دانشجویان در فضای مجازی منتشر می‌ شود. دانشجویانی که از مردم می‌ خواهند در آینده بیمار نشوند، چون آموزش درستی نمی‌ بینند!

ظرفیت پزشکی

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: آموزش پزشکی کشور به تاکید متولیان نظام سلامت با یک سری فشارها و چالش‌ها مواجه است و این مساله حتی اساتید را بی‌انگیزه کرده است. یکی از مهم‌ترین این مشکلات افزایش ۲۰ درصدی پذیرش در گروه پزشکی است که سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و از سال ۱۴۰۱ اجرایی شد.

حالا به گفته جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری، بر اساس این مصوبه قرار بود هر سال ۲۰ درصد ظرفیت پذیرش پزشکی افزایش پیدا کند که میزان افزایش پذیرش در رشته دندانپزشکی به ۷۶ درصد و در پزشکی به ۷۴ درصد رسید، آن هم در حالی که شرایط مناسبی در دانشگاه‌ها برای این افزایش پذیرش وجود نداشت و کلاسی که باید با ۵۰ نفر تشکیل می شد، با ۲۰۰ نفر تشکیل می‌شود و حتی در خوابگاه‌ها،‌ بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و... هم وضعیت همین است.

به تاکید حسینی دانشگاه های علوم پزشکی مجبور بودند شرایط افزایش ظرفیت پذیرش را که به آنها تحمیل شده بود را تحمل کنند. این در حالی است که در گذشته ۸ هزار پذیرش داشتیم و این آمار با اجرای مصوبه فوق به بیش از ۱۵ هزار رسید. البته مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی از سال آینده متوقف می‌شود و چند سالی تنفس خواهد بود، اما همین دانشجویان فعلی هم با مشکلات متعددی برای آموزش مواجه هستند. حدود ۲۵ هزار تخت آموزشی کم است و علاوه بر این ۲۹۰۰ استاد علوم پایه و۲۳۰۰ استاد بالینی برای آموزش این دانشجویان باید تامین شود.

کمبودهایی که باعث نگرانی عمومی هم شده است. متولیان نظام سلامت تاکید می‌کنند که ظرفیت و زیرساخت‌های آموزشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی برای ٧ تا ٨ هزار دانشجو کفایت دارند و برای این حجم از دانشجو کارایی ندارند و ازدحام و ایستادن دانشجویان در راهروها هم کیفیت آموزش پزشکی را کاهش می‌دهد.

تصاویر منتشر شده از ازدحام دانشجویان پزشکی در کلاس‌های درس یا بیمارستان‌های دانشگاهی و آموزشی خوشایند نیست. جمعیت قابل توجهی از این دانشجویان حتی نمی‌توانند مفاهیم درسی را به خوبی آموزش ببینند. آنقدر ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش یافته که در برخی کلاس‌ها حتی جایی برای نشستن نیست و دانشجویان مجبورند روی زمین یا ایستاده صحبت‌های استاد را گوش کنند، البته اگر صدا به آنها برسد. کمبود امکانات، آموزش بالینی و آزمایشگاهی را هم با چالش‌های عمده‌ای مواجه کرده است. برخی دانشجویان حتی در زمان ویزیت بیماران از سوی اساتید باید خارج از اتاق و در راهروهای بیمارستان‌ها بایستند. کمبودهایی که دستمایه شوخی‌های این دانشجویان هم قرار گرفته و به مردم هشدار می‌دهند که با این شکل از آموزش، بهتر از حالا مراقب خودشان باشند تا در آینده بیمار نشوند!

شوخی دانشجویان پزشکی: لطفا در آینده بیمار نشوید! | واکنش وزارت بهداشت

معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری در پاسخ به سوال همشهری آنلاین، درباره آسیب این شوخی‌ها به اعتماد عمومی جامعه نسبت به پزشکان آینده بیان کرد: زمانی که در ابتدای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اعلام کردیم که افزایش ۲۰ درصد صلاح نیست، برای نرسیدن به وضعیت امروز بود که نمی‌خواستیم با دو برابر شدن تعداد پذیرش دانشجوی پزشکی در عرض ۳تا ۴ سال مواجه شویم. این ضربه بسیار بزرگی است و تبعات مختلفی هم می‌تواند داشته باشد.

او با اشاره به نگرانی‌های مردمی از توانمند نبودن پزشکان در آینده، عنوان کرد: در این باره جای نگرانی وجود ندارد و به معنای آن نیست که پزشکان آینده ما توانمند نخواهند بود. ما کیفیت آموزش را حفظ خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم امتحانات و آزمون‌ها با حداکثر کیفیت و کنترل انجام شود. ما متوجه هستیم که دانشجو امروز، قادر به دیدن استاد یا تشریح آناتومی نیست، حتی آزمایش‌ها را نمی‌تواند انجام دهد و این نقاط ضعف وجود دارد.

حسینی با تاکید بر این که بهتر بود به توصیه‌های ما در گذشته توجه می‌شد، بیان کرد: ۴ محور اساسی آموزش پزشکی کشور اعم از فرهنگستان، سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اعلام کردند که افزایش ۲۰درصدی پذیرش پزشکی صلاح نیست اما آن را اضافه کردند و ما امروز با این چالش مواجهیم.

به تاکید معاون وزیر بهداشت، قرار نیست به مبنای پذیرش ۸ هزار دانشجو برگردیم که دانشگاه‌های ما به طور نرمال و طبیعی می‌توانستند این دانشجویان را کنترل کنند. اکنون در فضای ۱۵ تا ۱۶ هزار دانشجو قرار داریم و اگر به سرعت دولت و مجلس بودجه‌ها را فراهم نکنند، این شوخی‌ها، به تحقق خواهد رسید. البته ما قول نمی‌دهیم با تامین بودجه، ظرف شش ماه این زیرساخت‌ها فراهم شود. فرصتی که از ۱۴۰۴ با توقف پذیرش به ما دادند، تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که این مشکلات برطرف شود.

بیشتر بخوانید

اعلام ضوابط شرکت در کنکور ۱۴۰۴ برای رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی

خبر بد برای علاقمندان به رشته پزشکی

رویکرد جدید وزارت بهداشت درباره کمبود شدید متخصصان

کد خبر 913241
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 13
  • نظرات غیرقابل انتشار: 22
  • IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
    43 27
    هرجا منافع یه عده در خطر باشه جلوی طرح های خوب گرفته میشه مشخصه هرچی دکتر و متخصص کمتر باشه درآمد یه عده بیشتر میشه و هر روز ۲۰۰ تا بیمار ویزیت می‌کنند و پشت در مطبشون صف تشکیل میشه و دفتر نوبت دهی شون تا ۶ ماه آینده پره چرا خرابش کنند
  • IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
    34 16
    خخخخ هرچی بچه مایه داره جمع کردید تو رشته پزشکی نتیجه اش میشه همین
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
    38 7
    البته ما گه نباید نگران باشیم حضرات مهاجرت می‌کنند عمان و امارات و انگلستان و آلمان و ... اونا باید نگران باشند 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    • هما IR ۱۳:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      8 3
      کجا مهاجرت کنن؟ ایران بهشت پزشکان هست اون طرف اتقدرا تحویل شون نمی گیرند که
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
    39 9
    حالا تا دیروز کلاس ۲۰۰ نفره افتخار اساتید بود حالا شد بد
  • یک ایرانی IR ۰۶:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    9 4
    بخاطر همینه که از امسال طرح افزایش ظرفیت توی رشته پزشکی رو میخوان بردارن
  • IR ۱۰:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
    7 0
    درست است که این حرف شوخی است ولی یکی از قسمت های مهم مواد آموزشی در دوران ابتدایی و متوسطه باید آموزش روش های سالم زیستن باشد.