به گزارش همشهری آنلاین، یکی از قسمتهای برنامه هفت روز جمعه که با حضور امیر قادری، منتقد و آرش خوشخو، منتقد و روزنامه نگار، برگزار شد به نقد و بررسی فیلم فسیل به کارگردانی کریم امینی و سینمای کمدی اختصاص داشت. در این پنل، ابراهیم عامریان، تهیه کننده فسیل و حمزه صالحی، نویسنده فیلمنامه آن حضور داشتند و به طور کلی در باره سینمای کمدی و فعالیتهای ابراهیم عامریان و به طور خاص در باره فیلم فسیل صحبت کردند. این صحبتها اما واکنش دو نویسنده دیگر فیلمنامه فسیل را به دنبال داشت. علی باطنی و آرمین طهماسبی که به همراه کریم امینی نویسندگان فیلمنامه اولیه فسیل بودهاند و نامشان هم در تیتراژ وجود دارد، در اعتراض به این حرکت نامه ای نوشته اند و از این که طوری برخورد شده که حمزه صالحی نویسنده اصلی و نهایی فیلنامه است گلایه کردهاند. آنها در این نامه اعتراضی با هشدار این که از نردبام فسیل بالا نروید، نوشته اند: «سینمای کوچک و نحیف ما که برخی در آن ادعای بزرگی میکنند حالا نجابتش را نیز گم کرده. متاسفانه در برنامهی سینمایی هفت به تاریخ ۷ دی ماه ۱۴۰۳، نویسندهای به نام آقای حمزه صالحی در رابطه با فیلمنامهی فیلم سینمایی فسیل و در حضور عوامل و کارشناسان برنامه به نحوی صحبت کرده و توضیحاتی ارائه داده است که گویی این فیلمنامه محصول نگارش شخص ایشان بوده است! تعجب بیشتر جایی رقم میخورد که تهیهکنندهی فیلم فسیل نیز با آقای نویسنده در یک قاب بوده اما از خالقین اصلیاش هیچ نامیبه زبان نیاورده است! چنانکه در اسناد و مدارک موجود، فسیل در تاریخ ۲۴ آبان سال ۹۹ از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیبه نویسندگی آرمین طهماسبی، علی باطنی و کریم امینی (کارگردان فیلم) پروانهی ساختی به شمارهی ۴۰۰۰۶۲۳۹ دریافت کرده است. اگر آقایان مدعی هستند که فسیل مال آنهاست پس وزارت ارشاد کلاهش را بالاتر بگذارد چرا که انگار فیلم دیگری ساخته شده است و مجوز برای فیلمنامهی دیگری صادر شده!
اما هم ما میدانیم و هم مدعیان، که اینطور نیست و تنها دستگاه پروپاگاندای دوستان قدرت بیشتری دارد و حتی در ویکیپدیا برای خود نوشابه باز کردهاند. فقط کافی است متن نهایی فسیل که پروانهی ساخت گرفته با فیلم ساخته شده را روبروی هم قرار داده تا ببینیم آقای صالحی درست میگوید یا که خیر...در نهایت اینجانبان علی باطنی و آرمین طهماسبی به عنوان خالقین اثر (فیلم سینمایی فسیل) از تمامیاهالی دلسوز سینما خواستاریم که با اینگونه بیاخلاقیها برخورد کنند و نگذارند چنین تبرهایی، به جان اندک نفسهای باقیماندهی سینمای ایران بیفتد.»
در تیتراژ فیلم نام علی باطنی، آرمین طهماسبی و کریم امینی به عنوان نویسندگان فیلمنامه اولیه و حمزه صالحی به عنوان فیلمنامه نهایی ذکر شده است. حمزه صالحی فیلمنامه کمدیهای پرفروشی از جمله تگزاس ۲، دینامیت، انفرادی، بخارست را هم نوشته که در کنار مسعود اطیابی و سیدابراهیم عامریان به عنوان کارگردان و تهیه کننده مثلث کمدیهای پرفروش سینمای ایران شناخته شدهاند. اولین همکاری او با مسعود اطیابی طبق گفتههای خودش در یک مصاحبه در فیلم دینامیت بود که ورودش به سینما بوده و بعد هم در کمدیهای دیگر ادامه پیدا کرده است. حالا در مورد فسیل باید دید فیلمنامه اولیه و آنچه فیلمنامه نهایی نامیده شده، چقدر تفاوت دارند، اما به طور کلی یکی از مسائلی که در سینما وجود دارد این است که نوشتن تیتراژ به طور اختصاصی در دست تهیه کننده است و او میتواند بنا بر سلیقه ترتیب اسمها را بچیند، ترتیب آمدن اسم گروهها مثل صحنه، لباس و گریم را مشخص کند و حتی به دلخواه و طبق روابطش با عوامل ذکر اسمها در تیتراژ ابتدا و انتها را تعیین کند.
نظر شما