نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: برای رسیدن به قله موانع را پشت سر گذاشتیم و امروز باید هرچه بیشتر تلاش داشت.

جلیلی

به گزارش همشهری آنلاین، سعید جلیلی روز دوشنبه در نشست تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج افزود: امروز ظرفیت های علمی بزرگی داریم که باید بیشترین بهره را از آنها ببریم.

وی بیان داشت: زمانی که به بایدن گفتند چرا در برابر ایران اقدامی نمی کنید؟ پاسخ داد آنچه که می توانستیم انجام دادیم؛ و حالا به نقطه ای رسیدیم که موانع پشت سرگذاشته شده است.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: این مهم باید در محیط های علمی به بحث گذاشته شود و اگر جبهه ای به اسم پیشرفت کشور وجود دارد باید نسبت خود را با جبهه مشخص کنیم، چنانچه در دوران جنگ تحمیلی دیدم هرکسی از زنانی که نان می پختند تا آر پی جی زنان نسبت خود را تعریف کرده بودند.

جلیلی افزود: با توجه به این مهم نشاط اجتماعی که مملو از امید است رقم خواهد خورد.

وی بیان داشت: وفاق را مفاهیم مشترک شکل می دهد، اگر مفاهیمی را مطرح می کنید باید مفاهیم مشترک باشد و امروز یکی از مباحث مطروحه آن است که باید کشور به قله پیشرفت برسد.

جلیلی اضافه کرد: اما این قله چیست؟ هرکسی در ذهن خود تصویری دارد، باید به این نکته توجه داشت که آزادی، استقلال و عدالت مفاهیمی هستند که خیرهای اجتماعی دارند و در ارتباط باهم معنای مشخصی دارند.

وی گفت: آن معنایی که از آزادی و استقلال دارید تعریف و حدود آن باید مشخص باشد و برخی ازاین مفاهیم در ارتباط هم تعریف و تنظیم می شود.

مساله امنیت غذایی از خیرهای اجتماعی مورد وفاق است

جلیلی ادامه داد: مساله امنیت غذایی از خیرهای اجتماعی مورد وفاق است که نسبت آن با سایر مفاهیم روشن است و از بسترهای لازم برای عدالت و آزادی به شمار می رود.

وی اضافه کرد: با عدالت می توان امنیت غذایی را به شکل مطلوب محقق کرد بنابراین در محیط های دانشگاهی و علمی آنچه را انجام می دهیم باید به فکر ملت یا جریان سعادت ملت باشد.

جلیلی یادآور شد: بهترین سرمایه دانشجو عمر دانشجو است و درعرصه دانشگاه باید احساس نشاط کند و امید داشته باشد، بنابراین تحقیق وقتی ارزشمند است که نتیجه داشته باشد.

وی تاکید کرد: این جلسات و نشست ها نیز باید به روند کشور در امور قانونگذاری، سیاست گذاری و اجرایی کمک کند تا عبث و بیهوده نباشد.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: میلیون ها دانشجو و دانش آموخته داریم که وقت خود را گذاشتند چراکه علم تولید قدرت می کند وعرصه های مختلف دانش، سیاست، قدرت و فرهنگ را ارتقا می بخشد، بنابراین باید دید که آن مجموعه مناسباتی که درکشور مشکل ساز است، جهت آن به این موضوع کمک می کند یانه؟

جلیلی افزود: اگر می گوییم کشور به سمت قله حرکت می کند و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند به قله نزدیک هستیم این بدان معنی است که باید دید مختصات این قله چیست و آیا نزدیک بودن به قله یعنی به آن رسیدیم؟

وی بیان داشت: این نکته باید مدنظر قرار گیرد که هرچه به قله نزدیک می شویم خطر بیشتر می شود چون ارتفاع بالاتر است و شرایط مهمتر باید دانست چه موانعی در پیش روی ما است.

جلیلی ادامه داد: درطول تاریخ حرکت هایی را شاهد بودیم از جمله حرکتی که امیر کبیر شروع کرد، این پیشرفت ها همه منشا اثر است اما باید دید چه کسانی مانع شدند؟

وی یاد آورشد: اکنون می بینیم که ۱۵ماه است که یک منطقه کوچک در معرض انواع جنایات ها است که حدود ۶۰ هزار انسان زن و کودک کشته شدند و دیدیم که دربرابر این جنایت ها عکس یادگاری گرفته شده و حتی پشتیبانی فکری و نظامی نیز جنایتکاران شده اند.

جلیلی بیان داشت: درحالی که وقتی ملتی برای خیری اجتماعی حرکت کند در مسیر جاده ای ناهموار قرار می گیرد چنانچه دیدیم که شهید مدرس را عده ای که زیر علم رضاخان بودند به شهادت رساندند.

بصیرت یعنی شناختن تمام ابعاد موضوع

وی بصیرت را شناخت تمام ابعاد یک موضوع دانست و افزود: دراین زمینه نباید موضوع را غلط جلوه داد یا بخشی از موضوع را پررنگ و کم رنگ کرد.

جلیلی ادامه داد: بنابراین باید درمحیط های دانشگاهی رسیدن به قله را مورد بحث گذاشت و در مسیر پیشرفت موانع را شناخت.

نماینده رهبری درشورای عالی امنیت ملی گفت: ۱۵ماه بدترین جنایات را در فلسطین شاهد بودیم، جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران، ترور ۱۷ هزار نفر، تحریم حداکثری، عملیات روانی رسانه ای که براساس آمار ۲۵۰ شبکه ماهواره فقط برای ایران پخش می شود.

وی اضافه کرد: اما درتمام این موارد دشمن شکست فاحش خورد و به رغم پیچ و خم ها از گردنه ها عبور کردیم و درتلاش برای رسیدن به قله هستیم.

جلیلی گفت: باید شتاب بیشتری دراین زمینه بگیریم و ازسوی دیگر باید دید الزامات رشد چیست؟

با رشد هشت درصدی اقتصادی باید عقب ماندگی ها جبران شود

نماینده رهبری درشورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: رشد هشت درصدی اقتصادی که در قانون برنامه توسعه هفتم دیده شده است باید مدنظر قرار گیرد.

جلیلی ادامه داد: بنابراین اساتید و دانشجویان باید این موضوع را مورد بحث قرار دهند چراکه این رشد در حوزه های مسکن، کشاورزی، معدن و انرژی است.

وی یاد آور شد: ازسوی دیگر باید بررسی کنیم الزامات این رشد هشت درصدی چیست و نقش ما چه خواهد بود؟

جلیلی گفت: سلایق مختلفی درانتخابات بود اما مردم انتخاب می کنند، حالا باید کمک کنیم تا با موفقیت پیش رویم.

وی اضافه کرد: اولین بحث برنامه هفتم توسعه کشور رشد هشت درصدی اقتصادی است که براساس مطالعه عمیق در مجلس شورای اسلامی و دولت بوده تا به جمع بندی رسیده شده است.

جلیلی ادامه داد: این مهم مورد وفاق است درهمین تیرماه قانون آن ابلاغ شده و همه باید نسبت خود را با این مهم تعریف کنند تا چگونه رشد هشت درصدی را محقق کنند.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی بیان داشت: دراین جا برخی از تحلیل های غلط را داریم، این رشد بسته به میزان سرمایه نیست و رییس جمهور برنامه خود را دراین زمینه اعلام کرده است.

وی تاکید کرد: یکی از مولفه های رشد هشت درصدی اقتصادی سرمایه است یکی دیگر مدیریت است که بارها در کشور تجربه شده چنانچه دیدیم کارخانه هپکو در دولت شهید رییسی احیا شد.

جلیلی اضافه کرد: همچنین فناوری نیز باید مدنظر قرار گیرد و ظرفیت دانشجویان و دانش آموختگان نیز باید مدنظر باشد.

وی ادامه داد: چرا امنیت غذایی اهمیت دارد؟ دشمنی که ابایی از کشتن کودکان و زنان بی گناه ندارد و درهمین دزفول موشک های چندمتری در کوچه کوچک پرتاب می کرد اما امروز جسارت نمی کند، چون قدرت داریم.

جلیلی یادآور شد: در دهه ۸۰ مشکل بنزین داشتیم تحریم کردند و وقتی خودکفا شدیم تحریم بنزین برداشته شد، دشمنان حتی به داروهای بیماران خاص پروانه ای نیز رحم نکردند بنابراین باید الزامات امنیت غذایی را بدانیم چیست و چه اقداماتی باید انجام شود؟

وی اضافه کرد: امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است و باید دراین زمینه اقدامات موثری داشت.

دولت منتخب دولت همه مردم است

نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در ادامه در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی نیز گفت: دولت منتخب دولت همه مردم است و باید همگان رییس جمهور را کمک کنند تا دولت موفق شود.

جلیلی در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی براینکه کسانی که از شما حمایت می‌کردند اکنون از مسعود پزشکیان ایراد می گیرند یا در برخی از مواقع سنگ اندازی می کنند، افزود: در دفاع مقدس چرا موفق شدیم، چون همه مردم آمدند و در اندیشه دینی اگر دولت موفقیتی دارد، زمانی است که مردم پای کار بیایند.

وی در پاسخ به اینکه دولت سایه چیست؟ نیز اظهار کرد: دولت سایه یک گفتمان است نه یک تشکیلات و معنای آن این است که در جامعه هرکسی می خواهد این گفتمان را دنبال کند باید سایه به سایه تحولات پیش برود تا جامعه به موفقیت برسد.

جلیلی خطاب به دانشجویان گفت: کمکی که شما می خواهید بکنید چیست؟ اگر ببینید که جایی فردی خطایی کرده و یا سنگ اندازی می‌کند، باید بگویید و نگفتن خطاست.

وی اضافه کرد: دولت سایه کمک به دولت مستقر است چه رقیب باشد چه رفیق.

جلیلی در خصوص سوالی در زمینه خودداری از شرکت در مناظره با بیژن زنگنه نیز گفت: این موضوع در دادگاه بررسی می‌شود.

امنیت شوخی بردار نیست

جلیلی در ادامه گفت: امنیت شوخی بردار نیست داعش تا دل کشورهای همسایه رفت و خودش می گفت که هدفش ایران است، بنابراین این حرف غلطی است که به کشورهای همسایه توجه نداشته باشیم.

وی در ادامه افزود: چرا تاریخ ایران را نمی شناسیم؟ چون خوب کار نمی‌کنیم و یکی از تلاشها این است که نقاط قوت دیده شود.

جلیلی اضافه کرد: استعمارگران کتاب تدوین می کنند بر علیه ایران، بنابراین تحریم ها فقط در سخت افزار نیست بلکه در نرم افزارها نیز تحریم داریم.

وی تاکید کرد: باید تاریخ و افتخارات کشور و مقاومت در برابر استکبار را هرچه بیشتر به تصویر کشید، بنابراین این موارد بحث های جدی است و کارجدی نیز باید شود.

نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی مبنی بر کمک شما در دولت سایه به دولت چهاردهم چه خواهد بود، گفت: وظیفه همه است تا کمک کنند و باید کمک کنیم، بنابراین شما مباحث را دنبال می کنید حالا یا دولت قبول می کنند یا قبول ندارد.

موضوع بنزین مربوط به این دولت نیست

وی افزود: در موضوع بنزین و ناترازی انرژی، به جد تهدید داریم و یکی از اشکالات در تولید، توزیع و مصرف انرژی کشور است.

جلیلی ادامه داد: این موضوع مربوط به این دولت نیست، در دولت های قبل هم بوده است.

وی تاکید کرد: در این رابطه مطالعه جدی شد، جمع بندی کردیم دیدیم راه حل دارد تا جایی که تبدیل به قانون در برنامه هفتم توسعه شد تا ظرف پنج سال حل شود.

نشست تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی به همت جامعه اسلامی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که به مناسبت هفته بصیرت و روشنگری برگزار و در آن از خانواده شهید بهروز واحدی تجلیل شد با نشست پرسش و پاسخ دانشجویی همراه بود.

کد خبر 913563
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
    1 0
    خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ