چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲
۰ نفر

کوفته شیرین یک غذای زمان‌بر و تا حدودی پر زحمت است، اما نتیجه به دست آمده بسیار لذیذ و خوش‌طعم خواهد بود و بدون شک ارزش وقت گذاشتن برای تهیه این غذای کرمانشاهی که شبیه کوفته برنجی است را خواهد داشت.

کوفته شیرین

به گزارش همشهری آنلاین، کوفته شیرین یکی از غذاهای محلی کرمانشاهی است که دستور پختی مشابه کوفته برنجی دارد. تفاوت کوفته شیرین با کوفته برنجی به مزه آن برمی‌گردد؛ این غذای کرمانشاهی دارای طعم ترش و شیرین است. آنچه در تهیه این غذا برای منوی شام یا لیست غذای ناهار اهمیت دارد شکل دادن کوفته‌های آن است به نحوی که وا نرود. در این مقاله به آموزش طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی و فوت و فن‌های درست کردن آن خواهیم پرداخت.

مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین کردی

برنج: ۲۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۱ عدد

سبزی نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری

سرکه: ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۱۰۰ گرم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

نان و سبزی خوردن: برای سرو کوفته شیرین

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۱ ساعت
مدت زمان لازم برای پخت کوفته شیرین کرمانشاه: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه کوفته شیرین با شکر و سرکه روش کرمانشاهی

طرز تهیه کوفته شیرین؛ غذای اصیل کرمانشاهی

کوفته شیرین یک غذای زمان‌بر و تا حدودی پر زحمت است، اما نتیجه به دست آمده بسیار لذیذ و خوش‌طعم خواهد بود و بدون شک ارزش وقت گذاشتن برای تهیه این غذای کرمانشاهی که شبیه کوفته برنجی است را خواهد داشت.

مرحله اول: برنج را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی، مقدار لازم از برنج ایرانی را با آب بشویید. چندین مرتبه آن را خالی کنید و مجددا بشویید. در نهایت برنج را با مقدار مناسبی آب و کمی نمک بخیسانید. حدود یک ساعت زمان بدهید تا برنج کاملا خیس بخورد.

مرحله دوم: برنج را بپزید

بعد از آنکه برنج خیس خورد، آب آن را خالی کنید. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و برنج را با یک لیوان دسته‌دار فرانسوی آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا نرم شود. زمانی که آب برنج کشیده و کاملا نرم شد آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را ورز دهید

برای تهیه کوفته شیرین باید گوشت چرخ کرده را حسابی ورز دهید. یک عدد پیاز بردارید و پوست آن را جدا کنید. پیاز را با رنده درشت رنده کنید. با دست پیازهای رنده شده را فشرده کنید تا آب آن جدا شود. تفاله پیاز را نگه دارید.

در یک کاسه، گوشت چرخ کرده را بریزید. تفاله پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز بدهید. شما باید حداقل ۱۵ دقیقه برای ورز دادن گوشت کوفته وقت بگذارید. هرقدر بیشتر و بهتر کوفته را ورز دهید مایه کوفته چسبناک‌تر شده و احتمال وا رفتن کوفته کمتر می‌شود.

مرحله چهارم: برنج و ادویه‌ها را اضافه کنید

برنج را که از قبل پخته و کاملا له شده به ترکیب پیاز و گوشت اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه کوفته شیرین کردی، ادویه‌ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید. مواد را به خوبی و با دست کاملا ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل یک ترکیب یکدست در بیایند. در این مرحله همچنین می‌توانید نعنا خشک را نیز اضافه کنید و مجددا همه مواد را با هم ورز دهید.

مرحله پنجم: تخم مرغ را اضافه کنید

به مخلوط کوفته شیرین کرمانشاه، یک عدد تخم مرغ اضافه کنید تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنند. یک عدد تخم مرغ را در ظرف دیگر بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن مطمئن شدید به مایه کوفته اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

مرحله ششم: کوفته شیرین را شکل دهید

برای شکل دادن به کوفته شیرین، از مواد این کوفته به اندازه یک پرتقال متوسط بردارید و آن را به وسیله دو دست به شکل گرد دربیاورید. این کار را تا تمام شدن تمام مایه کوفته ادامه دهید. سپس یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و کوفته‌ها را در آن بچینید. کوفته‌ها نباید روی هم قرار بگیرند یا خیلی فشرده شوند.

مرحله هفتم: سس کوفته کرمانشاهی را آماده کنید

سس این غذای محلی طعم ترشی و شیرینی دارید. برای تهیه این سس یک قابلمه کوچک انتخاب کنید. در آن ۲ قاشق غذاخوری روغن، ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی آب و مقدار لازم از شکر و سرکه را بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا شکر کاملا حل شود و سس به غلظت بیفتد.

مرحله هشتم: کوفته شیرین کرمانشاه را بپزید

بعد از آنکه سس کوفته به غلظت رسید آن را روی کوفته‌هایی که آماده کردید بریزید. قابلمه حاوی کوفته و سس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید (تا کوفته‌ها ترک نخورند) و حدود یک ساعت زمان بدهید تا کوفته‌ها کاملا مغز پخت شوند.

مرحله آخر: کوفته شیرین کرمانشاهی را سرو کنید

بعد از یک ساعت کوفته شیرین کرمانشاهی شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بکشید و با نان تازه و سبزی خوردن آن را سرو کنید و از طعم ترش و شیرینش لذت ببرید.

نکات مهم در طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی

طرز تهیه کوفته شیرین؛ غذای اصیل کرمانشاهی

با اضافه کردن مقداری زعفران به مایه کوفته می‌توانید رنگ بهتری به کوفته شیرین کردی بدهید.

برنج را بعد از پخته شدن می‌توانید چرخ کنید و سپس با دیگر مواد ورز دهید.

سس این کوفته را با رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) و رب انار (طرز تهیه رب انار) نیز می‌توانید تهیه کنید. رب انار و رب گوجه را در روغن تفت دهید و کمی آب به آن اضافه کنید. وقتی سس غلیظ شد کوفته‌ها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم کاملا بپزند.

حتما آب پیاز را به طور کامل بگیرید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن کوفته شیرین می‌شود.

ورز دادن مهم‌ترین نکته در تهیه کوفته شیرین است. مواد را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

در برخی از دستور پخت‌های کوفته شیرین در مواد اولیه نخود گرد آبگوشتی نیز وجود دارد. در صورت اضافه کردن نخود باید از قبل آن را بخیسانید سپس بپزید و با دستگاه غذاساز آن را کاملا له کنید.

سبزی اصلی این غذا نعنا خشک است اما از دیگر سبزی‌های معطر خشک مانند مرزه، ترخون و … نیز می‌توانید استفاده کنید.

گوشتی که استفاده می‌کنید باید ترکیبی از گوشت گوساله و گوشت گوسفندی باشد. گوشت گوسفندی به تنهایی به دلیل چربی که دارد باعث می‌شود تا کوفته‌ها وا نروند.

می‌توانید کوفته را به شکل شکم پر تهیه کنید و از مغز گردو و برگ قیسی برای پر کردن داخل کوفته‌ها استفاده کنید.

بسته به ذائقه خود می‌توانید سس این غذا را کاملا ترش یا کاملا شیرین یا ملس تهیه کنید.

این کوفته حتما باید به صورت گرم سرو شود. وقتی کوفته شیرین سرد شود برنج سفت می‌شود.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن کوفته شیرین مجلسی

کوفته‌ها به چند دلیل عمده وا می‌روند. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته شیرین کرمانشاهی حتما نکات زیر را رعایت کنید:

آب پیاز را حتما بگیرید و سپس به دیگر مواد اضافه کنید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن کوفته می‌شود.

ورز دادن مایه کوفته اصلی‌ترین عامل برای جلوگیری از وا رفتن کوفته می‌شود. کوفته‌ها را با حوصله و سر صبر ورز دهید.

نداشتن چربی در کوفته شیرین باعث وا رفتن آن می‌شود. حتما از مقداری گوشت دارای چربی در تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی استفاده کنید.

گوشت بدون چربی باعث سفت شدن کوفته می‌شود. گوشت باید کمی چربی داشته باشد.

برنج را باید حتما خیس و بعد نیم‌پز کنید. اگر مواد کوفته، به خوبی خیسانده و نیم‌پز نشده باشند، کوفته سفت می‌شود.

اگر بین زمان تهیه و سرو غذا فاصله بیفتد کوفته شیرین سفت می‌شود. سرد شدن کوفته شیرین یکی دیگر از دلایل سفت شدن آن است.

کد خبر 914075
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha