دکتر محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران در این نشست از جدی بودن رکود اقتصادی کشور سخن گفت و نمونههایی از اثرات این رکود جدی را مثال زد. وی از تعطیلی 50درصد از واحدهای صنعتی در برخی مناطق کشور خبر داد. اسدالله عسگراولادی، عضو باسابقه اتاق بازرگانی هم از موج بیکاری در کشور سخن گفت.
محمد نهاوندیان، رئیس اتاق بازرگانی ایران با ذکر این نکته که رکود در اقتصاد ایران جدی است به بررسی مسائل روز اقتصادی کشور پرداخت و گفت: باید تلاش کنیم که در اقتصاد ایران رونق ایجاد شود.
وی افزود: در اکثر مناطق صنعتی کشور حدود 50درصد از واحدهای تولیدی در حال تعطیلی هستند و طبق تحلیلی که اتاق بازرگانی ایران انجام داده است، اکثر واحدهای تولیدی کشور با کمتر از 30درصد ظرفیت اسمیشان مشغول کار هستند و این بدان معناست که ما در صنعت و نیروی انسانی، تضییع منابع داریم.
وی افزود: عوامل اقتصادی کلان برعهده دولت است و یک فشار 20درصدی به تولیدکننده داخلی از طریق تورم وارد میشود و اقدام مناسب برای سیاستهای ارزی یک نیاز فوری است. رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان این مطلب که درباره نقدینگی واحدهای تولیدی بارها هشدار دادهایم، گفت: باید درباره تامین نقدینگی واحدهای تولیدی اقدامات لازم صورت گیرد. اگر واحدهای تولیدی بتوانند کالاهای خود را تولید کنند، طبعاً قیمت تمام شده کالاها نیز پایین میآید.
افزایش بیکاری
در ادامه این نشست، اسدالله عسگراولادی، عضو باسابقه اتاق بازرگانی گفت: در حال حاضر اقتصاد کشور دچار بحران است و التهاب بسیار سنگین و چالش بسیار سختی در اقتصاد کشور داریم که خروج از این بحران همت والایی میخواهد.
عسگراولادی خاطرنشان کرد: ایجاد واحدهای اشتغالزا ضرورت دارد و برای جلوگیری از بحران بیکاری باید بیندیشیم، در حال حاضر مشکلات در اجرای قوانین و تبعیضهای صادرات زیاد است و قیمت تمام شده کالاهای صادراتی ایران با کشورهای دیگر قابل رقابت نیست.
وی ادامه داد: اگر وضع صادرات اینگونه باشد ظرف 5 تا 7 سال آینده صادرات به سالهای 56 و 57 باز میگردد، جهشی که برای رشد صادرات صورت گرفت چند ماهی است که در حالت رکود به سر میبرد و مشورت با کارآفرینان اقتصادی توسط دولتمردان صورت نمیگیرد.
احمد پورفلاح عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران هم با بیان اینکه کاهش نیروی کار در این شرایط حساس در پارهای موارد اجتنابناپذیر است، گفت: باید تا حد امکان از آن پرهیز کرد و آن را بهعنوان آخرین راه حل به کار گرفت.
وی با اشاره به اظهار نظر رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: بحران سوم بحران افزایش بیکاری است که اثرات تخریبی آن کمتر از بحران قبلی نیست.