به گزارش آسوشیتدپرس دانشمندان دانمارکی که در این باره تحقیق کردهاند میگویند از قرن بیستم به بعد مردم در کشورهای توسعهیافته حدود 3 دهه بیشتر از گذشته زندگی میکنند. این محققان در مقالهای که در این باره نوشتهاند مدعی شدهاند که میتوان حتی فرایند پیر شدن را اصلاح کرد.
این دانشمندان در تحقیق خود تحقیقات زیادی را که در سالهای 2004 و 2005 روی فرایند پیری انجام شده بود مورد بررسی قرار دادند. آنها میگویند امید به زندگی در کشورهای زیادی در جهان در حال افزایش است بهگونهای که این میزان حتی از انتظاری که پیشتر، دانشمندان داشتند بیشتر است.
در این تحقیق به دستاوردهای نوین در عرصه پزشکی بهعنوان یکی از عوامل بالابردن امید به زندگی در جوامع اشاره شده است. درحالیکه بیماریهایی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای قلب و عروق در میان بزرگسالان شیوع بیشتری پیدا کرده است، دستاوردهای پزشکی برای مقابله با این بیماریها هم رشد چشمگیری داشته است و میتوان با استفاده از آنها افراد کهنسال را سالهای بیشتری زنده و فعال نگه داشت.
انزوای اجتماعی سرطان را مرگآورتر میکند
به گفته دانشمندان آمریکایی انزوای اجتماعی میتواند سرطان را مرگآورتر کند.
به گزارش بیبیسی، این محققان میگویند محیط اجتماعی که بیمار در آن قرار دارد میتواند ساختار بیولوژیک بیماری را تغییر دهد و تفاوتهای فاحشی در آن ایجاد کند.
دانشمندان، موشهای ماده را از مادرانشان جدا کردند تا به آنها به خاطر این جداافتادگی استرس محیطی وارد کنند و سپس به بررسی تومورهای سرطانی که در بدن آنها ایجاد شده بود پرداختند. نتیجه این بود که تومورهای سرطانی در این حیوانات از دیگر حیوانات که در انزوای اجتماعی قرار نداشتند رشد سریعتری داشتند و بزرگتر شدند. این تحقیق در دانشگاه شیکاگو انجام شده است.
پیشتر دانشمندان دریافته بودند پشتیبانی و شرایط مناسب اجتماعی میتواند بر بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سرطان سینه مفید باشد. همچنین دانشمندان از پیش میدانستند که وضعیت بد اجتماعی بر ابتلای افراد به بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر است.
این نخستین بار است که تاثیر شرایط اجتماعی بر سرطان مورد بررسی قرارمیگیرد.دانشمندان دانشگاه شیکاگو در بررسیهایشان مشاهده کردند که فعالیتهای یک ژن خاص که بر بزرگ شدن تومور تاثیر دارد در شرایط انزوای اجتماعی بیشتر میشود.
آنها میگویند این افزایش فعالیت احتمالا به خاطر افزایش ترشح هورمونهایی است که در هنگام استرس در بدن افراد دیده میشود.دانشمندان میگویند برای اینکه مشخص شود چه سلولهای خاصی در این مواقع تحتتأثیر این عملکرد ویرانکننده ژنها قرار میگیرد باید بررسیهای بیشتری انجام شود.