گروه بین‌الملل: منابع خبری از احتمال تحریم انتخابات پارلمانی عراق توسط آیت الله سیستانی خبر دادند

در همین حال شبکه تلویزیونی العراقیه دیروز به نقل از دفتر آیت الله سیستانی  اعلام کرد:  چنین خبری صحت ندارد و این مرجع شیعه قصد تحریم انتخابات را ندارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک مقام دفتر این مرجع عالی شیعیان عراق در گفت‌وگو با این خبرگزاری گفت: آیت‌الله سیستانی از ارائه فهرست فراگیر حمایت می‌کند اما اگر شرایط فعلی ادامه یابد و در فهرست کنونی ارائه شده، تغییراتی ایجاد نشود، مرجعیت دیگر قادر نخواهد بود نقش مهمی در تشویق افراد واجدشرایط برای مشارکت در فرایند انتخابات ایفا کند.

به گفته این مقام دفتر آیت‌الله سیستانی که نخواست نامش فاش شود، درصورتی که این روند براساس فهرست بسته و محدود ادامه یابد، مرجعیت شیعه نقشی در ترغیب رای دهندگان عراقی برای مشارکت در انتخابات پارلمانی ایفا نخواهد کرد.

وی افزود: ‌ما معتقدیم فهرست باز و فراگیر یکی از ابزارهایی است که می‌تواند تضمین‌کننده حضور گسترده رای دهندگان در انتخابات باشد و ارائه فهرستی فراگیر یکی از عوامل شرکت گسترده‌تر افراد واجدشرایط در انتخابات است و این مسئله در دیداری که در جریان سفر نماینده دبیرکل سازمان ملل صورت گرفت نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نمایندگان پارلمان عراق در حال بررسی پیش‌نویس قانون جدیدی برای انتخابات عراق هستند که درصورت تصویب، احزاب شرکت‌کننده در انتخابات تنها فهرستی بسته بدون ذکر نام نامزدها ارائه می‌کنند. دلیل مخالفت آیت‌الله سیستانی با این قانون، مبهم ماندن نام نامزدها و روشن نبودن آن برای رای‌دهندگان است.

این مسئول که نامش فاش نشد در ادامه گفت: آیت‌الله سیستانی دیدگاه خود را در این زمینه به نماینده دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد.دومین انتخابات پارلمانی عراق قرار است ژانویه 2010برای انتخاب ۲۷۰ نماینده این کشور، برگزار شود.

ایاد سامرایی، رئیس پارلمان عراق از برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور در تمامی استان‌ها در یک روز خبر داده است. وی همچنین از توافق احزاب پارلمانی عراق با تغییر در قانون انتخابات خبر داده و ابراز امیدواری کرده که احزاب عراقی از این توافق خود عقب‌نشینی نکنند.

وی همچنین گفته‌است: پارلمان در تصویب قانون‌هایی که به سود مردم عراق است اهمال نمی‌کند اما برخی قوانین از جمله قانون نفت و گاز با پیچیدگی‌ها و مشکلاتی همراه هستند که ما در جهت حل و فصل اشکالات آن تلاش می‌کنیم.

سامرایی گفت: مشکل قانون نفت و گاز این است که ائتلاف کردستان عراق می‌خواهد این قانون یکباره به همراه 4 قانون دیگر به‌تصویب برسد.از سوی دیگر، یک مقام نزدیک به رئیس پارلمان عراق در گفت‌وگو با روزنامه الصباح- چاپ بغداد - تاکید کرد: برای حل و فصل اختلافات درخصوص انتخابات در کرکوک، ریاست پارلمان در تلاش است تا از طریق گفت‌وگو بند ویژه‌ای را برای قانون انتخابات تنظیم کند که شامل تشکیل یک کمیته‌ فنی با حضور نماینده سازمان ملل و با نظارت پارلمان و یا دولت عراق به دور از رویکردهای سیاسی روند انتخابات و نام‌نویسی در آن است.

این در حالی است که پیش از این، فهرست ائتلاف کردستان عراق تهدید کرده بود درصورت تاخیر در برگزاری انتخابات پارلمانی در کرکوک این انتخابات را تحریم خواهد کرد.

ماه گذشته و پیش از مرگ عبد‌العزیز حکیم، رهبر مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، این مجلس ائتلاف جدیدی را برای شرکت درانتخابات آینده این کشور اعلام کرد. این ائتلاف با نام «ائتلاف ملی عراق» از مجلس اعلا، جریان اصلاح ابراهیم جعفری و جریان مقتدی‌صدر تشکیل شده‌است.

نوری مالکی نخست‌وزیر عراق و حزب او الدعوه از پیوستن به این ائتلاف خودداری کرده و به تازگی ائتلاف جدیدی به‌نام ائتلاف «دولت قانون» تشکیل داده است. این ائتلاف از ملی‌گراها و سنی‌ها تشکیل شده‌است.

فهرست‌هایی که تاکنون برای شرکت در انتخابات اعلام موجودیت کرده‌اند

نام فهرست احزاب و رهبران
ائتلاف ملی عراق مجلس اعلا (حکیم)، جریان اصلاح‌ (ابراهیم جعفری) و صدری‌ها (مقتدی صدر)
ائتلاف دولت قانون
الدعوه (مالکی)، طیف وسط (موفق الربیعی)، الدعوه تشکیلات عراق (هاشم الموسوی)، مستقل‌ها (العطیه) شورای بیداوی الانبار (ابوریشه) و جریان‌ ملی مستقل (محمود المشهدانی)
ائتلاف بعثی العراقیه (ایاد علاوی)، گفتمان ملی (صالح مطلق)، حزب الدستوری (جواد بولانی) و تجمع جمهوری (عاصم الجنابی)
ائتلاف کردستان عراق اتحادیه میهنی (طالبانی) – دمکرات‌ها (بارزانی)
تجدید برخی طیف‌های اهل سنت با محوریت طارق الهاشمی

کد خبر 92119

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز