به گزارش اداره کل روابط عمومی این سازمان؛ محمد آزادهفر، مدیر امور موسیقی این سازمان در نشستی که در موزه امام علی برگزار شد، با اعلام این خبر گفت: در ابتدای سال 88 یک برنامه جامع 10 ساله برای توسعه استاندارد موسیقی شهری از سوی سازمان فرهنگی هنری تنظیم شد که برمبنای آن ارتقای سبد شنیداری شهروندان در اولویت قرار گرفت و بر این اساس 2 محور اصلی نیاز به «توسعه داخل سالنها» و «توسعه در فضای باز» تدوین شد.
وی در بیان برنامهریزیهای انجام شده برای توسعه داخل سالنها اظهار داشت: ارتقای سطح آموزش موسیقی در فرهنگسراها در اولویت اول قرار گرفت؛ بهگونهای که سازمان فرهنگی هنری با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی مدرسین موسیقی فرهنگسراها را مورد ارزیابی آنها از نظر توانایی تدریس قرار داد و در حال حاضر فقط مدرسینی در فرهنگسراها تدریس میکنند که دارای گواهینامه از طرف وزارت ارشاد باشند.
آزادهفر درباره ارتقای موسیقی در فضای باز، گفت: استفاده از پتانسیلهای موسیقی محلی مانند سرنا و کرنا یکی از محورهای اصلی در نظر گرفته شده در این بخش است. در گذشته اینگونه موسیقی در فضای باز بااستفاده از آمپلیفایر و تجهیزات دیگر انجام میشد، اما با سیاستگذاریهای جدید بدون اینکه این کار را ممنوع کنیم شروع به جایگزین کردن موسیقی پیشرفتهتر میکنیم.
وی با بیان اینکه جشنواره موسیقی نظامی علاوه بر ارتقای قوه رزمنوازی نیروهای مسلح واجد پتانسیلی برای شهر و شهرداری است، افزود: شهرداری تهران این امکان را بهعنوان ارگانی غیرنظامی فراهم کرده است تا هریک از نیروها در آن به رقابت بپردازند.
به گفته دبیر دومین جشنواره موسیقی نظامی، عمده شرکتکنندگان این جشنواره از نیروهای هوایی، زمینی و دریایی ارتش و نیروی زمینی سپاه و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی هستند که چند گروه آزاد نیز در کنار آنان به رقابت میپردازند. این دوره جشنواره موسیقی نظامی با همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مشارکت ستاد مشترک نیروهای مسلح کشور و بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک گروه آزاد داشتیم که امسال به 2 گروه افزایش یافته است گفت: امسال نخستین سالی است که در یک گروه بادی آزاد، نوازنده بانو هم داریم.
بخش مسابقه دومین جشنواره موسیقی نظامی 5 آذرماه در فرهنگسرای خاوران و مراسم اختتامیه 6 آذر از ساعت 18 تا 20 در تالار شهید آوینی فرهنگسرای بهمن برگزار میشود.
در ادامه رضا رفیع، دبیر سومین جشنواره طنز طهران گفت: یکی از وظایف شهرداری و سازمان فرهنگی هنری توجه به جغرافیای فرهنگی و اخلاق و رفتار شهری و شهرنشینی است، اگر در این حوزهها پایه بسیاری از هنجارها را بگذاریم در عرصههای دیگر هم میتوانیم موفقتر عمل کنیم.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این جشنواره اظهار داشت: توجه دادن مردم به موضوعات فرهنگی با استفاده از قالب عامهپسندانه طنز با رویکرد شهری و شهروندی، از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.
رفیع اظهار داشت: بخش مسابقه این جشنواره در 8 رشته شعر طنز، نثر طنز، داستان کوتاه طنز، کاریکاتور، عکس، نمایشنامه و فیلمنامه، فیلم کوتاه و انیمیشن برگزار میشود و تاکنون بالغ بر یکهزارو173 اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده که نشان از استقبال کمنظیر و جالب توجه علاقهمندان نسبت به سال گذشته است.
به گفته وی، «بهاءالدین خرمشاهی»، «جلال رفیع» و «محمد صالحی آرام» در بخش شعر، «هوشنگ مرادی کرمانی»، «مسعود کیمیاگر» و «محمدعلی علومی» در بخش داستان، «ابوالفضل زرویی نصرآباد»، «رویا صدر» و «رضا رفیع» در بخش نثر طنز، «علیرضا خمسه» و «دکتر محمود عزیزی» در بخش فیلم کوتاه و انیمیشن، «داریوش ارجمند» و «حمید توحیدیان» در بخش نمایشنامه و فیلمنامه، «سیدمسعود شجاعی طباطبایی»، «حبیب صادقی» و «بهمن عبدی» در بخش کاریکاتور و عکس، بهعنوان داوران جشنواره آثار را بررسی میکنند.
وی با بیان اینکه بخش ویژه مترو و تقدیر از 2 خبرنگار برگزیده از بخشهای دیگر این جشنواره محسوب میشوند، افزود: تجلیل از طنزآوران معاصر ایران در 8 رشته تلویزیون و سینما، تئاتر، تحقیق و پژوهش، فولکلور طنز، شعر، فیلمنامهنویسی و نثر از بخشهای دیگر جشنواره سوم طنز است.
رفیع تصریح کرد: اختتامیه جشنواره با حضور شهردار و مسئولان سازمان فرهنگی هنری با اجرای نمایشنامه طنز و موسیقی طنز روز جمعه 20 آذر ماه از ساعت 18 در سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن با اجرای زنده داریوش کاردان برگزار میشود؛
ضمن اینکه بخش مسابقه جشنواره شامل خوانش آثار طنز توسط برگزیدگان و شرکتکنندگان روز چهارشنبه 18 آذر ماه در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.به گفته وی جشنواره سوم طنز همزمان با افتتاح تونل توحید با تاکید بر این موضوع شهری برگزار خواهد شد.