کیوان دواتگران یاد آور شد: با توجه به این که بر اساس آمارهای جهانی 10 درصد افراد جامعه دارای معلولیت هستند و 3 تا 4 درصد آنان را افراد دارای معلولیت شدید تشکیل میدهند، به نظر میرسد جمعیت قابل توجهی از این معلولان شناسایی نشده اند و با توجه به حجم وظایف و مشکلات سازمان بهزیستی از نظر بودجه و امکانات، انتظار توانبخشی از یک سازمان ناممکن است.وی تصریح کرد: برای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و اثر بخشی انواع طرحهای توانبخشی حرفه ای و جسمینیازمند همکاری سایر ارگانها هستیم.
وی تاکید کرد: سازمان بهزیستی قطعا از عهده نظارت بر تمامیدستگاه های مجری قانون جامع حمایت از حقوق معلولان برنمیآید و باید ستادی زیر نظر رئیس سازمان در دفتر ریاست جمهوری تشکیل شود تا ارگان های مسئول را ملزم به اجرای وظایف خود کند.
مدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی، حرکتی و حسی سازمان بهزیستی یادآور شد: هم اکنون برای دسترسی الکترونیک دانشجویان نابینا دو هزار عنوان کتاب الکترونیک با نرمافزارهای ویژه ایجاد شده است اقدامیکه در کشورهای پیشرفته اتفاق میافتد.
دواتگران افزود: در سال جاری 5 هزار و 100 دانشجوی معلول از خدمات تحصیل رایگان برخوردار شدند و امیدواریم در سال آینده این خدمات از لحاظ کمیو کیفی ارتقاء پیدا کند.
وی تصریح کرد: با توجه به آمارها معلولان بزرگترین اقلیت جامعه محسوب میشوند و حق دارند مانند سایر افراد از امکانات اجتماعی برخوردار شوند، اگر جز این باشد، ما دچار تبعیض شدهایم.
به گفته دواتگران، تشکلها و نهادهای خصوصی و موسسات مبتنی بر تشکلات مردمینیز میتوانند بازوی اجرایی برای دولت بوده و نسبت به بررسی نحوه عملکرد دستگاهها در قبال معلولان فعالیت کنند.
دبیر کمیته علمیستاد بزرگداشت روز جهانی معلولان افزود: روز جهانی معلولان امسال 12 آذر مطابق با سوم دسامبر با شعار (معلول، دسترسی، ارتباطات) برگزار میشود.
دواتگران تصریح کرد: بر اساس شعار پیشین سازمان بهداشت جهانی بر مشارکت فعال معلولان و برخورداری از حقوق برابر تاکید شده است.
وی افزود: دسترسی الکترونیک برای معلولان جسمی، حرکتی و حسی زمانی مفهوم پیدا میکند که امکان حضور در اجتماع را داشته و از حقوق مساوی با سایرین برخوردار باشند.
مدیرکل دفتر توانبخشی معلولان جسمی، حرکتی و حسی سازمان بهزیستی یادآور شد: در دسترسی الکترونیک افراد دچار معلولیت باید شیوههای جدیدی را فراهم کرد، تا معلولان از طریق تلفیق اجتماعی با سایر افراد ارتباط برقرار کنند.
دواتگران خاطرنشان کرد: به عنوان برنامهریز باید این محرومیتها را برای معلولان به حداقل رسانیم.
به گفته وی، زمانی که ناتوانی از محدودیت به محرومیت برسد و مشارکت اجتماعی به صفر، انتظاری از دسترسی الکترونیک معلولان نباید داشت.