این مرز تا به حال با سیمخاردار و موانع بتونی حفاظت میشد و امکان رفت و آمد از آن بسیار محدود بود. گذرگاه رفح تنها دروازهای است که میتوان از طریق آن وارد غزه شد و بقیه گذرگاهها همه به فلسطین اشغالی ارتباط دارند.
ساکنان غزه برای انتقال کالاهای مورد نیاز تونلهای زیر زمینی زیادی در زیر این خط مرزی کندهاند که آنها را به نقاطی در خاک مصر وصل میکند. دولت فلسطین اشغالی و کشورهای غربی میگویند که این تونلها راهی برای انتقال اسلحه به گروه حماس در نوار غزه است و حالا مصر قصد دارد مرز غزه را با دیواری بزرگ و آهنی بپوشاند.
دیوار قبلی بین غزه و مصر که خراب شد
هنوز بخش اصلی کار انجام نشده است ولی گفته میشود این دیوار 50 سانتیمتر قطر، 20 تا 30 متر ارتفاع و 10 کیلومتر طول دارد. برای جلوگیری از کندن تونل، پایه دیوار حدود 18 متر درون زمین ادامه پیدا میکند و حسگرهایی در عمق زمین نصب میشوند تا لرزش ناشی از حفاری را شناسایی کنند.
چند وقت پیش که اسرائیل غزه را محاصره کرد و راههای آن را بست، خراب شدن قسمتی از موانع مرزی و بازشدن راه در نزدیکی رفح باعث شد که ساکنان غزه به کمکهای مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند، ولی با ساخت دیوار فولادی احتمال تکرار این اتفاق خیلی کم خواهد شد.