به گزارش خبرگزاری فرانسه این اسکن جدید که نوعی ام آر آی است و diffusion tensor imaging یا DTI نامیده میشود، میتواند به شناسایی زودرستر و درمان بهتر آلزایمر کمک کند.
نوربرت شاف از دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو در یک مقاله تفسیری در شماره آنلاین ژورنال نورولوژی که نتایج این تحقیق در آن منتشر شده است، در این باره مینویسد: "در حالیکه داروهای بهتر برای آلزایمر در دسترس قرار میگیرد، شناسایی افراد در معرض خطر برای این بیماری هر چه زودتر و دقیقتر اهمیت پیدا میکند، چرا که در این صورت درمان بیشترین تاثیر را خواهد داشت."
امآرآی DTI نسبت به امآرآی معمولی در شناسایی تغییرات شیمیایی مغز حساستر است و امکان نقشهبرداری از مسیرهای رشتههای عصبی که مناطق مغزی را به هم متصل میکنند، میدهد.
پژوهشگران در این بررسی 67مغز فرد سالم در سنین 20 تا 80 در شهر رم را با این شیوه امآرآی تصویربرداری کردند.
نویسنده مقاله، جیووانی کارلسیمو، از دانشگاه ورگاتا در رم در این باره نوشت: "یافتههای ما نشان میدد که به نظر میرسد این نوع اسکن مغزی راه بهتری برای اندازهگیری میزان سالمبودن مغز افرادی است که دچار نقصان حافظه شدهاند. این شیوه ممکن است به پزشکان کمک کند میان نقصان حافظه ناشی از سالمندی طبیعی و بیماری آلزایمر افتراق دهند."
او افزود: "DTI به همراه امآرآی میتواند ابزار مهمی برای درک چگونگی و چرایی نقصان حافظه یک فرد باشد."
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت تخمین زده میشود حدود 37 میلیون فرد در سراسر جهان به زوال عقل (دمانس) مبتلا باشند، که اکثریت این موارد ناشی از بیماری آلزایمر است.
پیشبینی میشود با افزایش میانگین عمر جمعیتها، این رقم در طول 20 سال بعدی به سرعت افزایش یابد.